BMW i3 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW i3

Jos etsit kompaktia, tyylikästä, ympäristöystävällistä ja ylellistä sähköautoa, BMW i3 on hyvä vaihtoehto. Tätä autoa on myös helppo ajaa kaupungilla ja pysäköidä. Kompaktista rakenteestaan huolimatta siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa.

Tämän auton kauniista ulkonäöstä ja huipputeknisistä ominaisuuksista joutuu kuitenkin maksamaan paljon. Se on kalliimpi kuin jopa perus Tesla Model 3, joka on nopeampi, luotettavampi ja suorituskykyisempi. Kaiken kaikkiaan BMW i3 on erinomainen auto niille, jotka haluavat liikkua kaupungissa helposti.

BMW i3:n toimintasäde on noin 97 mailia, joten se ei ole paras auto niille, jotka haluavat matkustaa pitkiä matkoja. Sen kilpailijoilla, kuten Tesla Model 3:lla, Nissan Leafilla ja Chevy Boltilla, on parempi toimintasäde. Tämän lisäksi BMW i3 ei ole yhtä luotettava kuin useimmat kilpailijansa.

BMW i3:n historia

BMW i3 on BMW:n valmistama korkeakattoinen hatchback. Siinä on sähköinen voimansiirto ja lattian alla oleva litiumioniakku. Lisäksi se on varustettu takavetojärjestelmällä yksivaihteisen vaihteiston kautta. Se on BMW:n ensimmäinen nollapäästöinen auto.

Toisin kuin useimmissa täyssähköautoissa, BMW i3:ssa on kaksi versiota, jotka ovat täyssähköinen (BEV) ja hybridiversio (REX). Jälkimmäisessä käytetään akkua, mutta siinä on myös valinnainen toimintasäteen pidentävä moottori. Lisäksi BMW i3:n tuotanto alkoi vuonna 2013 Leipzigissa.

Tämä auto voi ylpeillä useilla palkinnoilla, ja se on yksi markkinoiden hienoimmista täyssähköisistä pikkuautoista. BMW i3 sijoittui 3. sijalle ympäri maailmaa vuosina 2014-2016 myytyjen sähköautojen joukossa. Lisäksi se sai kaksi maailman vuoden auto -palkintoa, ja se nimettiin myös vuoden 2014 maailman parhaaksi automuotoiluksi.

  BMW M2 Luotettavuus

BMW i3:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW i3 on hyvännäköinen ja kompakti hatchback. Se on yksi luokkansa komeimmista autoista, jonka muotoilu on korkealuokkaista. Kuten useimmissa BMW:n sähkömalleissa, siinä on pieni munuaisritilä, joka on sijoitettu kahden LED-valon väliin.

Tyylikkään ulkomuodon lisäksi BMW i3:n sisätilat ovat huippuluokkaa, sillä siinä on tilava matkustamo, korkealaatuisia materiaaleja ja edistyksellistä tekniikkaa. Siinä on myös tilaa jopa viidelle matkustajalle, ja edessä on enemmän jalkatilaa ja pääntilaa kuin edessä jalkatilaa ja pääntilaa.

Tämän erinomaisen hatchbackin akseliväli on 101,2 tuumaa, pituus 158,1 tuumaa, leveys 70,5 tuumaa ja korkeus 62,6 tuumaa.

Suorituskyky

Tämä on yksi niistä osa-alueista, joilla BMW i3:ssa on puutteita. Koska autossa on pieni akku, se ei ole kovin tehokas ja sen toimintasäde on pieni. Se perustuu sähkö-/kaasumoottorityyppiin, joka tuottaa maksimissaan 181 hv ja 199 lb-ft vääntöä. Sen toimintasäde on myös enintään 97 mailia, vaikka tämä voi muuttua varustuksen mukaan.

Mukavuus ja tavaratila

BMW i3 voi olla kompakti korkeakattoinen viistoperä, mutta tämä sähköauto on tilava. Siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa, ja tilaa on runsaasti. Siinä on yhteensä 84 kuutiometriä matkustajatilavuutta, mikä on hyvä. Lisäksi siinä on 15,1 kuutiometriä tavaratilaa, kun takaistuimet ovat ylhäällä, ja 36,9 kuutiometriä tilaa, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

  Paras BMW maastoon

Hinta

Ennen kuin ostat BMW i3:n, on tärkeää verrata sen hintaa kilpailijoihin, kuten Nissan leafiin (28 400), Tesla Model 3:een (46 400) ja Chevy Boltiin (32 400 dollaria). Huomaat, että BMW i3 on paljon kalliimpi kuin nämä autot, vaikka niissä on parempi toimintasäde, teho ja ne ovat luotettavampia. BMW i3:n perushinta on noin 52 400 dollaria.

FAQ

Mitkä ovat BMW i3:n yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia laadukkaan käytetyn BMW i3:n, varmista, että tiedät joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat matkan varrella. Joitakin BMW i3:n yleisimpiä ongelmia ovat väärä piirilevy, ohjausongelmat, ongelmat kantamanlaajentimen kanssa, hidas lataus, polttoainehöyryongelmat ja moottorin kiinnitysvika.

Huomaa, että nämä ongelmat vaihtelevat BMW:n eri mallivuosien välillä. Joitakin ongelmia esiintyy vain vuoden 2014 BMW i3:ssa, kun taas toisia esiintyy vuoden 2018 BMW i3:ssa. Ota siis rauhassa selvää, mitkä ongelmat ovat yleisiä siinä mallissa, jonka aiot hankkia.

Onko BMW i3 halpa ylläpitää?

Kyllä, BMW i3 on yksi kalleimmista sähköautoista ylläpitää. Kuten useimmissa BMW-malleissa, tässäkin autossa esiintyy paljon ongelmia, joihin on puututtava ajoissa kalliiden korjausten välttämiseksi. Lisäksi sen osat ja BMW-huollot ovat erittäin kalliita, mikä lisää ylläpitokustannuksia.

Kuinka monen kilometrin jälkeen BMW i3:ssa alkaa esiintyä ongelmia?

Jotkut BMW i3:n käyttäjät ovat todenneet, että heillä alkoi esiintyä ongelmia jo 40 000 kilometrin jälkeen. Vakavimmat ongelmat alkavat kuitenkin sen jälkeen, kun autolla on ajettu noin 80 000 kilometriä. Jos siis haluat pidentää i3:n akun käyttöikää, varmista, että noudatat asianmukaista hoitoa ja huoltoa.

  Paras käytetty BMW SUV

Kuinka kauan BMW i3 kestää?

BMW i3 on ollut markkinoilla ainakin 9 vuotta. Siitä huolimatta, vaikka tämä auto voi ajaa yli 100 000 kilometriä, se on osoittanut, että sen omistaminen on pitkällä aikavälillä melko ongelmallista ja kallista. BMW i3 on yksi kalleimmista täyssähköautoista omistettavaksi, koska siinä on monia ongelmia.

Kannattaako BMW i3 yhä ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat pienikokoisen sähköisen hatchbackin, jolla on helppo liikkua kaupungilla, jossa on ensiluokkaiset sisätilat ja joka on ympäristöystävällinen, i3 on ihanteellinen valinta. Mutta jos haluat kompaktin sähköauton, jossa on kunnon toimintasäde, joka on luotettavampi, nopeampi ja halvempi ylläpitää, i3 ei ole paras auto.

Yhteenveto

BMW i3 tarjoaa tasaisen ajonautinnon, erinomaisen käsiteltävyyden, tasokkaat sisätilat, huipputekniset ominaisuudet ja tilavan matkustamon. Sen toimintasäde on kuitenkin pieni, se on epäluotettavampi ja kalliimpi kuin useimmat kilpailijansa. Näin ollen se on valtava löytö, kun otetaan huomioon, että sen kilpailijat ovat halvempia, nopeampia, tehokkaampia ja luotettavampia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z