BMW F10 ongelmat

BMW F10 on BMW 5-sarjan kuudes sukupolvi. F10 on sedan-versio, kun taas F11 on Wagon-versio. BMW F10 on tyylikäs, ylellinen ja tilava. Mutta mitkä ovat BMW F10:n ongelmat?

BMW F10:n yleisiä ongelmia ovat vaihteistojärjestelmän ongelmat, hammasketjun vikaantuminen, istuinlämmityksen toimimattomuus ja vesivuoto-ongelma. Lisäksi omistajat ovat raportoineet jarrutehon menettämisestä, EGR-jäähdyttimen vuodoista, PCV-venttiilin lämmittimien toimintahäiriöistä ja moottorin ylikuumenemisongelmista.

Mitkä ovat BMW F10:n yleiset ongelmat?

Vaihteistojärjestelmän ongelmat

Useat BMW F10:n omistajat ovat valittaneet erilaisista vaihteisto-ongelmista. Jotkut vaihteisto-ongelmista, joista he valittivat, ovat auton nykiminen alaspäin vaihdettaessa, karkea ajokokemus, vaihteiden liukuminen ja kova klinkkinen ääni vaihteita vaihdettaessa.

Jos BMW F10 -autossasi on vaihteisto-ongelma, on tärkeää, että se diagnosoidaan. Vaihteisto-ongelmat johtuvat yleensä vikaantuvista osista, vaihteistonesteen vähyydestä tai auton tietokoneen toimintahäiriöstä. Korjaa ongelma ammattitaitoisella mekaanikolla.

Ajastusketjun vika

Myös ajoitusketjuongelmat ovat yleisiä BMW 5-sarjassa. Näin ollen BMW F10 ei ole poikkeus. Siitä huolimatta eniten kärsivät vuosina 2012-2015 valmistetut vuosimallit. Useimmissa näistä autoista alkoi esiintyä ajoitusketjuongelmia, kun niiden ajokilometrejä kertyi 50 000-80 000.

Joitakin ajoitusketjun vikaantumisen merkkejä ovat karkea tyhjäkäynti, moottorin äänekäs ja tuntuva vinkuminen, moottorin virheellinen syttyminen ja ajoitusketjun liiallinen löysyys. Tämän ongelman syynä oli moottorin öljypumpun ketjunvetoketjun hammaspyörien liiallinen kuluminen suunnitteluvirheen vuoksi.

Hyvä uutinen on, että ongelma on helppo korjata, ja valmistaja kutsui takaisin kyseiset mallit.

Veden tihkuminen

Toinen yleinen ongelma BMW F10:ssä on vesivuoto-ongelma. Monet käyttäjät ovat valittaneet, että vanhemmissa BMW F10 -malleissa vuotaa vettä. Tämä ongelma ilmenee sateella tai auton pesun yhteydessä.

  Paras vanha BMW ostettavaksi?

Suurin syy tähän ongelmaan on palomuurin rakenne. Yhdysvalloissa se johtuu kuitenkin auton ohjauspylvään suojuksesta, joka on suunniteltu peittämään oikeanpuoleinen aukko, koska ohjaus perustuu vasemmalle. Tämä suojus vaurioituu, ja se on vaihdettava ongelman korjaamiseksi.

Lämmitetyt istuimet eivät toimi

Lämmitetyn istuimen käyttö kylmällä säällä on ratkaisevan tärkeää. Kuitenkin. BMW F10 -mallin lämmitettävät istuimet menevät epäkuntoon jonkin aikaa kestäneen käytön jälkeen. Käyttäjät ovat raportoineet, että lämmitettävät istuimet kytkeytyvät päälle/pois päältä epäsäännöllisesti. Joissakin tapauksissa istuimet eivät toimi. Suurin syyllinen tähän ongelmaan ovat palaneet sulakkeet.

Pyydä ammattitaitoista mekaanikkoa tarkistamaan sulakkeet ja vaihtamaan ne, jos ne ovat palaneet.

Jarrutustehon menetys

Tämä on yksi niistä ongelmista, jotka saivat BMW:n kutsumaan takaisin joitakin BMW F10 -malleja. Omistajat valittivat jarrutehon äkillisestä katoamisesta. Kyseisissä malleissa oli ongelma jarrujen alipainepumpun voitelussa. Tämän osan puutteellinen voitelu johti alipainepumpun vikaantumiseen.

BMW kutsui takaisin kyseiset mallit, joihin kuului useita vuosien 2012 ja 2014 BMW F10 -malleja.

PCV-venttiilin lämmittimien toimintahäiriöt

PCV-venttiilin tehtävänä on säädellä kaasujen sisäänottoa. Jos PCV-venttiilissä on siis toimintahäiriö, kaasujen virtausta ei voida säädellä kunnolla. Tämä ongelma on yleinen vuoden 2011 BMW F10 -mallissa. Se tapahtuu, koska puhalluslämmittimen sähkökontaktit on päällystetty muovilla.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava puhalluslämmitin. Joitakin merkkejä PCV-venttiililämmittimen toimintahäiriöstä ovat öljyvuodot, moottorista tuleva musta savu, suuri polttoaineen kulutus ja auton virheellinen syttyminen.

  BMW 320d - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Moottorin ylikuumenemisongelmat

Vaikka tämä ei olekaan kovin yleinen, tämä on toinen ongelma, josta BMW F10:n omistajat ovat valittaneet. Joitakin moottorin ylikuumenemista aiheuttavia asioita ovat viallinen vesipumppu, tukkeutunut jäähdytysjärjestelmä, jäähdytysnestevuoto, väärä jäähdytysneste ja viallinen vesipumppu.

Jos moottori ylikuumenee, on tärkeää, että ammattitaitoinen mekaanikko tekee diagnoosin autostasi, jotta hän voi korjata taustalla olevan ongelman.

FAQ

Onko BMW F10 luotettava auto?

Kyllä, BMW F10 on luotettava auto. On kuitenkin tärkeää huoltaa tätä autoa, jotta se toimii moitteettomasti. Vaikka tämä auto on luotettava, sen ylläpitäminen on melko kallista. Tämä johtuu siitä, että varaosien ja huollon kustannukset ovat melko korkeat verrattuna sen kilpailijoihin.

Kuinka monta kilometriä BMW F10 kestää?

BMW F10 on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW-autoista. Kuten useimpien 5-sarjan mallien, BMW F10:n pitäisi kestää vähintään 200 000 kilometriä. Jotkut BMW 5-sarjan omistajat ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa yli 300 000 kilometriä, mikä on poikkeuksellista.

Onko BMW F10:n huolto kallista?

Kyllä, BMW F10:n ylläpito on melko kallista verrattuna muihin luksussedaneihin. Se maksaa noin 13 530 dollaria huolto- ja korjauskuluista ensimmäisten 10 vuoden aikana. Tämä on 1 569 dollaria enemmän kuin alan luksussedanimallien keskiarvo. Ja jos autosi takuu on päättynyt, sinun on varauduttava maksamaan huollosta 150-400 dollaria jokaista 10 000 kilometriä kohden.

  BMW i3 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mikä on paras vuosi BMW F10:lle?

Vaikka BMW F10 on luotettava auto, kaikki mallivuodet eivät ole samanlaisia, sillä jotkin ovat ongelmallisempia kuin toiset. Parhaat BMW F10 -mallivuodet ovat vuoden 2014 jälkeen valmistettuja vuosimalleja. Yritä mahdollisuuksien mukaan välttää vuosina 2010-2012 valmistettuja BMW F10 -malleja, sillä niissä on yleensä enemmän ongelmia kuin myöhemmissä vuosimalleissa.

Voiko käytetyn BMW F10:n ostaa?

Kyllä, käytetyn BMW F10:n voi ostaa. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että ostat hyvin huolletun ja ajetun auton. Jos näin ei ole, saatat kohdata paljon haasteita ja joutua kalliisiin korjauksiin. Lisäksi on tärkeää tarkistaa ajokilometrit, sillä enemmän kilometrejä tarkoittaa, että edessäsi on enemmän vakavia ongelmia.

Johtopäätös
Tärkeimmät ongelmat, joita BMW F10:n omistajien tulisi varoa, ovat ajoketjun vikaantuminen, lämmitettävät istuimet eivät toimi, vaihteistojärjestelmän ongelmat, EGR-jäähdyttimen vuodot, veden vuotamisongelma ja moottorin ylikuumenemisongelmat.

Kaiken kaikkiaan BMW F10 on tyylikäs, ylellinen, tilava ja hyvin toimiva luksussedan. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämän auton pitäisi kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z