BMW sähköiset ongelmat 3-sarja

BMW 3-sarja on yksi BMW:n parhaista malleista hankkia. Tämä johtuu siitä, että se on erittäin luotettava, polttoainetehokas, mukava, kestävä ja hauska ajaa. Tässä sarjassa on kuitenkin omat ongelmansa, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Yksi näistä ongelmista on sähköongelmat. Mutta mitä sähköongelmia BMW 3-sarjassa on?

Yleisiä BMW 3-sarjan sähköongelmia ovat akkuongelmat, sytytysongelmat, palanut sulake, viallinen johdotus, viallinen vaihtovirtageneraattori, ohjauspyörän lukkiutuminen, ilmastointilaitteen puhallin lakkasi puhaltamasta ilmaa, tuulilasinpyyhkimet liikkuvat ja auton käynnistyminen kestää kauemmin. Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista on helppo korjata.

Mitkä ovat BMW 3-sarjan yleiset sähköongelmat?

Akkuongelmat

Suurin syy useimpiin BMW 3-sarjan sähköongelmiin on huono akku tai kuoleva akku. Merkkejä tyhjästä akusta ovat muun muassa ohjauspyörän lukkiutuminen, auton käynnistysongelmat ja varoitusvalo. Useimmat BMW-kuljettajat edistävät akun tyhjenemistä tai kuolevaa akkua jättämällä sähkökomponentit päälle auton ollessa pysäköitynä.

Paras ratkaisu on vaihtaa huono tai kuoleva akku uuteen. Akun vaihtaminen neljän vuoden välein on elintärkeää, jos haluat hyödyntää sitä täysimääräisesti.

Sytytysongelmat

Sytytysvirtakytkin antaa autollesi käynnistykseen tarvittavan potkun. Jos kytkin ei siis toimi kunnolla, auton käynnistäminen on suuri ongelma. Sitä paitsi on suositeltavaa olla käynnistämättä autoa lainkaan, koska se voi aiheuttaa lopulta lisää vahinkoa.

Lisäksi ohjausongelmia voi ilmetä, jos avain ei suostu kääntämään sytytysvirtaa. Avainta ei kuitenkaan saa koskaan käyttää väkisin, sillä se voi katketa. Useimmat sytytysongelmat johtuvat BMW:n sisäisestä tietokoneesta, varsinkin jos ohjauslukon symboli syttyy auton kojelaudassa.

  BMW X5 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Olipa sytytysongelma mikä tahansa, se on hoidettava nopeasti, jotta ongelma ei pahene.

Sulake on palanut

Sulake on yksi autosi tärkeimmistä sähköisistä komponenteista. Se johtuu siitä, että ne on suunniteltu räjähtämään, jotta ne suojaavat autoasi pahimmilta sähköongelmilta. Jos sinulla on sähköongelmia, tarkista siis ensimmäiseksi, onko sulake palanut.

Viallinen vaihtovirtageneraattori

Vaihtovirtageneraattori on erittäin tärkeä, sillä se kierrättää energiaa akun lataamiseksi auton liikkuessa. Jos siis generaattorin hihna on rikki tai se ei toimi oikein, sinulla voi alkaa olla ongelmia, kuten huonokuntoiset sähköiset ikkunat, radio, joka ei toimi, ja himmeät tai huonosti toimivat valot.

Viallinen johdotus

Viallinen johdotus on myös merkittävä syy BMW 3-sarjassa ilmeneviin sähköongelmiin. Ennen kuin siis päätät useimmat sähköongelmasi, kuten valot tai leskisäätimet, kannattaa varmistaa, että kaapelit eivät ole rikki tai löysällä.

Auton käynnistyminen kestää kauemmin

Tämä on yleinen ongelma käytetyissä tai vanhoissa BMW 3-sarjan malleissa. Jos autosi ei käynnisty tai sen käynnistyminen kestää kauemmin, syyllinen voi olla tyhjä tai kuoleva akku tai huono sytytyskytkin. Testaa akku tai vie auto mekaanikolle selvittämään syy. Akun vaihtamisen pitäisi kuitenkin korjata ongelma.

Tuulilasinpyyhkimet liikkuvat

Tämä on toinen yleinen sähköongelma BMW 3-sarjassa. Jos tuulilasinpyyhkimiä yhdistävät kaapelit ovat viallisia, se voi aiheuttaa sen, että pyyhkimet liikkuvat jatkuvasti tai eivät liiku lainkaan. Jos kaapelit ovat irronneet, tuulilasinpyyhkimen säädin ei toimi ja se lakkaa toimimasta. Varmista, että irronneet johdot korjataan tämän ongelman korjaamiseksi.

  Yleisiä ongelmia BMW Z4:n kanssa

Ilmastointilaitteen puhallinmoottori lakkasi puhaltamasta ilmaa.

Autosi ilmastointilaite on erittäin tärkeä, sillä se säätelee auton lämpötilaa. Joten jos ilmastointilaite lakkaa puhaltamasta ilmaa, tämä on suuri huolenaihe, ja siihen on puututtava välittömästi. Joitakin sähköongelmia, jotka aiheuttavat ilmastointilaitteen puhaltimen toimintahäiriön, ovat esimerkiksi palanut sulake, viallinen rele, vikaantunut vastus tai ohjausmoduulin toimintahäiriö.

Ohjauspyörän lukko

BMW:n ohjauspyörän lukkiutuminen on yleistä, jos akku on kulunut loppuun tai jos autossa on viallinen IBS-anturi. Tämän ongelman korjaamiseksi on siis ensimmäiseksi tarkistettava, onko akku kuolemaisillaan tai jo tyhjä. Akun vaihtamisen pitäisi korjata tämä ongelma.

FAQ

Mitkä ovat BMW 3-sarjan yleisiä ongelmia?

Sähköisten ongelmien lisäksi BMW S-sarja rekisteröi myös erilaisia ongelmia. Niihin kuuluvat muun muassa vaihteisto-ongelmat, moottoriongelmat, jäähdytysnestevuodot, takalasinpyyhkimien toimimattomuus, moottorin ylikuumeneminen, ohjaustehostimen menetys, moottorin sammuminen ja paljon muuta.

Vaikka BMW 3-sarjassa on useita ongelmia, se on erittäin luotettava. Siitä huolimatta hyvä huolto minimoi useimmat näistä ongelmista ja pidentää auton käyttöikää.

Mikä aiheuttaa BMW:n sähköongelmia?

On useita asioita, jotka voivat aiheuttaa autosi sähköongelmia, ja niihin kuuluvat tyhjä akku, vaurioitunut tai huono johdotus ja palanut sähkövaroke. Jos autossasi on siis sähköongelmia, nämä ovat kolme tärkeintä asiaa, joita on syytä varoa.

Voivatko sähköongelmat aiheuttaa BMW 3-sarjan turvatyynyn laukeamisen?

Kyllä, jotkin sähköongelmat, kuten viallinen eristyskytkin, voivat saada turvatyynyn laukeamaan. Tämä on yleinen ongelma joissakin BMW 3-sarjan malleissa. Jos näin käy, sinun on varmistettava, onko eristyskytkin viallinen, ja vaihdettava se luotettavalla mekaanikolla.

  BMW X6 M Luotettavuus

Mitkä ovat merkkejä siitä, että BMW:ssäsi on sähköongelmia?

Joitakin merkkejä, jotka viittaavat siihen, että BMW 3-sarjassasi on sähköongelmia, ovat seuraavat: sisätilan tai kojelaudan valot eivät pala kunnolla, auto ei käynnisty tai sillä on käynnistymisvaikeuksia, ja autosi kulkee tasaisesti, mutta ajovalot himmenevät alhaisilla nopeuksilla tai tyhjäkäynnillä sop.

Yhteenveto

Useimmat BMW 3-sarjan sähköongelmat johtuvat akku- ja johdotusongelmista. Jos sinulla on siis jatkuvia sähköongelmia, sinun kannattaa testata ja tarkastaa akku. Myös sulakkeen tarkistaminen on tärkeää, sillä se on tarkoitettu suojaamaan ajoneuvon sähkökomponentteja.

Siitä huolimatta BMW 3-sarjan sähköongelmien korjaaminen on paljon helpompaa kuin muiden BMW 3-sarjan ongelmien korjaaminen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z