BMW X1 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW X1 on yksi parhaista kompakteista premium-maastureista. Se on myös käytännöllinen, polttoainetaloudellinen ja halvempi ylläpitää kuin useimmat luokkansa autot.

BMW X1 on pienikokoinen ylellinen crossover-maasturi, jossa on tyylikäs ulkomuoto, ylelliset sisätilat ja poikkeuksellinen suorituskyky. Vaikka se on erittäin käytännöllinen, tämän auton ylläpito on silti kallista, kuten monien BMW:iden. Kaiken kaikkiaan se on mukava kompakti katumaasturi päivittäiseen ajoon.

BMW X1:n historia

Yllättävää kyllä, BMW X1 on yksi ensimmäisistä markkinoille tulleista pienikokoisista crossover-maastureista. Tämä auto esiteltiin vuonna 2009, ja ensimmäinen sukupolvi perustui BMW E90 3-sarjaan. Ensimmäisen sukupolven BMW X1:ssä on vakiona myös takaveto. Toisen sukupolven BMW X1:ssä siirryttiin kuitenkin etuvetoon.

Kun BMW esitteli BMW X1:n, se oli BMW:n malliston pienin katumaasturi BMW X3:n alapuolella. Toisin kuin suuremmat BMW:n katumaasturit, X1 on pieni, polttoainetehokas ja halvempi ylläpitää. BMW X2:n käyttöönoton jälkeen X1 on nyt toiseksi pienin BMW:n katumaasturi markkinoilla.

BMW X1:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW X1 ei ehkä ole luokkansa komein auto, mutta sen tyylikäs ja elegantti muotoilu houkuttelee katsojia, kun auto kruisailee kadulla. Kiitos 18-tuumaisten kaksiväristen Y-Spoke-pyörien, matta kromatun ulkopinnan, satiinialumiinista valmistettujen kattokaiteiden ja ei-metallisen maalin. Lisäksi kromattu säleikkö antaa autolle ketterän ilmeen.

Sisätilojen muotoilun ja viimeistelyn osalta BMW X1 on edelleen hyvin toteutettu huippuluokan materiaaleilla ja viimeistelyllä. Jotkin materiaalit ovat kuitenkin puutteellisia, mikä tekee siitä vähemmän haluttavan kuin sen suuremmat sisarukset, kuten X3 tai X5, joissa on korkealuokkaisia materiaaleja.

  BMW 328i VS BMW 335i - kumpi on parempi?

Joitakin merkittäviä sisätilojen ominaisuuksia ovat SensaTec-verhoilu, kelluvat matot, antrasiittipintainen kattoverhoilu, korkeakiiltoiset mustat sisätilojen verhoilut, joissa on helmiäiskiiltokromi-korostus, tyylikäs mittaristo ja hento hansikaslokeron ovi.

Kaiken kaikkiaan X1 on mukava auto ihmisille, jotka haluavat luotettavan, kompaktin, ylellisen ja edistyksellisen katumaasturin. Sen akseliväli on 105,1 tuumaa, pituus 175,5 tuumaa, leveys 71,7 tuumaa ja korkeus 62,9 tuumaa.

Suorituskyky

Ensimmäisen sukupolven BMW X1 -mallissa on vakiona takaveto, kun taas toisen sukupolven mallissa on vakiona etuveto. Siitä huolimatta BMW X1:ssä on vain yksi moottorivaihtoehto. Se on varustettu 2,0-litraisella nelivetoisen rivimoottorilla.

BMW X1:ssä voi olla yksi moottori, mutta moottori on riittävän tehokas, jotta se tarjoaa tehokkaan ja tasaisen ajon. Se on myös helppokäyttöinen ja painonsa ansiosta erinomainen kaarreajossa. Moottori voi tuottaa jopa 228 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Se pystyy myös kiihtymään 0-100 vain 6,3 sekunnissa.

Vuoden 2022 BMW X1 on saatavana kahtena vaihtoehtona: BMW X1 sDrive28i tai xDrive28i. Huomaa, että sDrive28i on perusmalli, ja se on varustettu etuvetojärjestelmällä, kun taas xDrive28i on varustettu nelivetojärjestelmällä. Lisäksi BMW X1 xDrive -mallilla on hieman kalliimpi.

Mukavuus ja tavaratila

BMW X1 on kauniisti rakennettu auto, jossa on suuri matkustamo ja runsaasti tavaratilaa. Vaikka tämä auto ei ole yhtä suuri kuin BMW X3, matkustajat viihtyvät silti hyvin, sillä se on hyvin rakennettu ja siinä on mukavat istuimet. Siinä on 40,4 tuuman jalkatila takana edessä ja 37 tuuman jalkatila toisella rivillä.

  Mistä tiedän, onko BMW:llä vielä takuu?

Lisäksi siinä on 41,9 tuuman pääntila edessä ja 39,4 tuuman pääntila toisella rivillä. Matkustajatilaa on yhteensä 101,2 kuutiometriä, joten ystäväsi tai lapsesi mahtuvat autoon mukavasti. Tässä katumaasturissa on yhteensä 58,7 kuutiometriä tavaratilaa eturivin takana, mikä on poikkeuksellista.

Polttoainetehokkuus

Koska BMW X1:ssä on pienempi moottori kuin BMW X3:ssa, X5:ssä ja X6:ssa, se kuluttaa vähemmän polttoainetta, mikä tarkoittaa, että se on polttoainetehokkaampi. Sen EPA-luokitus on 23 mpg kaupungissa, 31 mpg maantiellä ja yhdistetty 26 mpg.

Tällaisella polttoaineenkulutuksella tämä auto säästää paljon, sillä käytät vähemmän rahaa polttoaineeseen verrattuna muihin luokkansa autoihin. Siitä huolimatta se on käytännöllinen, sillä siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa ja siinä on runsaasti tavaratilaa.

Hinta

Kuten useimmat BMW:n katumaasturit, BMW X1 voi olla halvempi, mutta silti kalliimpi verrattuna valtavirran autoihin. Ja jos tähän lisätään vielä huoltokustannukset, huomaat, että tämän auton omistaminen voi lopulta tulla melko kalliiksi. BMW X1:n alkuperäinen hinta on noin 36 200 dollaria.

FAQ

Onko BMW X1 luotettava

Jos vertaat BMW X1:tä muihin luokkansa autoihin, saatat yllättyä huomatessasi, että se on varsin luotettava. Lisäksi se on toiseksi luotettavin BMW-malli BMW 3-sarjan jälkeen. Jos siis luotettavuus on se, mitä etsit kompaktilta luksusmaasturilta, BMW X1 on erinomainen valinta.

Mitkä ovat BMW X1:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin sijoitat kovalla työllä ansaitsemasi rahat BMW X1:een, on tärkeää tietää joitakin haasteita, joita tulet kohtaamaan. BMW X1:n yleisiä ongelmia ovat muun muassa alempien ohjausvarsien/holkkien ongelmat, jarrupalojen ennenaikainen kuluminen, liiallinen tuuliääni takaoven ikkunasta, vaihdekepin vika, ajoketjuongelmat, öljyvuoto ja jousitusongelmat.

  BMW M4 Luotettavuus

Huomaa, että useimmat näistä ongelmista kehittyvät tiettyjen kilometrien jälkeen. Lisäksi jotkin ongelmat ovat yleisiä tietyissä BMW X1 -malleissa. Mutta asianmukaisella huollolla ja korjauksella et ehkä joudu kokemaan joitakin näistä ongelmista.

Onko BMW X1:n huolto kallista?

Kun puhutaan luksusautojen ylläpitokustannuksista, BMW on yksi kalleimmista. Tämä pätee myös BMW X1:een. Tämän auton ylläpito on hieman kalliimpaa verrattuna muihin luokkansa autoihin. Sen lisäksi myös varaosien ja huollon kustannukset ovat korkeat, mikä nostaa huoltokustannuksia.

Lopputulos

BMW X1 on pienikokoinen luksusluokan crossover-maasturi, jota on valmistettu vuodesta 2009 lähtien. Tämä pieni mutta tehokas auto on mukava, ylellinen, polttoainetehokas ja erittäin edullinen. Se on myös erittäin käytännöllinen, sillä siihen mahtuu jopa 5 matkustajaa ja siinä on runsaasti tavaratilaa.

Kuitenkin, kuten monet BMW SUV, tämä auto on myös useita kysymyksiä, kuten ennenaikainen jarrupalojen kuluminen, vaihtaa nuppi vika, alempi ohjausvarsi / holkki kysymys, liiallinen tuulimelu takaoven ikkunasta, jousitus ongelmia, ajoketju ongelmia, ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan se on mukava auto ja luotettavampi kuin isommat sisaruksensa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z