BMW i3:n luotettavuus

Liikennealan sähköistäminen on välttämätöntä, koska olemme menossa kohti hirvittävää ilmaston lämpenemistä. BMW julkisti oman sähköautonsa, i3:n, vuonna 2013 taistellakseen tätä ongelmaa vastaan. Auto on viistoperä, mutta se tarjoaa erittäin hyvän toimintasäteen, eikä ajokokemuksesta ole myöskään tingitty.

Yleiskatsaus

i3 on sähköauto, jonka tarkoituksena on korvata polttomoottoriautot. Siinä on vaihtovirtasähkömoottori, joka on yhdistetty 42 V:n litiumioniakkuun. Tämän auton arvioitu toimintasäde voi kasvaa 81 mailista lähes 153 mailiin. Auto kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 7,2:ssa, ja huippunopeus on 93 km/h.

Luotettavuus

Sähköautojen oletetaan olevan luotettavimpia autoja, koska niissä ei ole liikkuvia osia. Näitä autoja ei myöskään tarvitse juurikaan öljytä, joten se säästää myös aikaa. Se ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa, ja nämä autot voivat olla melko epäluotettavia, jos niiden rakentaminen ei ole kunnossa.
i3 on luotettava auto, sillä useimmat organisaatiot antavat sille 4 tähteä 5:stä. Rakennuslaatu on erittäin kunnollinen, eikä ongelmia ole paljon. Se ei kuitenkaan ole luodinkestävä, ja huolto ja muiden osien vaihto voi maksaa.

Turvallisuus

Autojen turvallisuus on tärkeä asia. Euro NCAP on antanut i3:lle 4 tähteä viidestä. Se ei ole BMW:n paras pistemäärä, mutta se on silti parempi kuin monilla muilla. Matkustajaturvallisuus on erittäin hyvä, mutta koska kyseessä on hyvin pieni auto, törmäysturvallisuudessa on joitakin haittoja. Muuten se on erittäin turvallinen auto ajaa.

  Kumpi neliveto on parempi - BMW vai Mercedes-Benz?

Huolto ja korjaus

Sähköautoissa ei ole paljon liikkuvia osia, mutta ne tarvitsevat silti jonkin verran huoltoa ja öljyämistä. Jos haluat pitää i3:n samanlaisena kuin se oli ensimmäisellä kerralla, kannattaa käyttää jonkin verran rahaa sen huoltoon. Se maksaisi noin 500-1000 dollaria vuodessa esimerkiksi moottoriöljyyn, jarrunesteeseen, sytytystulppiin ja niin edelleen.

FAQ

Onko BMW i3 etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

BMW i3 on takavetoinen auto.

Kuinka monta istuinta BMW i3:ssa on?

BMW i3 on auto, jossa on 4 istuinta. Tämän auton EPA-luokitus on: Pienikokoiset autot

Kuinka paljon hevosvoimia BMW i3:ssa on ja onko siinä turbo?

BMW i3:n teho on 181 hevosvoimaa ja vääntömomentti 199 lb-ft. Moottori on sähkö/kaasumoottori, jonka iskutilavuus on 0,65. Polttoainejärjestelmä on: Sequential MPI (ruiskutus).

Minkälaiset pyörät siinä on?

BMW i3:lla on 20 X 5,5 tuuman taotut alumiiniset etuvanteet ja 20 X 6 tuuman taotut alumiiniset takavanteet.

Onko BMW i3:ssa ongelmia?

Joidenkin omistajien mukaan suunnitteluvirhe aiheuttaa sen, että ajoneuvon nopeus laskee äkillisesti, kun akun varaus laskee alle tietyn tason. Jotkut omistajat ovat myös kokeneet jarruvalojen katoamisen, mikä voi aiheuttaa nopeuden äkillisen laskun.

Kuinka kauan BMW i3 kestää?

i3:n akulla on 8 vuoden ja 100 000 kilometrin takuu. Tämä on vakio näin pienille sähköautoille. Ei ole raportoitu, että i3:n akku olisi loppunut kesken. Alkuvuoden 2013 autoja on yhä olemassa, ja ne ovat erittäin arvostettuja käytettyjen autojen markkinoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z