BMW ix3 VS Volvo XC40 – kumpi on parempi?

Volvo on suosittu turvallisten autojen luomisesta, kun taas BMW on kuuluisa suorituskykyisten ajoneuvojen rakentamisesta. Nämä merkit ovat liittyneet täyssähköautokilpailuun ja niillä on useita autoja tarjolla. Kun BMW esitteli ix3:n, se kilpailee nyt Volvo xc40:n ja monien muiden sähköisten katumaastureiden kanssa. Mutta kumpi auto on parempi Volvo XC40:n ja BMW ix3:n välillä?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat houkuttelevaa muotoilua, erinomaista kiihtyvyyttä ja harkitusti suunnitellun matkustamon, Volvo XC40 on sinulle sopiva auto. Mutta jos haluat upean toimintasäteen, hiljaisen ajon ja käytännöllisemmän auton, BMW ix3 on sinulle sopiva katumaasturi.

Riippumatta siitä, minkä auton valitset, nautit mukavasta ja hiljaisesta täyssähköajosta. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, mitä etsit kompaktilta katumaasturilta. On myös tärkeää huomata, että molemmista näistä autoista on olemassa perusmalleja suorituskykyisempiä variantteja.

Kumpi auto on parempi – Volvo XC40 vai BMW ix3?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW ix3 ja Volvo XC40 näyttävät samankaltaisilta kuin bensiinikäyttöiset sisaruksensa. Molemmat ovat kauniisti muotoiltuja ja niissä on houkuttelevat ajo- ja takavalot. Volvo XC40:n etuosa ja kylki ovat kuitenkin houkuttelevammat, kun taas BMW ix3 näyttää näyttävämmältä takaa.

Alkuperäisestä BMW X3:sta poiketen BMW ix3:ssa on hieman suurennettu munuaismallisäleikkö, kun taas Volvo XC40:ssä on suljettu säleikkö. Kaiken kaikkiaan molemmat autot näyttävät tyylikkäiltä, ja se riippuu ostajan mausta ja mieltymyksestä.

Sisätilojen osalta BMW ix3 on ylellisempi ja mukavampi kuin Volvo XC40. Toisin kuin BMW ix3:ssa, jossa on Vernasca-nahkaiset urheiluistuimet, Volvo XC40:ssä on nahaton sisustus. Lisäksi ix3 on käytännöllisempi, joten se sopii erinomaisesti perheelle.

  Kumpi on parempi - AMG vai M Power?

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Volvo XC40 olisi käytännöllinen, sillä siihen mahtuu jopa viisi henkilöä ja siinä on kunnon jalkatila. Tavaratilan osalta BMW ix3 voittaa edelleen Volvo XC40:n, sillä siinä on enemmän kuutiometriä, kun takaistuin on taitettu kokoon.

Suorituskyky

Volvo XC40 voi olla pienempi kuin BMW ix3, mutta se on suorituskyvyltään parempi kuin BMW ix3. Kyllä, Volvo XC40 toimii 78 kWh:n akulla ja siinä on yksivaihteinen automaattivaihteisto, mutta se tuottaa jopa 402 hevosvoimaa ja 486 lb-ft vääntöä, mikä on lumoavaa.

Toisaalta BMW ix3 käyttää 80 kWh:n akkua, mutta se tuottaa vain 282 hevosvoimaa ja 295 lb-ft vääntöä. Lisäksi Volvo XC40:n huippunopeus on 112 kilometriä tunnissa, mikä on sama kuin BMW ix3:n huippunopeus. Lisäksi ix3:lla kestää 6,8 sekuntia kiihdyttää 0-100, kun taas Volvolla vain 4,9 sekuntia.

Range

Mitä tulee toimintasäteeseen, BMW ix3 on edelleen voittaja, sillä sen toimintasäde on erinomaiset 285 kilometriä. Sitä vastoin Volvo XC40:n toimintasäde on jopa 259 mailia, mikä on hyvä mutta ei parempi kuin BMW ix3:n.

Akun kapasiteetti

Kuten aiemmin todettiin, BMW ix3:ssa on 80 kWh:n akkupaketti, kun taas Volvo XC40:ssä on 78 kWh:n akkupaketti. BMW ix3:n akkupaketti on siis tehokkaampi kuin Volvon akkupaketti. BMW ix3:n akun lataaminen 0-80 prosentista 80 prosenttiin kestää vain 34 minuuttia, kun taas Volvon akun lataaminen kestää jopa 40 minuuttia.

  Onko BMW M235i luotettava?

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW ix3 vai Volvo XC40?

Jos rakastat drag racingia ja haluat nopeamman auton Volvo XC40:n ja BMW ix3:n väliltä, Volvo vie voiton. Tämä johtuu siitä, että Volvo XC40 kiihtyy 0-100 vain 4,9 sekunnissa, mikä on yksi parhaista arvoista täyssähköisten katumaastureiden joukossa.

Toisaalta BMW:llä kestää 6,8 sekuntia kiihdyttää 0-100, mikä on yksi hitaimmista täyssähköisten katumaastureiden joukossa. Molempien katumaastureiden maksiminopeus on 112 kilometriä tunnissa, mikä riittää hyvin.

Onko BMW ix3 luotettavampi kuin Volvo XC40?

Ei, Volvo XC40 on luotettavampi kuin BMW ix3. Sen lisäksi, että Volvo XC40 on turvallisempi kuin BMW ix3, se on myös luotettavampi kuin BMW ix3. Tämä johtuu siitä, että se rekisteröi vähemmän ongelmia 100 ajoneuvoa kohden kuin BMW. Jos siis etsit luotettavuutta, Volvo on auto, jota kannattaa harkita.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Volvo XC40 vai BMW ix3?

Volvo XC40 on tietenkin halvempi ylläpitää kuin BMW ix3. Koska nämä molemmat kompaktit katumaasturit ovat luksusautoja, niiden ylläpito on melko kalliimpaa, mutta halvempaa kuin polttomoottoriautojen vastaavien autojen. Samaan tapaan BMW:t ovat kalliimpia ylläpitää, koska niiden varaosat ovat kalliita.

Sitä paitsi Volvot ovat luotettavampia kuin BMW:t, koska ne eivät hajoa usein. Tämä tarkoittaa, että korjaus- ja huoltokustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin BMW:llä.

Onko Volvo XC40 rahan arvoinen?

Kyllä, Volvo XC40 on jokaisen siihen käytetyn dollarin arvoinen. Tässä täyssähköisessä pienikokoisessa katumaasturissa on komea ulkomuoto ja hienostunut sisustus. Siinä on myös paljon huipputekniikkaa ja turvallisuusominaisuuksia. Lisäksi siihen mahtuu jopa 5 matkustajaa, mikä on ihan ok, mutta infotainment-järjestelmä on hieman puutteellinen.

  Kuinka kauan BMW:t kestävät?

Kumpi auto on turvallisempi – Volvo XC40 vai BMW ix3?

Molemmat näistä autoista ovat turvallisia, sillä niissä on huippuluokan turvallisuusominaisuudet, kuten kaistavahti, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja aktiivinen vakionopeudensäädin. Volvo XC40 on kuitenkin turvallisempi auto, sillä se on saanut jopa Top Safety Pick+ -palkinnon, kun taas BMW ix3:n turvallisuutta ei ole vielä testattu.

Loppupäätelmät

Volvo XC40 sopii parhaiten tyylikästä, nopeampaa ja turvallisempaa täyssähköistä katumaasturia etsiville henkilöille, kun taas BMW ix3 on ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat täyssähköisen katumaasturin, jossa on parempi toimintasäde, hiljainen ajo ja käytännöllisempi auto.

Lisäksi BMW ix3 on kalliimpi kuin Volvo XC40, kun taas Volvo XC40 on kompakti ja siinä on vähemmän tavaratilaa. Ennen kuin valitset jonkin näistä kahdesta sähköisestä katumaasturista, on tärkeää tietää niiden hyvät ja huonot puolet ja se, vastaavatko ne tarpeitasi vai eivät.

Kaiken kaikkiaan molemmat ovat erinomaisia autoja, vaikka Volvo XC40:ssä on nelivetojärjestelmä, kun taas BMW ix3 on varustettu takavetojärjestelmällä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z