BMW VS Corvette luotettavuus – kumpi on parempi?

Urheiluautot kulkevat tiellä kuin mestarit, ja niiden suorituskykyarvot ovat huomattavasti paremmat kuin valtavirta-autojen. BMW ja Chevrolet valmistavat myös joitakin markkinoiden parhaista urheiluautoista. Mutta kumpi urheiluauto on luotettavampi ja parempi kuin toinen?

Chevrolet Corvette on luotettavampi kuin BMW. BMW on kuitenkin mukavampi ja käytännöllisempi maantiellä kuin Corvette. Lisäksi Corvette toimii paljon paremmin kuin BMW, ja siinä on paljon tavaratilaa. Sitä vastoin BMW:ssä on enemmän matkustamotilaa, ja siinä voi istua jopa 4 henkilöä.

Yleisesti ottaen nämä kaksi autoa ovat urheiluautoja, joissa on edistyksellisiä ominaisuuksia ja erinomainen suorituskyky. Niillä on siis paljon yhteisiä ominaisuuksia, ja ainoa tapa selvittää, kumpi niistä on parempi kuin toinen, on vertailla niitä vierekkäin.

Kumpi auto on parempi – BMW M4 vai Chevrolet Corvette?

Ulkonäkö

BMW M4:llä ja Chevrolet Corvette C8:lla on tyylikäs ulkonäkö. Molemmissa autoissa on urheilullinen ja ylellinen ulkonäkö. BMW M4:n ulkonäkö on enemmän ylellinen, kun taas Chevrolet M4:n ulkonäkö on enemmän luksusurheiluauton näköinen. Jos siis pidät urheiluautoista, saatat kallistua Corvetten puoleen.

Jos taas pidät luksusautoista, saatat pitää BMW M4:stä, jossa on upea Kidney-säleikkö ja kauniit takavalot. Toisaalta Corvetten eksoottisen näköinen amerikkalainen muotoilu saa sen erottumaan kilpailijoistaan.

Sisätilojen osalta BMW:llä on valtava etu Chevrolet Corvetteen verrattuna. BMW M4:ssä on suuri matkustamo, ja siihen mahtuu jopa neljä matkustajaa. Lisäksi sen sisätilat ovat ylellisemmät ja kehittyneemmät kuin Chevrolet Corvette C8:n.

BMW M4 on myös pidempi, sillä sen akseliväli on 112,5 tuumaa, pituus 189,1 tuumaa, leveys 74,3 tuumaa ja korkeus 54,8 tuumaa. Chevrolet Corvetten akseliväli on 107,2 tuumaa, pituus 182,3 tuumaa, leveys 76,1 tuumaa ja korkeus 48,6 tuumaa.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Suorituskyky

Yllättäen Chevrolet Corvette C8 on suorituskyvyltään parempi kuin BMW M4. Tässä kaksiovisessa urheiluautossa on 6,2-litrainen V8-moottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja takavetojärjestelmä. Se tuottaa maksimissaan 490 hevosvoimaa ja 465 hevosvoiman vääntömomentin. Huippunopeus on 184 kilometriä tunnissa, joten kyseessä on hirviö.

BMW M4 ei ehkä ole yhtä tehokas kuin Corvette C8, mutta se on myös tehokas ja suorituskykyinen. Siinä on 3,0-litrainen twin-turbo inline-6-moottori, 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ja takavetojärjestelmä. Se tuottaa myös maksimissaan 503 hevosvoimaa ja 479 lb-ft vääntöä.

Vaikka BMW M4 ei siis ole suorituskyvyltään parempi kuin Corvette C8, se tarjoaa enemmän tehoa, mikä on ratkaisevan tärkeää kilparadalla.

Mukavuus

BMW M4 on mukavampi kuin Chevrolet Corvette C8. Tämä johtuu siitä, että siinä on enemmän matkustamotilaa ja istuimia kuin Chevrolet Corvetessa. Lisäksi M4:ssä on kaksi etu- ja kaksi takaistuinta, kun taas Corvetteen mahtuu vain kaksi henkilöä. Se on siis käytännöllisempi.

Luotettavuus

Kuten muutkin Chevrolet-mallit, Chevrolet Corvette C8 on erittäin luotettava. Tämä auto ei ole ainoastaan luotettavampi kuin BMW M4, vaan myös luotettavampi kuin useimmat Mercedekset, Audit ja Porschet. Chevrolet on yleensä kymmenen luotettavimman auton joukossa, kun taas BMW on yleensä kymmenen luotettavimman auton joukossa.

Turvallisuus

Turvallisuuden osalta BMW M4 on hieman edellä Chevroletia. Saksalaiset autot ovat tunnetusti turvallisimpia ja parempia kuin amerikkalaiset autot. Lisäksi BMW:ssä on kehittyneemmät turvavarusteet kuin Chevroletissa.

  Lincoln Aviator Luotettavuus

Hinta

BMW on edistyneempi auto, ja se on myös kalliimpi auto. BMW M4:n perusmalli maksaa noin 71 800 dollaria, kun taas Chevrolet Corvette C8:n perusmalli maksaa noin 60 900 dollaria. Corvette on siis hieman halvempi kuin BMW M4, mutta se on suorituskyvyltään paljon parempi kuin BMW M4.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW M4 vai Corvette C8?

Chevrolet Corvette on paljon nopeampi kuin BMW M4. Ensinnäkin Corvette kulkee 0-100 km/h 3,4 sekunnissa, kun taas BMW M4 kulkee saman matkan 3,7 sekunnissa. Lisäksi BMW M4:n huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, kun taas Corvetten huippunopeus on 184 kilometriä tunnissa.

Kumpi auto on kalliimpi ylläpitää – BMW vai Corvette?

Koska molemmat autot ovat urheiluautoja, niiden ylläpitokustannukset ovat kohtuullisen korkeammat kuin tavanomaisten autojen. Siitä huolimatta BMW on paljon kalliimpi ylläpitää kuin Corvette. BMW M4:n ylläpitoon on keskimäärin käytettävä vähintään 500 dollaria vuodessa ja Chevrolet Corvetten ylläpitoon 250 dollaria.

Lisäksi BMW:n osat ovat kalliimpia hankkia kuin Corvetten osat. Lisäksi BMW suosittelee asiakkaitaan käymään sertifioidulla BMW-jälleenmyyjällä, jolloin huoltokustannukset nousevat. Ja koska BMW:ssä raportoidaan enemmän ongelmia 100 ajoneuvoa kohti kuin Corvetessa, tämä tarkoittaa, että myös huoltokustannukset nousevat jokaisen mekaanikkokäynnin yhteydessä.

Ovatko Corvetten moottorit luotettavia?

Kyllä, Corvetten moottorit ovat erittäin luotettavia. Ne ovat yhtä luotettavia kuin muutkin Chevrolet-moottorit. Kiitos kuivasumppuvoitelujärjestelmän, joka takaa moottorin luotettavuuden myös silloin, kun kuljettaja ajaa aggressiivisesti. Lisäksi Chevrolet Corvetten moottorissa on vähemmän teräsosia, joten sinun ei tarvitse huolehtia ruostumisesta.

  Chrysler 300:n luotettavuus

Kuinka monta kilometriä Corvette kestää?

Jos Chevrolet Corvettea huolletaan asianmukaisesti, se voi kestää 150 000-200 000 mailia. Tämä aika voi kuitenkin pidentyä, jos ajat vastuullisesti ja huollat autoa tarpeen mukaan. Mutta jos ajat autoa huolimattomasti tai et huolla sitä suositusten mukaisesti, se ei välttämättä kestä yli 100 000 mailia.

Onko Corvette hyvä arkiauto?

Vaikka Chevrolet Corvette on urheiluauto, se on erinomainen auto, jolla voi ajaa päivittäin. Kiitos sen tilavien takaistuinten, jotka tarjoavat runsaasti tilaa. Kyllä, Corvette on kaksipaikkainen, mutta istuimet ovat mukavat ja riittävän tilavat. Auton matkustajat eivät siis tunne oloaan ahtaaksi.

Loppupäätelmät

Molemmat autot ovat loistaneet vahvoilla alueillaan, joten on vaikea valita toista paremmaksi. BMW M4 erottuu edukseen matkustamon tilojen, ylellisyyden ja teknologian osalta, kun taas Chevrolet Corvette C8 on poikkeuksellinen suorituskyvyn, tavaratilan ja luotettavuuden osalta.

Riippumatta siitä, minkä auton valitset, tulet nauttimaan kyydistä, sillä molemmissa on samanlaiset nopeudet ja poikkeuksellinen käsiteltävyys. BMW on kuitenkin vähemmän luotettava ja kalliimpi kuin Chevrolet Corvette C8.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z