BMW 523i ongelmat

BMW 523i ongelmat

BMW 523i -mallin myydyimpiä ominaisuuksia ovat sen tilava matkustamo, mukavat istuimet ja tyylikäs muotoilu. Huolimatta sen suuresta vetovoimasta moniin käyttäjiin, BMW 523i -malliin liittyy myös lukemattomia ongelmia, joihin kiinnostuneiden ostajien tai käyttäjien tulisi tutustua.

BMW 523i -mallissa on ajoketjuongelmia, vioittuneita kiristimiä, jarrujen lukkiutuminen, viallinen jäähdytysjärjestelmä, moottorivika ja ilmastointiongelmia. Lisäksi joissakin malleissa voi olla öljyvuotoja, viallisia kattoluukkuja ja paljon muuta. Selvitä siis ennen kuin hankit haluamasi 523i-mallin, mitä ongelmia siinä todennäköisesti on.

Mitkä ovat BMW 523i -mallin yleiset ongelmat?

Ajastusketjuongelma

Kun hankit käytetyn BMW 523i -mallin, ensimmäinen asia, jota kannattaa tarkastella, on ajoitusketjun ohjain. Useimmat ihmiset eivät huolla ajoitusketjua kunnolla, jolloin se lopulta katkeaa. Ilman asianmukaista huoltoa ajoitusketju venyy sisäisten osien kulumisen vuoksi.

Joitakin merkkejä huonosta kiristimestä ovat moottorin syttyminen väärin, moottorin sammuminen ja koliseva ääni. Jos havaitset jonkin näistä merkeistä, vie autosi BMW-huoltoon, jossa vioittunut ajoitusketju korjataan ja vaihdetaan.

Moottorin vikaantuminen

BMW 523i:n moottorin vikaantumisen tärkein syy on viallinen termostaatti. Jos termostaatti on viallinen, se estää jäähdytysnesteen pääsyn jäähdyttimeen, jolloin moottori ylikuumenee. Varmista siis ennen käytetyn BMW 523i:n ostamista, että termostaatti on kunnossa. Jos näin ei ole, vaihda se.

Jäähdytysjärjestelmän ongelma

Jäähdytysjärjestelmä ylläpitää moottorin lämpötilaa koko ajan optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Jos siis jokin jäähdytysosista on huono tai vaurioitunut, se saa moottorin ylikuumenemaan. BMW 523i:ssä termostaatti ja vesipumppu kuluvat nopeammin, mikä vaikuttaa jäähdytysjärjestelmän toimintaan. Selvitä, mikä osa on viallinen, ja korjaa tai vaihda se.

  BMW X6 VS Porsche Macan - kumpi on parempi?

Viallinen polttoainepumppu

Viallinen polttoainepumppu voi johtaa huonoon moottorin suorituskykyyn, karkeaan tyhjäkäyntiin ja heikkoon moottoritehoon. Huomaa, että useimmat BMW 523i:n polttoainepumppuongelmat alkavat 100 000 kilometrin jälkeen. Jos ostettavassa autossa on yli 100 000 kilometriä, tarkista polttoainepumppu ennen ostoa.

Vaurioituneet kiristimet

Sen lisäksi, että ajoitusketju katkeaa, ketjun kiristimet tai ohjaimet, jotka on liitetty ajoitusketjuun, voivat myös kulua, jos niitä ei huolleta hyvin. Tämän seurauksena kiristimet voivat rikkoutua ja aiheuttaa myös ajoitusketjun täydellisen pettämisen.
Jos kiristin on huono, kuulet kiristimen äänen, hihnapyörän korvan, ruostevuotoja ja halkeamia kiristimessä sekä kiristinvarren vinoutumisen. Varmista, että vaihdat huonon tai vaurioituneen kiristimen mahdollisimman nopeasti, ennen kuin se vaikuttaa ajoitusketjuun.

Viallinen kattoluukku

Toinen yleinen ongelma, jonka BMW 523i -käyttäjät kokevat, on viallinen kattoluukku. Näissä autoissa on viallinen kumitiiviste, joka aiheuttaa veden vuotamisen auton tavaratilaan. Tämä vaikuttaa tuotantovirheeltä, mutta se on korjattavissa. Käy sertifioidun BMW-mekaanikon tai -teknikon luona korjaamassa ongelma.

Ilmastointiongelma

Tämä on hyvin yleinen ongelma kaikissa BMW 5-sarjan malleissa. Monet käyttäjät ovat valittaneet, että tuuletin vaihtaa nopeutta ilman, että kuljettaja käynnistää mitään. Lisäksi järjestelmä puhaltaa kylmää ilmaa vain pienemmillä asetuksilla.

Jarrujen lukkiutuminen

BMW 523i:n jarrujärjestelmä ei myöskään ole kovin kestävä, sillä monet käyttäjät ovat raportoineet ongelmista yli 40 000 kilometrin ajomatkan jälkeen. Siksi jarrupalat, jarrusatulat ja jarrupyörät kannattaa tarkastaa 40 000 kilometrin välein, jotta ne voidaan vaihtaa tai korjata tarpeen mukaan.

  Paras öljy vuodelle 2006 BMW 325i

FAQ

Onko BMW 523i luotettava?

Ei, BMW 523i ei ole luotettava auto. Monet luotettavuusluokituslaitokset, kuten J.D. Power, luokittelevat sen keskimääräistä huonommaksi. Tämä tarkoittaa, että se rekisteröi paljon enemmän ongelmia kuin useimmat kilpailijansa. Lisäksi BMW 523i:n huolto on kalliimpaa kuin Mercedes-Benz E-Classin huolto.

Mikä on BMW 523i:n korkea ajokilometrimäärä?

Jos etsit käytettyä BMW 523i:tä sijoitettavaksi, kilometrien tarkastelu on erittäin tärkeää. Tämä johtuu siitä, että BMW 523i on luksusauto, ja niillä on ikääntyessään yleensä monia ongelmia. Mitä enemmän kilometrejä, sitä riskialttiimpi auto on.

Jos siis haluat ostaa käytetyn BMW 523i:n, kannattaa harkita sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että BMW 523i alkaa kehittää vakavia ja kalliita ongelmia 150 000 kilometrin jälkeen.

Onko BMW 523i kallis huoltaa?

Kyllä, BMW 523i on melko kallis ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että se rekisteröi monia ongelmia, jotka vaativat käyttäjän viettämään enemmän aikaa korjaamolla kuin useimmat autot. Lisäksi BMW:n varaosien kustannukset ovat huomattavasti keskimääräistä korkeammat. Tämän seurauksena myös korjaus- ja huoltokustannukset ovat korkeat.

Mikä on BMW E39?

BMW E39 on neljännen sukupolven BMW 5-sarjan luksusautomallisto. Se käsittää BMW sedan -korityylin ja farmariauton. Näitä autoja valmistettiin vuosina 1995-2004. Kuitenkin sedan-korimalli esiteltiin vuonna 1995, kun taas farmari esiteltiin vuonna 1996.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Miten voin pidentää BMW 523i:n käyttöikää?

Paras tapa pidentää BMW 523i:n käyttöikää on noudattaa BMW:n määräaikaishuoltoja. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota kojelautaan ja käydä huoltoteknikolla aina, kun moottorin tarkastusvalo syttyy. Harjoittele lopuksi hyviä ajotapoja.

Muita tapoja pidentää BMW 523i -autosi käyttöikää on noudattaa auton käyttöohjetta, kuunnella moottoria ja vaihtaa auton nesteet tarpeen mukaan.

Yhteenveto

BMW 523i voi olla poikkeuksellinen auto, mutta siihen liittyy myös useita ongelmia, joita on käsiteltävä. Osa niistä on esimerkiksi ajoketjuongelmia, viallinen polttoainepumppu, moottorivika, viallinen kattoluukku ja jäähdytysjärjestelmään liittyviä ongelmia. Jos haluat välttää useimmat näistä ongelmista, varmista, että huollat autosi asianmukaisesti.

Jos lisäksi noudatat BMW:n määräaikaishuoltoja, useimmat näistä ongelmista ovat mennyttä aikaa. Näistä ongelmista huolimatta BMW 523i on edelleen upea auto, jossa on erinomaiset ominaisuudet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z