BMW ix3 VS Audi e-Tron – kumpi on parempi?

Täyssähköautoista on tulossa niin suosittuja, että lähes kaikki autonvalmistajat ovat lähteneet mukaan kilpajuoksuun parhaiden sähköautojen luomisesta. BMW ja Audi eivät ole jääneet jälkeen, sillä niillä on markkinoilla kourallinen täyssähköautoja. Kilpailevia malleja ovat muun muassa Audi e-Tron ja BMW ix3. Mutta kumpi auto on parempi?

Jos rakastat nopeutta, suorituskykyä ja mukavuutta, Audi e-Tron on sinulle parhaiten sopiva auto. Mutta jos haluat taloudellisen katumaasturin, jolla on erinomainen toimintasäde, BMW ix3 on oikea valinta. Kaiken kaikkiaan molemmissa näissä autoissa on huippuluokan ominaisuuksia, jotka pitävät kuljettajan mukavana, turvallisena ja viihdyttävänä.

Kumpi auto on parempi – Audi e-Tron vai BMW ix3?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Audi e-Tron ja BMW ix3 ovat molemmat hyvännäköisiä ja näyttäviä. Siksi toisen valitseminen ulkonäön perusteella voi olla pelottava tehtävä. Audi e-Tronissa on kuitenkin komeampi muotoilu kuin BMW ix3:ssa. Kyllä, BMW ix3:n munuaisritilä näyttää näyttävältä, mutta Audin yleinen muotoilu on toista maata.

Sitä paitsi molemmissa autoissa on terävät ajovalot ja kauniisti muotoillut ajovalot. Sitä vastoin AUDI E-Tronin sivuprofiili on ihastuttavan näköinen, kattolinja on matala ja ulkonäkö on lihaksikas, mikä antaa sille urheilullisen ilmeen.

Sisätilojen osalta molemmat saksalaiset katumaasturit näyttävät tyylikkäiltä ja ylellisiltä. BMW ix3 näyttää kuljettajalähtöisemmältä ja ergonomisemmalta, kun taas Audi e-Tron on kehittyneempi ja tilavampi. Sen lisäksi, että Audi e-Tronissa on nahkaistuimet, siinä on virtuaalinen digitaalinen mittaristo, joka on BMW:n mittaristoa kehittyneempi.

Kaiken kaikkiaan Aud e-Tron on ulkoisesti komea ja sisätiloiltaan edistynyt ja ylellinen BMW ix3:een verrattuna.

  BMW M2 Luotettavuus

Suorituskyky

Audi e-Tronin suorituskyky on edelleen parempi kuin BMW ix3:n. Tämä johtuu siitä, että Audi e-Tron tuottaa maksimissaan 402 hevosvoimaa ja 414 lb-ft vääntöä, kun taas BMW ix3 tuottaa vain 282 hevosvoimaa ja 295 lb-ft vääntöä. Audi e-Tronin perusmalli e-Tron 50 tuottaa kuitenkin vain 308 hevosvoimaa.

Nopeudessa Audi e-Tron päihittää edelleen BMW ix3:n, sillä se saavuttaa 5,5 sekunnissa nopeuden 0-100 km/h. Toisaalta BMW ix3:n nopeus 0-100 km/h on vain 6,8 sekuntia. Lisäksi Audi E-Tronin 55-mallin huippunopeus on 124 km/h, kun taas BMW ix3:n huippunopeus on 112 km/h.

Audi E-Tronin 50-mallin huippunopeus on kuitenkin 118,1 kilometriä tunnissa, mikä on silti parempi kuin BMW ix3:n huippunopeus. Mutta kiihtyvyys 0-100:een kestää Audi e-Tron 50 -mallilla 6,8 sekuntia, mikä on sama kuin BMW ix3:lla.

Jos siis haluat nopeutta, Audi e-Tron on parempi auto. Se kiihtyy nopeammin ja on nopeampi kuin BMW ix3.

Range

BMW:llä on parempi toimintasäde. Ei ole väliä, verrataanko sen kantamaa Audi e-Tron 50- tai 55-malliin, sillä on silti parempi kantama. BMW ix3:n perusmallin toimintasäde on 285 kilometriä, kun taas Audi e-Tron 50 -mallin toimintasäde on 248 kilometriä. Toisaalta huippumalli Audi e-Tron 55:n toimintasäde on 255 mailia, mikä on hieman hyvä mutta ei parempi kuin ix3:n.

Akun kapasiteetti

Audi e-Tronissa on myös tehokkaampi akku kuin BMW ix3:ssa. Se on varustettu 95 kWh:n akkupaketilla, kun taas jälkimmäisessä on 80 kWh:n akkupaketti. BMW ix3:n akkupaketti tuottaa enimmillään 282 hv, kun taas Audi E-Tronin akkupaketti tuottaa jopa 402 hv.

  Kumpi neliveto on parempi - BMW vai Mercedes-Benz?

Lisäksi Audi e-Tronin 95 kWh:n akun lataaminen 0 prosentista 80 prosenttiin kestää enintään 30 minuuttia, kun käytetään 150 kWh:n pikalaturia. BMW ix3:n 80 kWh:n akun lataaminen 0-80 prosenttiin kestää 34 minuuttia.

Hinta

BMW ix3 ja Audi e-Tron myydään lähes samaan hintaan. Jotkin BMW ix3 -mallit ovat halvempia kuin Audi e-Tron ja päinvastoin. Esimerkiksi BMW ix3:n perusmalli on paljon halvempi kuin Audi e-Tronin perusmalli, kun taas BMW ix3:n huippumalli on kalliimpi kuin Audi e-Tronin huippumalli.

BMW ix3 maksaa keskimäärin noin 68 900 dollaria, kun taas Audi e-Tron maksaa noin 69 100 dollaria.

FAQ

Onko Audi e-Tron luotettava auto?

Luksusautot ovat yleensä vähemmän luotettavia kuin valtavirta-autot. Audi sijoittuu kuitenkin hieman korkeammalle kuin useimmat luksusautot. Audi e-Tron ei kuitenkaan ole menestynyt kovin hyvin luotettavuuden suhteen. Esimerkiksi J.D. Power luokittelee Audi e-Tronin hieman keskimääräistä paremmaksi, mikä on reilua, mutta ei tarpeeksi hyvää.

Kumpi auto on nopeampi – Audi e-Tron vai BMW ix3?

Audi e-Tron on nopeampi kuin BMW ix3. Audi e-Tron 55 -mallit kiihtyvät 0-100:een 4,5 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 124 kilometriä tunnissa. Sitä vastoin BMW ix3 kiihtyy 0-100:een 6,8 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 112 km/h.

Miksi Audi e-Tron on niin tehoton?

Tärkein syy siihen, miksi Audi e-Tron on niin tehoton BMW ix3:een verrattuna, on se, että se on paljon painavampi. Painavuutensa vuoksi e-Tron kuluttaa enemmän energiaa kulkiakseen kuin BMW ix3. Tämä voi johtua myös sen rakenteesta ja akusta. Audi e-Tronissa on vähemmän virtaa kuluttavat akut, mikä tarkoittaa suurempaa akkupakettia, johon voidaan varastoida enemmän virtaa.

  BMW 5 sarja luotettavuus

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Audi e-Tron vai BMW ix3?

Yksi haastavimmista asioista luksusauton omistamisessa on niiden ylläpito. Audi e-Tronin ja BMW ix3:n ylläpito ei ole helppo asia. Molemmat autot ovat kalliita ylläpitää, mutta silti halvempia kuin bensiinikäyttöiset vastineensa. Audi e-Tron on kuitenkin paljon halvempi ylläpitää kuin BMW ix3.

Kumpi auto on turvallisempi – Audi e-Tron vai BMW ix3?

Molemmat autot on varustettu huippuluokan turvallisuusominaisuuksilla, jotka pitävät jalankulkijat ja auton matkustajat turvassa. Audi ylpeilee kuitenkin BMW:tä suuremmalla määrällä turvaominaisuuksia. Näissä autoissa on muun muassa automaattinen hätäjarrutus, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaistavahti.

Yhteenveto

Jos etsit suorituskykyistä täyssähköistä crossoveria, BMW ix ja Audi e-Tron ovat molemmat hyviä ehdokkaita. Näissä kahdessa huippuluokan luksusmaasturissa on edistyksellistä teknologiaa, erinomainen toimintasäde, paljon turvallisuusominaisuuksia ja ne toimivat korkealla tasolla.

BMW ix3 sopii kuitenkin parhaiten ihmisille, jotka haluavat tehokkuutta ja erinomaisen toimintasäteen. Toisaalta Audi e-Tron sopii parhaiten henkilöille, jotka haluavat mukavuutta ja nopeutta. Kaiken kaikkiaan ne ovat molemmat loistavia täyssähköisiä katumaastureita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z