BMW iX3 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kuten kaikki muutkin suuret autonvalmistajat, myös BMW on liittynyt sähköautokilpailuun. Tällä hetkellä sillä on tarjolla kolme erilaista täyssähköautoa, joista BMW ix3 on yksi. BMW aikoo julkaista lisää malleja kilpaillakseen Teslan, Audin, Mercedeksen ja Jaguarin kanssa.

BMW ix3 on yksi markkinoiden myydyimmistä täyssähköisistä katumaastureista. Mutta ennen kuin investoit tähän kompaktiin ylelliseen crossover-maasturiin, on tärkeää tutustua autoon sisältä ja ulkoa, jotta tiedät, mihin olet ryhtymässä.

BMW ix3:n historia

BMW ix3 on BMW:n valmistama täyssähköinen kompakti ylellinen crossover-maasturi. Auto esiteltiin ensimmäisen kerran vuoden 2018 Pekingin autonäyttelyssä, mutta sitä valmistettiin vasta vuonna 2020. Tämä akkusähköinen katumaasturi rakennettiin samalle alustalle kuin perinteinen BMW X3 muutamin muutoksin.

BMW ix3 on BMW:n ensimmäinen sähköinen katumaasturi, mutta kolmas sähköpohjainen BMW I -perheauto. Toisin kuin useimmat kilpailijansa, tämä auto on varustettu takamoottorilla ja takavetojärjestelmällä. Siinä on myös viisi ovea, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen. Käyttäjät voivat valita joko Premier Edition- tai Premier Edition Pro -version.

BMW iX3:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW ix3 on yksi luokkansa komeimmista autoista. Tämä täyssähköinen luksusmaasturi on kauniisti muotoiltu vaatimattomalla munuaisritilällä, vakiona olevilla LED-ajovaloilla, panoraamalasikuomulla ja aerodynaamisilla vanteilla. Tämä auto näyttää samankaltaiselta kuin BMW X3 muutamin muutoksin.

Myös sisätilat ovat tasokkaat ja niissä on joitakin huippuominaisuuksia, materiaaleja ja teknologiaa. Ostajat tulevat pitämään korkealuokkaisista Vernasca-nahkaistuimista, Harman Kardon Surround System -järjestelmästä, urheiluistuimista ja BMW:n älykkäästä avustajasta.

  Onko pohjamaalaus sen arvoista BMW:ssä

Suorituskyky

BMW ix3 ei ole luokkansa suorituskykyisin auto. Se on kuitenkin edelleen poikkeuksellisen suorituskykyinen, sillä se tuottaa jopa 282 hv ja 295 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy myös 6,8 sekunnissa nopeudesta 0-100 ja sen huippunopeus on jopa 112 km/h.

Jos haluat suorituskykyisemmän täyssähköisen katumaasturin, kannattaa harkita Tesla Model X:n tai Audi e-Tronin hankkimista, jotka ovat BMW ix3:a tehokkaampia ja nopeampia.

Mukavuus ja kuorma

Perinteisen BMW X3:n tavoin BMW ix3 on tilava ja ihanteellinen viisihenkiselle perheelle. Vaikka se ei ole yhtä tilava kuin BMW X5, tässä autossa on silti runsaasti tilaa verrattuna kilpailijoihinsa, kuten Mercedes EQC:hen ja Audi e-Troniin.

Range

80 kWh:n akulla varustettuna BMW ix3 tarjoaa yhden parhaista toimintasäteistä. Tämä auto pystyy kulkemaan jopa 286 kilometriä täydellä latauksella. Lisäksi sen mukana toimitetaan latausjohto ja 1 vuoden BMW-latauskortti. Voit siis ladata matkalla huoletta.

Hinta

BMW ix3 on yksi markkinoiden kalleimmista täyssähköisistä katumaastureista. Perushinta on noin 114 900 dollaria, joten tämä auto on kalliimpi kuin Jaguar I-Pace, Mercedes EQC ja Audi e-Tron. Päinvastoin, useimmat näistä autoista ovat tehokkaampia ja suorituskykyisempiä kuin BMW ix3.

FAQ

Onko BMW Ix3 hyvä sijoitus?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat käytännöllisen, ylellisen, luotettavan ja ympäristöystävällisen kompaktin ylellisen crossover-maasturin, BMW ix3 on loistava investointi. Se on myös ympäristöystävällinen, sillä se ei kuluta polttoainetta.

  Onko BMW E46 luotettava?

Jos kuitenkin haluat luotettavan auton, jota voit käyttää pitkillä matkoilla, pysy kaukana BMW ix3:sta. Lisäksi BMW ix3 on yksi luokkansa huonoimmista autoista, sillä se ei ole tehokas eikä nopea.

Onko BMW iX3 luotettava auto?

Totta kai. Koska BMW ix3 on täyssähköinen katumaasturi, se on erittäin luotettava. Se on luotettavampi kuin kilpailijansa, kuten Jaguar I-Pace, Volvo XC60 ja Mercedes EQC. Lisäksi se on myös luotettavampi kuin bensiinikäyttöinen vastineensa BMW X3. Kiitos tehokkaan 80 kWh:n akkupaketin, joka tuottaa täydellä latauksella jopa 285 kilometriä.

Mikä on BMW iX3:n suuri ajokilometrimäärä?

BMW ix3:lla ei ole mitään niin suurta ajokilometrimäärää kuin korkea ajokilometrimäärä. Tämä johtuu siitä, että auto on vielä uusi markkinoilla, eikä sitä voi arvioida muutaman vuoden olemassaolon perusteella. Siitä huolimatta useimpien sähköisten katumaastureiden on raportoitu ajaneen yli 100 000 kilometriä. Jos siis aiot ostaa käytetyn BMW ix3:n, pidä tämä mielessä.

Onko BMW iX3 hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, BMW ix3 voi olla hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on halvempi ylläpitää kilpailijoihinsa verrattuna. Lisäksi se ei saastuta ympäristöä kuten bensiinikäyttöiset kollegansa, mikä tarkoittaa, että säästät otsonikerrosta.

Lisäksi BMW ix3:n toimintasäde on erinomainen, 285 kilometriä, mikä riittää useiden kilometrien ajamiseen kaupungissa ennen auton lataamista. Ja koska se on käytännöllinen, voit myös kuljettaa sillä päivittäin lapsia kouluun mukavuudesta huolehtimatta.

  BMW Z4 VS Audi TT - kumpi on parempi?

Mitkä ovat BMW iX3:n yleiset ongelmat?

Vaikka BMW ix3 on täyssähköauto, jossa on vähemmän ongelmia kuin bensiinikäyttöisissä autoissa, sillä on silti omat ongelmansa. Joitakin BMW ix3:n yleisimpiä ongelmia ovat akkuvirran katkeaminen, vaihteiston vaurioituminen, moottorin vikavalo palaa, jarruviat ja sähköviat.

Hyvä uutinen on, että BMW kutsui autonsa takaisin, ja useimmat näistä ongelmista on korjattu. Ennen kuin sijoitat käytettyyn BMW ix3:een, on siis erittäin tärkeää selvittää, onko auto korjattu, jotta sinun ei tarvitse kärsiä samoista ongelmista yhä uudelleen.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan BMW ix3 on erinomainen täyssähköauto, joka säästää käyttökustannuksiasi. Tämä johtuu siitä, että lataaminen on halvempaa kuin auton tankkaaminen huoltoasemalla. Siitä huolimatta BMW ix3 on myös mukava, ylellinen, tilava ja luotettava.

Autossa on kuitenkin myös muutamia ongelmia, jotka sinun on tiedettävä, kuten akun virran katkeaminen, jarruvika, vaihteiston vaurioituminen ja muut ongelmat. Lisäksi siitä puuttuu kilpailijoidensa, kuten Jaguar I-Pacen ja Audi e-Tronin, teho ja nopeus.

Siitä huolimatta BMW ix3 on silti hyvännäköinen ja erinomainen auto. Se on hyvä päivittäiseen ajoon ja erittäin käytännöllinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z