BMW 550i – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kun investoit BMW 550i -mallin kaltaiseen sedaniin, on tärkeää, että tiedot ovat oikein, jotta et joudu katumaan päätöstäsi. BMW 550i on epäilemättä yksi markkinoiden parhaista sedaneista. Tämä auto on tehokas, hienostunut, turvallinen, tilava ja mukava.

Tarkastelemme BMW 550i:n jokaista osa-aluetta, jotta ostajat voivat tehdä tietoon perustuvan valinnan. BMW 550i on saatavana kahtena mallina: 550i sedan ja 550i xDrive sedan. Jälkimmäinen on hieman tehokkaampi ja kalliimpi kuin edellinen.

BMW 550i:n historia

BMW 550i:tä valmistettiin ensimmäisen kerran vuosina 2009-2013. Myöhemmin BMW suunnitteli auton uudelleen ja esitti uuden mallin vuosille 2014-2017. Suurin ero näiden kahden BMW:n välillä oli hevosvoimat. Uusimmassa BMW 550i:ssä oli 444 hevosvoimaa, kun sen edeltäjässä oli 402 hevosvoimaa.

Sitä paitsi ensimmäinen BMW 5-sarja valmistettiin vuonna 1972. Nykyään BMW tarjoaa BMW 5-sarjan edustusautoja 4-ovisena sedanina, 5-ovisena wagonina ja 5-ovisena fastbackina. Hämmästyttävää kyllä, BMW:n kolminumeroinen mallinimityskäytäntö alkoi 5-sarjasta, ennen kuin sitä alettiin käyttää muissa nimissä.

Vaikka BMW 550i kuuluu markkinoiden epäluotettavimpiin BMW-malleihin, sillä on tähän mennessä ollut vain 12 takaisinkutsua, mikä on varsin vaikuttavaa. Kaiken kaikkiaan auto on silti epäluotettava moottorinsa vuoksi.

BMW 550i:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 550i:ssä on yksinkertainen mutta tyylikäs muotoilu. Kiitos ominaisuuksien, kuten ihastuttavan munuaisritilän, 18-tuumaisten hopeisten alumiinivanteiden, kallistuvan lasisen kattoluukun ja etusumu- tai ajovalojen, ansiosta. Toisin kuin uusimmissa sedaneissa, vanhemmissa malleissa oli pienempi säleikkö ja niistä puuttui urheilullinen tunnelma. BMW on kuitenkin suunnitellut säleikön uudelleen, ja auto näyttää entistä näyttävämmältä.

  Minkä vuoden E90 on luotettavin?

Myös sisätilojen osalta BMW 550i näyttää edelleen erinomaiselta, sillä siinä on vakiona nahkaistuimet. Tämä johtuu siitä, että se on BMW 5-sarjan kehittynein auto. Lisäksi siinä on ominaisuuksia, kuten kuljettajan ja lannerangan tuki, lämmitettävät peilit, navigointijärjestelmä ja paljon muuta.

BMW 550i Executive sedan on myös suuri verrattuna useimpiin pieniin sedaneihin, sillä sen akseliväli on 116,9 tuumaa, pituus 193,4 tuumaa, leveys 73,2 tuumaa ja korkeus 57,6 tuumaa.

Suorituskyky

Kuten aiemmin todettiin, BMW 550i 5-sarjaa on saatavana kahdessa eri versiossa. Ensimmäinen versio on 505i sedan, kun taas toinen versio on 550i xDrive sedan. Vaikka näissä kahdessa autossa on samat sisä- ja ulko-ominaisuudet, 550i xDrive -auto on tehokkaampi kuin BMW 550i sedan.

BMW 550i sedan -perusversiossa on 2,0-litrainen 4-sarjan turbomoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja takavetojärjestelmä. Tämä moottori tuottaa jopa 240 hv ja 260 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

Sitä vastoin vuoden 2014 BMW 550i xDrive -mallissa on 4,4-litrainen Twin-Turbo V8 -bensiinimoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja neliveto. Lisäksi moottori tuottaa jopa 445 hv ja 480 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 3,9 sekunnissa.

Jos siis haluat suorituskykyisen mallin, valitse BMW 550i xDrive. Mutta jos haluat säästää alkurahaa ja vähentää polttoainekuluja, valitse BMW 550i.

Mukavuus ja tavaratila

Vuoden 2014 BMW 550i on myös tilava, ja siinä on tilaa jopa viidelle henkilölle. Siinä on runsaasti jalka-, pää- ja hartiatilaa. Takakontissa on 14 kuutiometriä tilaa, joten tämä auto sopii täydellisesti perheelle ja piknikille. Sitä voi käyttää myös päivittäiseen ajoon huolimatta sen korkeasta polttoaineen kulutuksesta.

  BMW M6 Luotettavuus

Polttoainetehokkuus

Tämä auto kuluttaa paljon polttoainetta verrattuna muihin sarjansa pienempiin autoihin. Sen EPA-luokitus on 23 mpg kaupungissa ja 34 mpg maantiellä. Tämä tarkoittaa, että sen keskimääräinen yhdistetty mpg on 28. Toisaalta tehokkaamman xDrive-mallin EPA-luokitus on 22 mpg kaupungissa ja 33 mpg maantiellä.

Hinta

BMW 5-sarja on BMW 3-sarjan jälkeen toiseksi myydyin BMW-sarja. Tämä sarja ei kuitenkaan ole halpa, sillä se on sarjan Executive-malli. BMW 550i:n perushinta on 63 600 dollaria.

FAQ

Kannattaako BMW 550i:hen käyttää rahaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat tehokkaan, edistyksellisen ja tilavan sedanin, BMW 550i on ihanteellinen auto sinulle. Mutta jos etsit luotettavaa sedania, joka on myös polttoainetehokas, BMW 550i ei ole täydellinen auto sinulle. Tämä johtuu siitä, että tämä auto kuluttaa paljon polttoainetta ja siinä on useita ongelmia.

Onko BMW 550i luotettava auto?

Ei, se ei ole. Tämä johtuu siitä, että se sijoittuu luotettavuuden osalta keskimääräistä huonommalle tasolle. Lisäksi tämä auto rekisteröi enemmän ongelmia kuin useimmat BMW:t. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi BMW 550i on epäluotettava, on se, että siinä on kompakti V8 twin-turbomoottori, jossa on paljon ongelmia.

Mitkä ovat BMW 550i:n yleiset ongelmat?

BMW 550i on edistyksellinen, ylellinen ja tehokas sedan, mutta sillä on myös useita ongelmia. Joitakin yleisiä ongelmia, joita tämän auton omistajien tulisi odottaa, ovat vesipumppuongelmat, ilmastointiongelmat, ohjauspyörän äänet, vesipumpun vuodot, moottorin ylikuumeneminen ja paljon muuta.

  Paras käytetty BMW SUV

Onko BMW 550i:n huolto kallista?

Kyllä, BMW 550i:n ylläpito on erittäin kallista. Tämä johtuu siitä, että se kuuluu markkinoiden vähiten luotettaviin autoihin. Lisäksi BMW:n osat ja huollot ovat erittäin kalliita, mikä tarkoittaa, että joudut maksamaan autosi korjaamisesta tai huollosta enemmän kuin alalla keskimäärin.

Mitkä ovat BMW 550i:n tärkeimmät huoltotarpeet?

Jos haluat pidentää BMW 550i -autosi käyttöikää ja saada sen kellottamaan yli 200 000 kilometriä, tarvitaan asianmukaista huoltoa. Lisäksi sinun tulee noudattaa BMW:n määräaikaishuoltoja. Joitakin BMW 550i:n tärkeimpiä huoltotarpeita ovat jarrupalojen vaihto, öljynvaihto, öljynsuodattimen vaihto, ilmastoinnin diagnostiikka ja pyöränsuuntaus.

Yhteenveto

BMW 550i on BMW 5-sarjan huippusedan. Jos siis haluat 5-sarjan tehokkaan, mukavan, edistyksellisen ja ylellisen sedanin, 550i on erinomainen vaihtoehto. Sitä paitsi siinä on kaksi vaihtoehtoa, jotka tarjoavat ostajille vaihtoehtoja. BMW 550i:hen liittyy kuitenkin myös useita haasteita, joihin omistajien on oltava valmiita auton ikääntyessä.

Yleisesti ottaen BMW 550i on tehokas ja suorituskykyinen auto. Lisäksi se on turvallinen mutta melko kallis. Asianmukaisella huollolla ja hoidolla BMW 550i voi kestää vuosia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z