BMW i3:n kaltaiset autot

BMW i3

BMW i3 on B-segmentin korkeakattoinen viistoperäauto, jossa on litiumioniakku ja valinnainen bensiinimoottori. Siksi se on vähäpäästöinen auto. Se on myös BMW:n ensimmäinen sarjatuotettu nollapäästöinen auto. Mitkä autot ovat kuitenkin BMW i3:n kaltaisia?

BMW i3:n kaltaisia autoja ovat Chevrolet Bolt, Nissan Leaf, Kia Niro, Hyundai Kona Electric ja Tesla Model 3. Yhteistä näille autoille on, että ne toimivat sähköllä, kun taas toiset käyttävät sekä sähköä että kaasua. Lisäksi nämä autot ovat myös kompakteja ja edullisia, ja useimmissa niistä on tilaa jopa viidelle matkustajalle.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin BMW i3?

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt on monien mielestä markkinoiden paras muu kuin Teslan täyssähköauto. Tämä täyssähköinen hatchback on edullinen, tilava ja hauska ajaa. Sillä on myös erinomainen toimintasäde verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Kaiken lisäksi sillä on mukava 26 595 dollarin lähtöhinta, johon monet sen kilpailijat eivät yllä.

Chevrolet Bolt EV:n voimanlähteenä on yksi 200 hevosvoiman moottori, joka pyörittää etupyöriä, ja sen EPA:n arvioitu toimintasäde on 259 kilometriä yhdellä latauksella. Tämä on poikkeuksellista näin edulliselle ja pienelle autolle. Sitä paitsi siinä on DC-pikalatausominaisuus, joka kestää vain 30 minuuttia latautuakseen 100 mailin päähän.

Yllättäen Bolt EV:ssä on riittävästi matkustamo- ja tavaratilaa, mikä tekee siitä käytännöllisen. Jos haluat kehittyneemmän auton, voit valita 2LT-varustuksen, joka maksaa 29 795 dollaria. Bolt EV ja BMW i3 ovat molemmat kompakteja ja toimivat täyssähköllä. i3 pystyy kuitenkin kulkemaan vain 153 mailia, ja se on kalliimpi, sillä sen perushinta on 45 445 dollaria.

  BMW 328i vs. 428i: 328i: Kumpi on parempi?

Nissan Leaf

Nissan Leaf on toinen erinomainen auto, joka on samanlainen kuin BMW i3. BMW i3:n tavoin tämän auton toimintasäde on lyhyt, 200 mailia, mikä on hieman parempi kuin i3:n, jonka toimintasäde on 153 mailia. Se on myös kompakti, mutta tilavampi ja siinä on enemmän kuormatilaa.

Valitettavasti tämä auto ei ole kätevä kaupungissa, sillä Nissanin CHAdeMO-latausliitin ei ole yhteensopiva kaikkien latausasemien kanssa. Ellet siis suunnittele latausaseman perustamista kotiin, tämä auto aiheuttaa sinulle hankaluuksia. Tämän sanottuaan se on halvempi ylläpitää ja halpa ostaa. Perusmallin hinta on 28 895 dollaria.

Kia Niro

Vuoden 2023 Kia Niro on markkinoiden parhaimman näköisiä pienikokoisia EV-autoja. Sen uusi muotoilu näyttää houkuttelevammalta kuin BMW i3, Chevy Bolt ja jopa Nissan Leaf. Toisin kuin muut tämän listan autot, Kia Niro toimii sekä kaasulla että sähköllä. Se on siis hybridiauto. Tämä tekee siitä vähemmän tehokkaan kuin muut autot.

Kia Niro on varustettu 1,6-litraisella nelisylinterisellä moottorilla, joka tuottaa jopa 139 hv, ja sähkömoottorilla, ja sen perushinta on 26 000 dollaria, mikä tekee siitä tämän listan halvimman auton. Huomaa, että tämän auton mukana tuleva 11,1 kWh:n akkupaketti tarjoaa noin 33 kilometrin sähköisen ajomatkan latausta kohden.

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric on toinen EV, joka kilpailee BMW i3:n kanssa. Vaikka molemmat autot ovat kompakteja, Kona EV on tilavampi ja tyylikkäämpi kuin BMW i3. Sillä on myös parempi toimintasäde, joka on 258 mailia täydellä latauksella, kun taas i3:lla se on vain 153 mailia.

  BMW N47 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Hyundai Kona EV:ssä on myös tilavammat sisätilat, sillä siihen mahtuu jopa viisi henkilöä, kun taas i3:een mahtuu vain neljä henkilöä. Lisäksi Kona Electricin EPA-luokitus on loistava: 132MPGE kaupungissa ja 108 MPGE maantiellä. Hyundai Kona Electricin perushinta on 33 550 dollaria.

Tesla Model 3

Tesla on edelleen markkinoiden paras täyssähköautomerkki. Sen lisäksi, että Tesla Model 3:lla on mukava toimintasäde, se on myös kehittyneempi ja sen suorituskyky on poikkeuksellinen. Sen erinomainen toimintasäde on jopa 358 mailia. Ja jos haluat nopeutta ja suorituskykyä, voit valita Performance-varustuksen, joka kiihtyy 0-100 km/h 3,1 sekunnissa ja jonka huippunopeus on 162 km/h.

BMW i3:n ja Teslan sisätilat ovat ylelliset ja niissä on teknisesti edistyksellisiä ominaisuuksia. Tesla Model 3 on kuitenkin tilavampi, ja siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa. Tesla Model 3:n perusmallin hinta on 48 440 dollaria.

FAQ

Kannattaako BMW i3 ostaa?

BMW i3 kannattaa ostaa, jos haluat pienikokoisen auton, jonka päästöt ovat nolla tai vähäiset. Lisäksi tämä auto on halvempi ylläpitää kuin tavalliset bensiinikäyttöiset ajoneuvot. Ja jos rakastat kaupunkiajoa, tämä auto tekee työstäsi helppoa, kun on kyse liikenteessä liikkumisesta tai pysäköinnistä.

Kuinka kauan BMW i3:n akku kestää?

BMW i3:n akku kestää keskimäärin 3-5 vuotta. Tämä voi kuitenkin muuttua akkutyypin, sääolosuhteiden ja ajotapojen mukaan. Jos kuitenkin haluat akun kestävän pitkään, varmista, että hankit kestävän ja luotettavan akun.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - kumpi on parempi?

Mitkä ovat BMW i3:n tärkeimmät ongelmat?

Kuten kaikissa autoissa, myös BMW i3:ssa on useita ongelmia, jotka käyttäjien on syytä hoitaa ajoissa. Jos näin ei tehdä, autoon voi lopulta kehittyä vakavampia ongelmia. Yleisiä BMW i3:n ongelmia ovat mukautuvan vakionopeudensäätimen ongelmat, sähköiset toimintahäiriöt ja akkuongelmat.

Onko BMW i3:n huolto kallista?

Kun sitä verrataan muihin BMW-malleihin, BMW i3 on halvempi ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että siinä on vähemmän liikkuvia osia, mikä tarkoittaa, että vain muutama asia voi mennä pieleen. Käyttäjän on kuitenkin varauduttava käyttämään vuosittain noin 1 173 dollaria huoltokuluihin.

Yhteenveto

Jos etsit BMW i3:n kaltaista autoa, vaihtoehtoja on useita, mutta valinta riippuu tarpeistasi, mieltymyksistäsi ja budjetistasi. Kaikki esiin nostamamme autot ovat poikkeuksellisia ja suorituskyvyltään erittäin tehokkaita.

Tesla Model 3 on listan paras sähköauto, kun taas Chevrolet Bolt on kokonaisuutena paras. Tämä johtuu siitä, että se on halvempi hankkia ja ylläpitää. Kaiken kaikkiaan BMW i3 on myös loistava auto, mutta sen toimintasäde on lyhyempi ja ylläpitokustannukset korkeat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z