BMW F11 ongelmat

BMW F11 ongelmat

BMW F11 5-sarja on vaunu tai matkailuauto, joten se on täydellinen auto perheelle. Se on erittäin käytännöllinen, tehokas, tilava ja toimii erinomaisesti. Jos kuitenkin aiot investoida BMW F11 touring -malliin, sinun kannattaa aloittaa selvittämällä joitakin käyttäjien kokemia yleisiä ongelmia.

BMW F11 touringin yleisiä ongelmia ovat alipainepumpun vikaantuminen, ajoketjuongelmat, vialliset turvatyynyt, tehon menetys, ohjauspyörän äänet, VANOS-öljyvuoto, moottorin ylikuumeneminen, toimintahäiriöiden merkkivalon syttyminen ja paljon muuta.

Huomaa, että jotkut korostetuista ongelmista olivat vakavia ja monet autot kutsuttiin takaisin ja ongelmat korjattiin. Jos siis aiot ostaa käytetyn BMW F11 -mallin, varmista, että taustalla olevat ongelmat on korjattu, tai älä tuhlaa rahojasi. Takaisinkutsuista huolimatta BMW F11 on edelleen luotettava auto, koska useimmat ongelmat on ratkaistu.

Mitkä ovat BMW F11:n yleiset ongelmat?

Alipainepumpun vika

Tyhjiöpumpun vikaantuminen koski 1. marraskuuta 2012 ja 31. heinäkuuta 2013 välisenä aikana valmistettuja BMW F11 -autoja. Alipainepumppu vikaantui voitelun puutteen vuoksi. Tästä johtuen jarrutehostinyksikköön ei syötetty riittävästi alipainevoimaa; näin ollen jarrutehostintoiminnon tehokkuus heikkeni.

BMW joutui kutsumaan nämä ajoneuvot takaisin, koska ne muodostivat vaaran autoilijoille.

VANOS-öljyvuoto

VANOS-öljyvuoto koski N51-, N52- ja N55-moottoreilla varustettuja F11-autoja, jotka valmistettiin 1. lokakuuta 2009 ja 30. huhtikuuta 2012 välisenä aikana. Näissä autoissa muuttuvan venttiilien ajoituksen säätöyksikön kotelon ruuviliitos saattoi löystyä. Jos näin tapahtuu, yksiköihin voi syntyä sisäinen öljylinkki.

Tämän seurauksena se ei enää pystyisi säätämään riittävän nopeasti, koska öljynpaine alenisi. Lopulta varoitusvalo voisi syttyä ja varoittaa kuljettajaa. Myös nämä autot kutsuttiin takaisin ja ongelma korjattiin.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Vialliset turvatyynyt

Toinen yleinen ongelma, jonka BMW F11:n käyttäjät kokivat, oli vialliset Takata-kuljettajan turvatyynyt. Tämä ongelma koski vuosina 2013-2017 valmistettuja F11-malleja. Ongelmana oli, että turvatyynyjen ponnekaasukiekot saattoivat ajan myötä imeä itseensä kosteutta.

Jos turvatyynyjä siis käytettiin, liiallinen sisäinen paine saattoi saada metallisen puhalluskotelon repeämään, ja metalliset kappaleet saattoivat sinkoutua kohti matkustajia ja aiheuttaa vaarallisen riskin.

Moottorin ylikuumeneminen

BMW F11 5-Series touring -mallissa esiintyy myös moottorin ylikuumenemista. Jos autosi moottori ylikuumenee, tarkista termostaatti ja katso, onko siinä vikaa. Viallinen termostaatti ja polttoainepumppu aiheuttavat todennäköisesti moottorin ylikuumenemisen. Vaihda ne, jos ne ovat vaurioituneet.

Ajastusketjuongelmat

Tämä on yleinen ongelma BMW-ajoneuvoissa. Ei siis ole sattumaa, että myös BMW F11:ssä on tämä ongelma. Tämä ongelma koski kuitenkin vain vuosina 2007-2011 valmistettuja BMW F11 -malleja, joissa on N47-moottori. Kampiakselin ketjupyörän liian terävät hampaat voivat rikkoa tai tuhota ajoitusketjun.

Ratkaisu oli vaihtaa tämä ajoitusketju ennen kuin se ehti rikkoutua ja aiheuttaa vakavia seurauksia. Myös nämä autot vedettiin takaisin.

Moottorin koliseva ääni

Syyskuusta 2009 elokuuhun 2011 valmistetuissa BMW F11 535i touring -malleissa, joissa oli N55-moottori, oli tämä erityinen ongelma. BMW havaitsi viallisia koottuja pultteja, jotka aiheuttivat kolisevaa ääntä, moottorin tehon menetyksen ja useita DME:ssä pidettyjä vikoja. Heidän oli vaihdettava viallinen VANOS-vaihdeasennelma.

  BMW 328i vs. 320i - kumpi on parempi?

Ohjauspyörän äänet

Jos ajat alhaisilla nopeuksilla kääntäessäsi ohjauspyörää puolelta toiselle ja kuulet ohjauspyörän pitävän kolahtelevaa ääntä, tämä on merkki voitelun puutteesta. Varmista, että voitelet ohjaustelineen päästäksesi eroon ongelmasta.

Takalasinpyyhkimen vikaantuminen

Toinen ongelma, jonka kaikki F11 5-sarjan matkailuajoneuvot kohtaavat, on takalasinpyyhkimen karan pettäminen. Tämä ongelma johtuu siitä, että takalasinpyyhkimet eivät toimi asianmukaisesti. Paras tapa ratkaista tämä ongelma on vaihtaa vioittunut kara.

Toimintahäiriön merkkivalo syttyy

Ennen heinäkuuta 2014 valmistetussa BMW F11 535i touring -mallissa, joka on valmistettu ennen heinäkuuta 2014, vianilmaisimen merkkivalo syttyi myös silloin, kun ongelmaa ei ole. Myöhemmin BMW havaitsi, että auton DME-ohjelmisto oli ohjelmoitava uudelleen nykyisellä ISTA/P-versiolla.

FAQ

Onko BMW F11 luotettava?

BMW F11 5-sarjan Touring-vaunu ei ehkä ole markkinoiden luotettavin BMW-sarja, mutta sen luotettavuus on keskimääräinen. Tämä on parempi kuin BMW X5- tai X6-malleilla, joiden luotettavuus on keskimääräistä huonompi. Mutta koska varaosien ja huollon kustannukset ovat korkeat, tämä auto ei ole niin luotettava verrattuna kilpailijoihinsa.

Mikä on BMW F11:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW F11:n korkea mittarilukema on noin 200 000 kilometriä. Tämä riippuu kuitenkin siitä, miten hyvin autoa huolletaan. Jos autoa pidetään hyvässä hoidossa, jopa 250 000 mailia ei ole suuri asia. Jos kuitenkin haluat ostaa käytetyn BMW F11:n, kannattaa varmuuden vuoksi harkita sellaista, jonka ajokilometrit ovat alle 100 000 kilometriä.

  Mikä on BMW:n renkaiden vaihtokustannus?

Onko BMW F11 kallis huoltaa?

Kyllä, BMW F11 on melko kallis ylläpitää. On arvioitu, että BMW F11:n omistaja käyttää vähintään 1 200 dollaria autonsa ylläpitoon vuosittain. Tämä on huomattavasti enemmän kuin alan keskiarvo, joka on 790 dollaria vuodessa. Lisäksi BMW:n osat ovat erittäin kalliita, joten kustannukset voivat jopa nousta, jos ongelma on vakava.

Kuinka pitkän ajan kuluttua BMW F11:ssä alkaa esiintyä ongelmia?

BMW F11 touring on luotettava auto. Mitä vanhemmaksi se tulee, sitä enemmän ongelmia kuitenkin myös ilmaantuu. BMW F11:ssä alkaa esiintyä vakavia ongelmia, kun se on ajanut yli 100 000 kilometriä. Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla BMW F11:ssä voi alkaa esiintyä näitä ongelmia, kun se on ajanut yli 150 000 kilometriä.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, mitä ongelmia BMW F11 touring -mallissa on odotettavissa, voit hankkia auton tai pitää siitä hyvää huolta, jos sinulla on jo auto. Riippumatta siitä, kuinka monta ongelmaa autossasi esiintyy, avain ajoneuvon eliniän pidentämiseen on asianmukainen hoito ja huolto. Myös hyvät ajotavat ovat olennaisia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z