BMW ix3 VS Tesla Model Y – kumpi on parempi?

Jos etsit täyssähköistä katumaasturia, on suuri todennäköisyys, että törmäät Tesla Model Y:hen tai BMW ix3:een. Molemmat näistä autoista toimivat erinomaisesti, ovat ylellisiä ja tehokkaita suorituskyvyltään. Mutta kumpi auto on parempi kuin toinen?

Tesla Model Y on hieman parempi kuin BMW ix3. Tämä johtuu siitä, että se on suorituskykyisempi, käytännöllisempi, nopeampi, luotettavampi ja sillä on parempi toimintasäde kuin BMW ix3:lla. Siitä huolimatta BMW ix3 on tehokkaampi ja komeamman näköinen kuin Tesla Model Y.

Lopullinen valinta riippuu siis siitä, mitä etsit täyssähköiseltä katumaasturilta. Vaikka BMW ix3 on kalliimpi kuin Tesla Model Y, jälkimmäinen on seitsenpaikkainen ja siinä on kehittyneempi ja tehokkaampi akku.

Kumpi auto on parempi – BMW ix3 VS Tesla Model Y?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Jos etsit täyssähköiseltä katumaasturilta kauneutta, BMW ix3 vie voiton. Tämä saksalaiskone näyttää ketterämmältä kuin Tesla Model Y. Sen näyttävyyttä lisäävät muun muassa munuaisritilä, kolmiulotteiset takavalot, terävä hartialinja ja kaksoiskehäiset ajovalot.

Toisaalta Tesla Model Y:stä puuttuu aika paljon sen suuttoman keskuksen ja ok muotoilun ansiosta. Ainoa viehättävä asia Tesla Model Y:ssä on takaosa, joka antaa sille urheilullisemman ilmeen. Kaiken kaikkiaan BMW ix3 näyttää kauniilta ja ketterältä.

Tesla Model Y:n sisätilat ovat kuitenkin tilavat ja jalkatilaa on enemmän kuin BMW ix3:ssa. Vaikka molemmat näistä autoista ovat 5-paikkaisia, Tesla Model Y:ssä on jopa 7 matkustajapaikkaa, mikä on poikkeuksellista. BMW ix3:een mahtuu vain 5 matkustajaa.

  Mitä nahkaa BMW käyttää? Onko se aitoa?

Yleisen mukavuuden osalta BMW ix3 on mukavampi kuin Tesla Model Y. BMW ix3 on varustettu Vernasca-nahkaisilla urheiluistuimilla, kun taas Tesla Model Y:ssä on keinonahkaiset istuimet. Lisäksi BMW:n ulkoasu on Teslan ulkoasua kehittyneempi, vaikka molemmissa on huipputeknisiä ominaisuuksia.

Suorituskyky

Suorituskyvyltään Tesla Model Y on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä katumaastureista. 75 kWh:n akulla varustettu auto tuottaa jopa 351 hevosvoimaa ja 389 lb-ft vääntöä. Sitä vastoin BMW ix3:n 80 kWh:n akkupaketti tuottaa enimmillään 282 hevosvoimaa ja 295 lb-ft vääntöä.

Lisäksi BMW ix3:n huippunopeus on 112 kilometriä tunnissa, kun taas Tesla Model Y:n huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa. Lisäksi Tesla Model Y Long Range kiihtyy myös nopeammin kuin ix3, sillä se kiihtyy 4,8 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. Sen sijaan BMW:llä se kestää 6,8 sekuntia, mikä on yksi hitaimmista täyssähköisten katumaastureiden joukossa.

Range

Tesla ylpeilee yhdellä markkinoiden parhaista akkuteknologioista. Tämän ansiosta niiden akut kestävät pidempään. Tesla Model Y:n toimintasäde on erinomainen 330 mailia, kun taas BMW ix3:n toimintasäde on vain 285 mailia. Jopa tehokkaamman Tesla Model Y Performance -mallin kantama on 303 mailia.

Akun kapasiteetti

BMW ix3:n akkupaketin kapasiteetti on suurempi kuin Tesla Model Y:n akkupaketin. BMW ix3:ssa on 80 kWh:n akkupaketti, kun taas Tesla Model Y:ssä on 75 kWh:n akkupaketti. Teslan akussa on kuitenkin parempi tekniikka kuin BMW ix3:n akussa.

FAQ

Kannattaako Tesla Model Y ostaa?

Kyllä, Tesla Model Y kannattaa hankkia. Tämä crossover-maasturi on kauniisti suunniteltu ja erittäin mukava. Lisäksi se toimii erinomaisesti ja sillä on kilpailijoihinsa verrattuna erinomainen toimintasäde. Sen ajo- ja käsittelyominaisuudet eivät kuitenkaan ole kovin houkuttelevat, mutta sen yleinen ajodynamiikka on poikkeuksellinen.

  Käyttääkö Tesla erikoisrenkaita?

Jos siis haluat investoida luotettavaan ja erittäin edistykselliseen täyssähköiseen katumaasturiin, Tesla Model Y on hyvä vaihtoehto.

Kumpi täyssähkömaasturi on nopeampi – BMW ix3 vai Tesla Model Y?

Tesla Model Y on nopeampi kuin BMW ix3. Tämä johtuu siitä, että se kiihtyy 0-100 vain 4,8 sekunnissa. Sitä paitsi Tesla Model Y Performance Version on vielä nopeampi, sillä se tarvitsee vain 3,5 sekuntia nopeuteen 0-100 km/h. Sitä vastoin BMW ix3:lla kestää 6,8 sekuntia kiihdyttää 0-100 km/h.

Tesla Model Y on siis paljon nopeampi kuin BMW ix3. Lisäksi BMW ix3:n huippunopeus on 112 kilometriä tunnissa, kun taas Tesla Model Y:n perusmallin huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

Kumpi auto on tehokkaampi – Tesla Model Y vai BMW ix3?

Kaikista nykyisistä markkinoilla olevista täyssähköisistä katumaastureista BMW ix3 on tehokkain ja taloudellisin katumaasturi. Tämä crossover-maasturi on jopa tehokkaampi kuin Tesla Model Y:n Long Range -vaihtoehto. Jos siis haluat säästää käyttökustannuksissa, BMW ix3 voi olla paras hankittava täyssähköinen katumaasturi.

Kumpi auto on helpompi huoltaa – BMW ix3 vai Tesla Model Y?

BMW ix3 ja Tesla Model Y ovat kalliita ylläpitää, sillä molemmat ovat luksusautoja. Vaikka Tesla Model Y:ssä on koriongelmia, tämän auton ylläpito on pitkällä aikavälillä paljon halvempaa kuin BMW ix3:n. Tämä johtuu siitä, että BMW ix3:n osat ovat kalliimpia kuin Tesla Model Y:n osat.
Teslan vieminen Tesla-huoltokeskukseen korjausta ja huoltoa varten on kuitenkin suuri päänvaiva. Tämä johtuu siitä, että Tesla-huoltokeskuksia on vähemmän, ja saatat joutua odottamaan autosi korjausta kuukausia.

  Mitkä ovat Teslan omistamisen negatiiviset puolet?

Kumpi auto kestää kauemmin – Tesla Model Y vai BMW ix3?

Keskimäärin Tesla Model Y:n pitäisi kestää vähintään 120 000 kilometriä. Toisaalta BMW ix3:n pitäisi kestää vähintään 100 000 kilometriä. Näillä luvuilla Tesla Model Y on siis kestävämpi auto ja sillä on parempi takuu. Kiitos Teslan erinomaisen akkuteknologian.

Yhteenveto

Tässä vertailussa Tesla Model Y on selvä voittaja, sillä Teslalla on paljon tarjottavaa BMW ix3:een verrattuna. Ensinnäkin Tesla Model Y on nopeampi kuin BMW ix3. Lisäksi se on tehokkaampi ja sen toimintasäde on parempi. Toisaalta BMW ix3 näyttää houkuttelevammalta ja on myös tehokkaampi.

Jos siis haluat säästää käyttökustannuksissa ja saada mukavan näköisen auton, BMW ix3 on parempi auto. Mutta jos haluat erinomaisen suorituskyvyn, erinomaisen toimintasäteen ja nopeuden, Tesla Model Y on paras valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z