BMW 330e – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW 330e

BMW 330e on yksi markkinoiden hienoimmista plug-in-hybridiautoista. Kaasu- ja akkupaketin yhdistelmä tekee siitä tehokkaamman kuin tavallisesta BMW 3-sarjan autosta. Sen lisäksi se ajaa kuin tavallinen 3-sarja, mutta paremmalla hyötysuhteella, lisäkantamalla ja voimakkaalla kiihtyvyydellä.

Vuonna 2021 BMW 330e:n osuus 3-sarjan myynnistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa oli noin 25 %. Tämä on valtava saavutus, kun otetaan huomioon, että tämä auto on hieman kalliimpi kuin tavallinen BMW 3-sarja. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi BMW 330e menestyy hyvin, on sen tarjoama loistava tasapaino tehon, ylellisyyden ja tehokkuuden välillä.

BMW 330e:n historia

BMW 330e on BMW 3-sarjaan kuuluva kompakti sedan. BMW 3-sarja on ollut markkinoilla vuodesta 1975 lähtien. Se on myös 02-sarjan seuraaja, ja se on tällä hetkellä seitsemännessä sukupolvessa. 330e:tä valmistettiin ensimmäisen kerran kuudennessa sukupolvessa eli vuodesta 2016 tähän päivään asti.

BMW 330e on BMW 3-sarjan ensimmäinen pistokehybridimalli. Tämä auto valmistetaan San Luis Potosin tehtaalla Meksikossa. Nykyään 330e kuuluu markkinoiden myydyimpiin BMW:n plug-in-hybridimalleihin.

BMW 330e:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta harva plug-in-hybridimalli voi ylpeillä paremmalla ulkonäöllä kuin BMW 330e. Toisin kuin muissa markkinoilla olevissa plug-in-hybridimalleissa, uusimmasta BMW 330e:stä ei voi päätellä, onko se hybridiauto vai ei. BMW muutti uusimpien mallien muotoilua, ja ne näyttävät aivan tavalliselta 3-sarjalaiselta.

Ulkonäköä lukuun ottamatta BMW 330e:ssä on myös tilava, ylellinen ja korkeatasoinen sisätila. Siinä on myös joitakin uusimpia teknisiä ominaisuuksia, ja infotainment-järjestelmä on hyvin intuitiivinen.

Suorituskyky

BMW 330e on saatavana kahdella varustetasolla. Siinä on perus 330e plug-in-hybridisedan, joka on varustettu 2,0-litraisella turbo inline-4-hybridimoottorilla ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Tämä moottori tuottaa jopa 288 hv ja 310 lb-ft vääntöä.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - kumpi on parempi?

Toinen varusteluvaihtoehto on 330e xDrive plug-in-hybridisedan, jossa on myös 2,0-litrainen turbo inline-4-hybridimoottori 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Se tuottaa myös jopa 288 hv ja 310 lb-ft vääntöä, mutta siinä on takavetojärjestelmän sijaan nelivetojärjestelmä. Se on myös kalliimpi.

Mukavuus ja tavaratila

Poikkeuksellisen suorituskyvyn lisäksi BMW 330e on myös mukava ja tilava auto. Tämä johtuu siitä, että siinä on tilava matkustamo ja runsaasti tavaratilaa. Se ei ole pelkästään viisipaikkainen, vaan siinä on myös runsaasti jalka- ja pääntilaa edessä ja takana. Ja koska tavaratilaa on 13,2 kuutiometriä, tämä on loistava auto perheelle.

Polttoainetehokkuus

Kuten aiemmin todettiin, BMW 330e on erittäin tehokas auto. Kiitos bensiinivoiman ja akkuvoiman yhdistelmän, joka tarjoaa 30 mailia lisää. Tämän auton EPA-luokitus on 25 mpg kaupungissa, 34 mpg maantiellä ja yhdistetty 28 mpg. Tämä on parempi kuin tavallinen BMW 3-sarjan EPA-luokitus.

Hinta

Koska BMW 330e on plug-in-hybridisedan, se on hieman kalliimpi kuin tavallinen BMW 3-sarjan auto. Tämän auton perushinta on noin 42 300 dollaria, mutta se voi nousta, jos valitset BMW xDrive -varustelun perusversion sijaan. Se on kuitenkin jokaisen pennin arvoinen, sillä sen toimintasäde ja tehokkuus ovat paremmat.

FAQ

Onko BMW 330e ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä haluat. Jos olet valmis maksamaan hieman ylimääräistä rahaa saadaksesi paremman toimintasäteen, tehokkuuden, tehon, poikkeuksellisen suorituskyvyn, ylellisyyden ja mukavuuden, BMW 330e on loistava plug-in-hybridiauto. Mutta jos et ole valmis käyttämään rahaa saadaksesi tai ylläpitääksesi luksussedan, tämä ei ole oikea auto sinulle.

  BMW vs. Infiniti - kumpi on parempi?

Onko BMW 330e luotettava?

Jos vertaat BMW 330e:tä muihin BMW:iin, tämä on erittäin luotettava auto. Jos kuitenkin vertaat BMW 330e:tä muihin luokkansa autoihin, huomaat, että se ei ole niin luotettava. Se on kuitenkin luokiteltu hieman keskimääräistä luotettavammaksi, mikä on hyvä saavutus, kun otetaan huomioon, että useimmat BMW:t putoavat luotettavuudeltaan keskimääräistä huonommalle tasolle.

Mitä eroa on BMW 330e:n ja 330i:n välillä?

Suurin ero BMW 330e:n ja 330i:n välillä on se, että 330e on plug-in-hybridimalli, kun taas 330i on bensiinikäyttöinen auto. Toinen ero on se, että 330e on 330i:tä tehokkaampi, sillä se tuottaa maksimissaan 292 hv ja 420 lb-ft vääntöä, kun sen vastine tuottaa 258 hv ja 400 lb-ft vääntöä.

Mitkä ovat BMW 330e:n yleisiä ongelmia?

BMW 330e on erinomainen plug-in-hybridisedan, joka tarjoaa tehoa, ylellisyyttä ja tehokkuutta. Sillä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka niihin investoimaan aikovien ihmisten tulisi olla tietoisia. Joitakin näistä ongelmista ovat käynnistymishäiriöt, akun huono latautuminen, oviverhoilun hankautuminen oveen ja voimansiirto-ongelmat.

Kumpi auto on parempi – BMW 330e vai Volvo V60 lataus?

BMW 330e ja Volvo V69 recharge ovat kaksi erinomaista hybridiautoa. Volvo V60 tarjoaa kuitenkin enemmän kuin BMW 330e. BMW 330e voi olla ylellisempi huippuominaisuuksineen, mutta Volvo V60 Recharge on tehokkaampi ja tilavampi.
Lisäksi Volvo V60 Recharge on varustettu nelivedolla, kun taas BMW 330e:ssä on vakiona takaveto. Kyllä, molemmissa autoissa on tilaa viidelle henkilölle, mutta Volvon matkustamossa on enemmän tilaa. Lisäksi Volvon polttoainetaloudellisuus on parempi ja se latautuu nopeammin kuin BMW 330e.

  Missä BMW:ssä on v8-moottori

Makusi, mieltymyksesi ja budjettisi mukaan molemmat autot ovat siis erinomaisia. Huomaa, että Volvo V60 Recharge on melko paljon kalliimpi kuin BMW 330e. BMW:n perushinta on noin 42 300 dollaria, kun taas Volvo V60 Recharge maksaa noin 67 300 dollaria.

Loppupäätelmät

Jos etsit luotettavaa, tehokasta, tehokasta ja ylellistä plug-in-hybridisedania, BMW 330e:n pitäisi olla listasi kärjessä. Vaikka tämä ylellinen sedan on hieman kallis, se tarjoaa poikkeuksellisen toimintasäteen, mukavuutta, teknologiaa ja ylellisiä ominaisuuksia. Se on myös tehokas, vaikka sillä on myös joitakin yleisiä ongelmia.

Kaiken kaikkiaan BMW 330e on kannattava sijoitus, sillä se on myös polttoainetehokas, mutta sen kantama on suurempi. Ja koska siihen mahtuu jopa viisi ihmistä ja siinä on runsaasti tavaratilaa, tämä on erittäin käytännöllinen auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z