BMW iX3:n yleiset ongelmat

BMW ix3 on tällä hetkellä BMW:n myydyin täyssähköauto. Samalla se on BMW, josta on tehty eniten valituksia viimeisen vuoden aikana. Tämän vuoksi on syytä tietää joitakin ongelmia, joita kiinnostuneet ostajat kohtaavat tämän erinomaisen täyssähköisen kompaktin katumaasturin kanssa.

Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita BMW ix3:n omistajien on syytä odottaa kohtaavansa, ovat virta-akun vikaantuminen, voimansiirtojärjestelmän vaurioituminen, moottorin vikavalo päällä, sähköviat ja jarruviat. Huomaa, että BMW on palauttanut ja korjannut useimmat näistä ongelmista.

Mitkä ovat BMW ix3:n yleiset ongelmat?

Virta-akun vikaantuminen

Virta-akun vikaantuminen on yleisin ongelma, jonka BMW ix3:n omistajat ovat kokeneet. BMW joutui jopa kutsumaan joitakin autoja takaisin ongelman korjaamiseksi. Takaisinkutsu johtui pääasiassa akun napaan tehdystä huonosta hitsaustyöstä. Tämän seurauksena vika aiheutti poikkeamia jännitteen/lämpötilan todellisten ja mitattujen arvojen välillä.

Ongelma oli jatkuva tietyissä BMW ix3 -malleissa. Se johtui siitä, että kun poikkeama-arvo ylitti ennalta asetetun turva-arvon, auto aktivoi akkujärjestelmän virrankatkon suojaustilan, joka puolestaan laukaisi vikakoodit ja hälytysviestit.

Näiden muutosten vuoksi virta-akun ulostulo katkeaa ja aiheuttaa sähkökatkoksen auton ollessa käynnissä. Huomaa, että BMW on jo kutsunut takaisin 1 974 BMW ix3 -autoa, joissa on tämä ongelma, jotta se voi vaihtaa hitsausvirheitä sisältävät virta-akkumoduulit maksutta.

Moottorin vikavalo palaa

Toinen yleinen ongelma BMW ix3:ssa on moottorin vikavalon syttyminen. Tämä johtuu satunnaisesta ohjelmistovirheestä. Jos siis tapahtuu vakava onnettomuus, ylijännite voi johtaa ohjausyksiköiden vaurioitumiseen. Tämän vuoksi moottorihäiriövalo saattaa syttyä, kunnes ongelma on korjattu.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Moottorihäiriövalon syttymisen lisäksi muita asioita, joissa ylijännite voi aiheuttaa vian autossasi, ovat automaattiset hätäpuhelut, varoitusvalot ja ajoneuvon valaistus.

Voimansiirtojärjestelmän vaurioituminen

Tämä on toinen yleinen ongelma BMW ix3:ssa. Monet käyttäjät ovat raportoineet, että vaihteistojärjestelmän vika näkyy ja hälyttää näytössä. Kun tämä tapahtuu, auto ei kulje eikä lataudu, ja sovellus ilmoittaa, että sitä ei voi ladata.

Jarrutusjärjestelmän vikaantuminen jarrutuksessa

Ennen kuin päätelet, että BMW ix3 -mallissasi on jarruvika, on tärkeää erottaa toisistaan normaali jarruääni ja epänormaali jarruääni. Normaalin jarrutusmelun pitäisi kuulua jarrutettaessa, eikä se vaikuta millään tavalla auton turvallisuuteen.

Sitä vastoin epänormaali jarrutus tai jarruvika voi aiheuttaa yksittäisen iskuäänen auton käynnistyksen tai jarrutuksen yhteydessä. Näin tapahtuu yleensä, jos jarrun osat ovat löysällä tai jarrusylinterin ohjaustappien välys on erittäin suuri.

Jos jarrujärjestelmän jarruvian vuoksi kuulet epänormaalia jarrutusääntä, sinun on ehkä vietävä autosi BMW-huoltoon diagnosointia varten.

Sähköiset viat

Vaikka sähköviat ovat yleisiä BMW-malleissa, tämä on aivan eri asia. BMW ix3:n sähkövika johtuu satunnaisesta ohjelmistovirheestä. Ja kuten aiemmin todettiin, jos vakava onnettomuus tapahtuu, se voi vahingoittaa 12V-sähköjärjestelmän osia, mikä aiheuttaa sähkövian autossa.

Suurin syyllinen tämän ongelman takana on sähköisen ohjausjärjestelmän anturisignaali. Jos siinä on ongelma, se vaikuttaa myös voimansiirtojärjestelmään. Tämä ongelma voidaan kuitenkin korjata väliaikaisesti käynnistämällä auto uudelleen useita kertoja. Vaihtoehtoisesti voit ajaa autoa hitaasti ja hidastetilassa.

  Paras käytetty BMW SUV

Lisäksi BMW tarjoaa ilmaisen korjauspalvelun autoille, joissa on tämä ongelma, niin kauan kuin auto on vielä takuuaikana. Myynnin jälkeisen järjestelmän sähköautokokemuksen vuoksi saatat kuitenkin joutua odottamaan pitkään, ennen kuin ongelma voidaan ratkaista.

FAQ

Onko BMW ix3 luotettava?

Kyllä, BMW ix3 on luotettavampi kuin useimmat sen kilpailijat. Se sijoittui 29 luksusauton joukossa sijalle 21, mikä on poikkeuksellista. Kaiken lisäksi se sijoittui vielä korkeammalle kuin kaasuautolla toimiva vastineensa, mikä on vielä vaikuttavampi saavutus.

Minkä BMW ix3:n ostamista kannattaa välttää?

Tällä hetkellä BMW ix3:sta on saatavana vain kaksi versiota. Nämä ovat premier edition ja premier edition pro. Molemmat näistä autoista ovat poikkeuksellisia ja ovat kokeneet samat ongelmat. Varmista vain, että ostamasi BMW ix3:n ongelmat on selvitetty takaisinkutsussa, sillä korjaukset tehdään ilmaiseksi.

Mikä on BMW ix3:n korkea ajokilometrimäärä?

Koska BMW ix3 on vielä uusi markkinoilla, on melko haastavaa määrittää, kuinka monta kilometriä siinä on paljon. Siitä huolimatta useimpien sähköautojen akkujen käyttöikä on noin 10-20 vuotta. Yli 100 000 kilometriä pitäisi siis olla BMW ix3:n korkea ajokilometrimäärä.

Onko BMW ix3 halpa ylläpitää?

BMW X3:een verrattuna tämä auto on halvempi ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että autoa ei tarvitse tankata huoltoasemalla ja sen lataaminen on halvempaa. Sitä paitsi se ei hajoa usein kuten bensiinikäyttöinen vastineensa, mikä tarkoittaa, että käytät vähemmän rahaa korjauksiin ja huoltoon. Osat ovat kuitenkin edelleen kalliita.

  BMW X7 Luotettavuus

Onko BMW ix3 täyssähköinen?

Kyllä, BMW ix3 on täyssähköinen. BMW ix3 saattaa näyttää samankaltaiselta kuin BMW X3, mutta se ei ole kaasukäyttöinen auto. Päinvastoin, se toimii 80 kWh:n akulla ja tuottaa jopa 282 hevosvoimaa taakse asennetun sähkömoottorin avulla. Sen toimintasäde on myös erinomainen, jopa 285 kilometriä.

Johtopäätös

Yleisesti ottaen BMW ix3 on erinomainen kompakti katumaasturi, jolla on erinomainen toimintasäde ja kohtuullinen suorituskyky. Se on myös tilava, ylellinen ja käytännöllinen. Tästä huolimatta tässä autossa on joitain ongelmia, joita sinun on syytä odottaa, kuten akkuvirran katkeaminen, sähköviat, moottorin vikavalo palaa, voimansiirtojärjestelmän vaurio ja jarruvika.

Näiden haasteiden lisäksi BMW ix3 on erinomainen auto ihmisille, jotka haluavat säästää ympäristöä ja polttoainetta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z