BMW i8:n kaltaiset autot

Onko BMW i8 hyvä auto?

BMW i8 on yksi 2010-luvun suosituimmista autoista. Vuosina 2014-2020 valmistettu BMW i8 on plug-in-hybridiurheiluauto, jossa on tyylikäs muotoilu, erinomainen polttoainetaloudellisuus ja ylelliset sisätilat. Mutta mitkä autot ovat BMW i8:n kaltaisia?

BMW i8:n kaltaisia autoja ovat Acura NSX, Audi R8, Chevrolet Corvette, Lexus LC, Mercedes-Benz AMG GT ja BMW 8-sarja. Mainituilla autoilla on joitakin yhteisiä ominaisuuksia BMW i8:n kanssa. Se voi olla teho, suorituskyky, muotoilu tai jopa hinta.

Mitkä autot muistuttavat BMW i8:aa?

Acura NSX

Acura NSX kuuluu markkinoiden tyylikkäimpiin urheiluautoihin. Sen muotoilu on lähes samanlainen kuin BMW i8:n. Niitä myydään myös lähes samaan hintaan, sillä Acura NSX maksaa 159 495 dollaria, kun taas BMW i8 maksaa 148 495 dollaria. NSX on siis hieman kalliimpi kuin i8.

Acura NSX:n hinta on kuitenkin perusteltu, sillä se näyttää urheilullisemmalta ja siinä on poikkeuksellinen suorituskyky ja näppärä hybridivoimansiirto. NSX:ssä on 3,5-litrainen V6-moottori ja sähkömoottori, jotka yhdessä tuottavat maksimissaan 573 hv. Lisäksi Acura NSX on myös BMW i8:aa nopeampi, sillä se kiihtyy 0-100 km/h 3,1 sekunnissa, kun i8:lla se kestää 4,4 sekuntia.

Chevrolet Corvette

Toinen BMW i8:n kaltainen ihastuttava ja tehokas auto on Chevrolet Corvette. Upean ulkonäön lisäksi Chevrolet Corvette on myös suorituskyvyltään erinomainen, sillä siinä on 6,2-litrainen työntösauvallinen V8-moottori. Lisäksi se tuottaa maksimissaan 495 hv ja 470 lb-ft vääntöä.

  BMW 328i VS BMW 335i - kumpi on parempi?

Chevrolet Corvette kiihtyy 0-100 km/h vain 2,8 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 190 km/h. Se on myös polttoainetaloudellinen, sillä sen EPA-luokitus on 16 mpg kaupungissa, 16 mpg maantiellä ja yhdistetty 19 mpg.

Acura NSX:n ja Chevrolet Corvetten yhteisiä piirteitä ovat muun muassa muotoilu, suorituskyky ja hinta.

Mercedes-Benz AMG GT

Mercedes-Benz AMG GT on ylellisen urheiluauton todellinen määritelmä. Sen ketterän ja urheilullisen ulkonäön lisäksi tämä auto näyttää tyylikkäältä huippuluokan ominaisuuksineen ja viimeistelyineen. Se on myös tehokas, sillä siinä on 4,0-litrainen V8-moottori ja vakiona takavetojärjestelmä. Moottori tuottaa jopa 469 hv ja 465 lb-ft vääntöä.

BMW i8:ssa ja Mercedes-Benz AMG GT:ssä on urheilullinen muotoilu ja tehokkaat moottorit, mutta Mercedes-Benz AMG GT on kaksipaikkainen, kun taas BMW i8 on nelipaikkainen. Mercedes-Benz AMG GT:n perushinta on 116 895 dollaria, mikä on halvempi kuin BMW i8:n. Lisäksi i8 on AMG GT:tä tehokkaampi.

Audi R8

Toinen BMW i8:n kaltainen kaunis ja tehokas urheiluauto on Audi R8. Audi R8 on yksi viime aikojen myydyimmistä urheiluautoista. Tämä auto on tyylikäs, tehokas ja ylellinen. Mercedes-Benz AMG GT:n tavoin tässä autossa on kaksi istuinta.

Audi R8 on varustettu 5,2-litraisella V-10-moottorilla, joka tuottaa 562 hv ja 406 lb-ft vääntöä. Siinä on myös nelivetojärjestelmä, jossa on 7-vaihteinen automaattivaihteisto. BMW i8:aan verrattuna R8 ei ole yhtä tehokas, sillä sen yhdistetty EPA-luokitus on 16 kilometriä tunnissa. Tämän auton lähtöhinta on noin 185 050 dollaria.

  Paras BMW maastoon

Lexus LC

Jos etsit luotettavampaa urheiluautoa, jolla on samanlaiset ominaisuudet kuin BMW i8:lla, tulet rakastamaan Lexus LC:tä. Tämä auto on hyvin suunniteltu ja siinä on ylellinen ulkonäkö. Myös sisätilat ovat lumoavat, vaikka ne eivät olekaan yhtä ylelliset kuin BMW i8 tai Mercedes-Benz AMG GT.

Lexus LC:n lähtöhinta on 98 535 dollaria, ja se on huomattavan hyvä, mutta ei kuitenkaan parempi kuin i8. Se on kuitenkin polttoainetaloudellisempi kuin i8, vaikka BMW i8:ssa on plug-in-hybridijärjestelmä, joka lisää sen tehoa. Lexus LC:n yhdistetty EPA-luokitus on 30 mpg, kun taas BMW i8:n 27 mpg.

BMW 8-sarja

BMW i8 ei tehnyt vaikutusta moniin ihmisiin, mutta BMW 8-sarja aikoo korjata tämän. Tämä auto on saatavana avoauto- ja coupe-vaihtoehtoina. Se on myös kauniisti muotoiltu ja siinä on huippuluokan ominaisuuksia ja tekniikkaa. Sisätilat on rakennettu hyvin ja niissä on käytetty korkealaatuisia materiaaleja.

BMW 8-sarjan perusversiossa on twin-turbo 6-sarjan rivimoottori, joka tuottaa 335 hv ja 368 lb-ft vääntöä. Perusmallin lähtöhinta on 88 895 dollaria, ja huippuluokan M850i xDrive -avoauton hinta on peräti 122 395 dollaria.

FAQ

Miksi BMW i8:n valmistus lopetettiin?

Kuten useimmat BMW:n mallit, jotka on aiemmin lopetettu, BMW i8 lopetettiin vähäisen myynnin vuoksi. Myös koronavirus vaikutti osaltaan vähäiseen myyntiin, minkä vuoksi BMW lopetti tämän tyylikkään ja tehokkaan mallin käytön pandemian aikana kesäkuussa 2020.

  BMW X6 VS Audi Q8 - kumpi on parempi?

Kuinka nopea BMW i8 on?

BMW i8 kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 4,4 sekunnissa. Tämän lisäksi sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, mikä vastaa useimpien BMW:n mallien huippunopeutta. Suoralla radalla BMW i8 on siis BMW M -mallien tasolla.

Mitkä ovat BMW i8:n yleiset ongelmat?

BMW i8 on ulkoisesti tyylikäs ja suorituskyvyltään erinomainen, mutta siinä on myös useita huomionarvoisia ongelmia. BMW i8:n yleisiä ongelmia ovat vialliset anturit, suuret ovet, polttoainevuoto, sähköongelmat, moottorin ylikuumeneminen ja automaattivalojen ongelmat.

Onko BMW i8:n huolto kallista?

Kyllä, BMW i8 on yksi BMW:n kalleimmista malleista ylläpitää ja korjata. Edmundsin mukaan vuoden 2019 BMW i8:n ylläpito maksaa noin 6 410 dollaria ensimmäisten viiden omistusvuoden aikana. Lisäksi sinun on varauduttava käyttämään vähintään 2 710 dollaria korjauksiin samalla ajanjaksolla.

Bottom line

Ennen kuin BMW i8 lopetettiin vuonna 2020 pandemian puhjettua, se oli suosittu auto useiden BMW:n luksusurheiluautojen harrastajien keskuudessa. Tämä auto oli tyylikäs, mukava, edistyksellinen, turvallinen ja polttoainetehokas. Vaikka sen valmistus lopetettiin, markkinoilla on useita vastaavia autoja, jotka kiinnostuneet ostajat voivat valita, kuten edellä mainittiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z