BMW ix3 VS Mercedes EQC – kumpi on parempi?

BMW ix3 ja Mercedes EQC ovat markkinoiden parhaita täyssähköisiä crossovereita. Näillä kahdella autolla on erinomainen toimintasäde, ne ovat ylellisiä, tehokkaita ja mukavia. Mutta kumpi auto on parempi – Mercedes EQC vai BMW ix3?

Jos etsit taloudellisempaa autoa, jolla on erinomainen toimintasäde, BMW ix3 vie voiton. Mutta jos haluat nopeamman auton, jossa on enemmän tehoa ja tilaa, Mercedes EQC on parempi vaihtoehto. Lisäksi Mercedes EQC on ylellisempi, kun taas BMW ix3 on paljon helpompi käsitellä.

Molemmat autot ovat kuitenkin erinomaisia ja tarjoavat vastinetta rahalle. Lisäksi niistä on valittavana useita eri vaihtoehtoja, joten ostajilla on valinnanvaraa. BMW ix3:sta on kolme vaihtoehtoa: xDrive 40, xDrive 40 sport ja xDrive 50 sport.

Sitä vastoin Mercedes EQC:stä on myös kolme vaihtoehtoa: EQC 400 4Matic, EQC 400 4Matic sport ja EQC 400 AMG Line. Kaikki nämä mallit ovat poikkeuksellisia ja toimivat korkealla tasolla. Mitä kehittyneempi variantti, sitä kalliimpi auto.

Kumpi on parempi BMW ix3 vai Mercedes EQC?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Mercedes EQC näyttää näyttävältä sekä sisältä että ulkoa. Mercedes EQC luotiin Mercedes-Benz GLC:n pohjalta, kun taas BMW ix3 luotiin BMW X3:n pohjalta. Molemmat näyttävät siis poikkeuksellisilta, mutta EQC:llä on kaiken kaikkiaan paras sisä- ja ulkoinen ulkonäkö.

Lisäksi Mercedes EQC on ylellisempi ja tilavampi kuin BMW ix3. Päinvastoin, ix3:ssa on suurempi tavaratila ja kuormatila kuin EQC:ssä.

Suorituskyky

Mercedes EQC:ssä on kaksi moottoria, kun taas BMW ix3:ssa on yksi moottori. Näin ollen Mercedes EQC tuottaa enemmän hevosvoimia (408) kuin BMW ix3 (286 hevosvoimaa). Lisäksi BMW ix3:n vääntömomentti on enintään 295 lb-ft, kun taas EQC:n vääntömomentti on jopa 560 lb-ft.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Mercedes EQC kiihtyy myös nopeammin, ja se on nopeampi kuin BMW ix3. Yllättävää kyllä, molempien autojen huippunopeus on 112 kilometriä tunnissa, mutta Mercedes EQC kiihtyy 0-100:een 4,8 sekunnissa, kun taas BMW ix3:lla se kestää 6,8 sekuntia.

Range

Kantaman osalta BMW ix3:n kantama on parempi, vaikka siinä on yksi moottori. Tämän auton maksimietäisyys on 285 mailia, kun taas EQC:n kantama on enintään 220 mailia. Huomaa, että akun on oltava täysi, jotta nämä autot saavuttavat tämän toimintasäteen.

Akun kapasiteetti

Mercedes EQC:ssä on vahvempi akku, sillä se on 80 kWh:n akku, kun taas Ox3:ssa on 74 kWh:n akku. Huomaa, että 80 kWh:n akun täyteen lataaminen tasavirtalaturilla kestää 40 minuuttia, kun taas 74 kWh:n akun lataaminen samalla laturilla kestää 30 minuuttia.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – Mercedes EQC vai BMW ix3?

Nopeuden osalta Mercedes EQC on hieman nopeampi kuin BMW ix3. Tämä johtuu siitä, että BMW:n yksimoottorinen moottori tuottaa vain 286 hv:n maksimitehon, kun taas Mercedes EQC:n teho on jopa 408 hv. Huomaa, että Mercedes EQC:ssä on kaksi moottoria. Lisäksi BMW ix3:n vääntömomentti on 295 lb-ft, kun taas EQC:n vääntömomentti on 560 lb-ft.

Kaiken kaikkiaan Mercedes EQC on nopeampi ja nopeampi kuin BMW ix3. Jos siis haluat nopeamman auton, EQC on parempi valinta.

  Mikä Mercedes-maasturi on 7-paikkainen?

Nopean kiihtyvyyden osalta Mercedes EQC on edelleen nopeampi, sillä se kiihtyy 0-100 vain 5,1 sekunnissa, kun taas BMW ix3 kiihtyy 0-100 4,8 sekunnissa.

Onko Mercedes EQC luotettava?

Kyllä, Mercedes EQC on erittäin luotettava. Ja koska siinä on vähemmän liikkuvia osia, tämä auto on jopa luotettavampi kuin bensiinikäyttöiset Mercedes-maasturit. Siksi rekisteröit vähemmän ongelmia, ja auton käyttökustannukset ovat myös alhaisemmat kuin keskimääräisissä Mercedes-Benz-maastureissa.

Kumpi auto on tilavampi – Mercedes EQC vai BMW ix3?

Molemmat näistä autoista ovat tilavia, ja niiden mitat ovat lähes identtiset. Mercedes EQC on kuitenkin hieman suurempi kuin BMW ix3. Tavaratilan osalta BMW ix3 on kuitenkin hieman suurempi, sillä siinä on 510 litraa toisen rivin ollessa nostettuna ja 1560 litraa taitettuna.

Toisaalta Mercedes EQC:ssä on yhteensä 500 litraa ja 1 460 litraa taitettuna. Mercedes EQC:n kokonaismitat ovat akseliväli 2873 mm, pituus 4762 mm, leveys 1884 mm ja korkeus 1624 mm. BMW ix3:n akseliväli on 2864 mm, pituus 4746 mm, leveys 1891 mm ja korkeus 1683 mm.

Kumman crossoverin valitsisin – Mercedes EQC:n, Audi e-Tronin vai BMW ix3:n?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat nopeutta ja suorituskykyä, Mercedes EQC on paras vaihtoehto. Jos taas haluat tehokkuutta ja pitkän toimintasäteen, BMW ix3 on ihanteellinen crossover. Mutta jos haluat tyyliä ja tilavuutta, Audi e-Tron on paras valinta.

Yleisesti ottaen kaikki nämä autot ovat erinomaisia ja tarjoavat ylellisiä ominaisuuksia. Ne myös toimivat erinomaisesti ja ovat markkinoiden parhaita crossovereita.

  Valmistetaanko Mercedes yhä Saksassa?

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – BMW ix3 vai Mercedes EQC?

Molemmat näistä autoista ovat kalliita ylläpitää. Vaikka ne ovat täyssähköautoja, ne ovat silti luksusautoja, mikä tarkoittaa, että niiden osat ovat kalliita hankkia, jos auto hajoaa. Myös korjaus- ja huoltokustannukset ovat korkeat.

Mercedeksen huolto on kuitenkin yleensä halvempaa kuin BMW:n. Tämä johtuu siitä, että BMW:n osat ovat paljon kalliimpia kuin Mercedeksen osat. Ero ei kuitenkaan ole kovin suuri, ja koska nämä autot ovat täyssähköautoja, huoltokustannukset ovat hieman halvemmat kuin niiden polttomoottoriautot.

Johtopäätös

BMW ix3 ja Mercedes EQC ovat kaksi poikkeuksellista täyssähköistä luksusluokan kompaktimaasturia. BMW ix3:n toimintasäde on pidempi kuin Mercedes EQC:n, ja se on myös taloudellisempi, koska siinä on yksi moottori. Toisaalta Mercedes EQC:n suorituskyky on parempi, se on myös nopeampi, nopeampi ja tehokkaampi kuin BMW ix3.

Kaiken kaikkiaan nämä molemmat katumaasturit ovat hyvin rakennettuja, ja se riippuu siitä, mitä etsit. On kuitenkin myös tärkeää huomata, että BMW ix3 on paljon kalliimpi kuin Mercedes EQC, vaikka jälkimmäisessä on edistyneempiä ominaisuuksia kuin edellisessä. BMW ix3 maksaa noin 68 900 dollaria, kun taas Mercedes EQC maksaa noin 68 600 dollaria.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z