BMW X2 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW X2

BMW X2 on yksi markkinoiden hienoimmista pienikokoisista katumaastureista. Vaikka useimmissa sen kilpailijoissa, kuten Audi Q3:ssa ja Mercedes-Benz GLA-luokassa, on korkeatasoisempi sisustus, X2 tarjoaa parhaan suorituskyvyn.

BMW X2 on pienikokoinen ylellinen crossover-katumaasturi, jossa on erinomainen käsiteltävyys ja suorituskyky. Sitä paitsi se ei ole yhtä käytännöllinen kuin BMW X1 tai Audi Q3, mutta se on myös polttoainetehokas ja tilava. Kuten useimmissa luokkansa autoissa, X2:ssa on ahtaampi tavaratila kuin sen isommissa sisaruksissa.

BMW X2:n historia

BMW X2 on BMW:n valmistama pienikokoinen ylellinen crossover-maasturi. Se kuuluu samaan luokkaan kuin BMW X1, mutta se on urheilullisempi ja vähemmän käytännöllinen kuin vastineensa. Auto esiteltiin ensimmäisen kerran BMW:n konsepti-X2:na Pariisin autonäyttelyssä 2016. Myynti alkoi kuitenkin vuonna 2018.

BMW X2 perustuu samaan etuvetojärjestelmään kuin BMW X2. Kaiken lisäksi sillä on sama akseliväli kuin X1:llä ja Mini Countrymanilla. Se on myös saatavana joko sDrive28i- tai xDrive28i-versiona, aivan kuten BMW X1. Siitä huolimatta siitä on saatavana myös kolmas versio, joka on M35i-vaihtoehto niille, jotka vaativat suorituskykyä.

BMW X2:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW X2 on yksi luokkansa parhaimman näköisistä pienikokoisista katumaastureista. Sillä on tyylikäs ja elegantti ulkomuoto sekä kaunis sisustus. X2:n ulkomuoto näyttää tyylikkäämmältä kuin X1:n laatikkomainen muotoilu. X1:ssä on kuitenkin parempi, kehittyneempi ja ylellisempi sisustus kuin X2:ssa.

Suorituskyky

Se, mikä tekee BMW X2:sta paremman kuin BMW X1:stä, on sen poikkeuksellinen suorituskyky. On kuitenkin syytä huomata, että BMW X2:n ja X1:n perusmalleissa on samat ominaisuudet. Niissä on 2,0-litrainen nelivetoinen rivimoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

  Mikä tuloluokka ostaa BMW:n vs. Mercedeksen?

Lisäksi moottori tuottaa jopa 228 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Autot eroavat kuitenkin toisistaan huippukiihtyvyyden ja huippunopeuden osalta. X1 kiihtyy 0-100:een 6,3 sekunnissa, kun taas X2 kiihtyy 6,4 sekunnissa. Sitä vastoin X2 on nopeampi, sillä sen huippunopeus on 143 km/h, kun taas X1:n nopeus on 129 km/h.

BMW X2:sta on saatavana myös M35i, joka on suorituskykyinen malli, ja se on nopeampi kuin X1. Tämä auto tuottaa jopa 302 hv ja kiihtyy 0-100 vain 4,6 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Koska BMW X2 on pienikokoinen katumaasturi, se ei ole yhtä tilava kuin BMW X1. Tämä koskee sekä matkustamo- että tavaratilaa. Kyllä, BMW X2:een mahtuu jopa viisi matkustajaa, mutta se on hieman ahdas BMW X1:een verrattuna. Niinpä jotkut pitkät ihmiset saattavat tuntea olonsa epämukavaksi.

Sen lisäksi, että BMW X2:n matkustamo on ahdas, siinä on myös ahtaat tavaratilat. Siinä on yhteensä 21,6 kuutiometriä tavaratilaa takaistuinten takana ja 50,1 kuutiometriä tilaa, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

Polttoainetehokkuus

BMW X2 on yksi polttoainetaloudellisimmista BMW:istä, joihin koskaan törmäät. Se on jopa polttoainetehokkaampi kuin BMW X1. Sen EPA-luokitus on 24 mpg kaupungissa, 32 mpg maantiellä ja yhdistetty 27 mpg. Toisaalta X1:n luokitus on 23 mpg kaupungissa, 31 mpg maantiellä ja yhdistetty 26 mpg.

Hinta

BMW sDrive28i:n perushinta on noin 36 600 dollaria, mutta se voi vaihdella sijainnin mukaan. Lisäksi xDrive28i:n hinta on noin 2 000 dollaria korkeampi. M35i on kallein, sillä se maksaa yli 48 000 dollaria. Huomaa, että BMW X2:ta myydään lähes samaan hintaan kuin X1:tä, mutta X1 on kehittyneempi ja käytännöllisempi.

  Ovatko BMW:t hyviä autoja?

FAQ

Onko BMW X2 luotettava?

Ei, BMW X2 ei ole luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että useimmat luotettavuuslaitokset ovat arvioineet sen keskimääräistä huonommaksi. Lisäksi korjaus- ja huoltokustannukset ovat korkeat. Lisäksi BMW X2 raportoi enemmän ongelmia kuin jopa BMW X1.

Vaikka BMW X2 ei olekaan kovin luotettava, voit silti parantaa sen luotettavuutta noudattamalla määräaikaishuoltoja ja noudattamalla hyviä ajotapoja.

Mikä on BMW X2:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW X2:n korkea mittarilukema on yli 150 000 kilometriä. Tämä on normaalia useimmille BMW-malleille, vaikka joillakin luotettavammilla malleilla, kuten BMW 3-sarjan ja 5-sarjan malleilla, ajetaan yli 200 000 kilometriä. Jos kuitenkin haluat ostaa käytetyn BMW X2:n, kannattaa harkita sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä.

Kumpi BMW on parempi – BMW X1 vai X2?

Se riippuu siitä, mitä haluat. Jos haluat nopean, tyylikkään ja suorituskykyisen auton, BMW X2 on paras valinta. Mutta jos haluat luotettavamman, halvemman huollettavan, tilavamman ja käytännöllisemmän auton, BMW X1 on paras vaihtoehto. Kaiken kaikkiaan nämä autot ovat erinomaisia, ja ne tarjoavat sinulle sujuvan ajon.

Mitkä ovat BMW X2:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit BMW X2:een, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat. Yleisiä BMW X2:n ongelmia ovat muun muassa viallinen jäähdytysjärjestelmä, vuotava öljyntiiviste, kampiakselin anturin ohjelmistovika, ulkoisten ovenkahvojen ongelmat ja korkeajänniteakun oikosulku.

  Yleisiä ongelmia BMW 645ci -mallissa

Onko BMW X2 kallis huoltaa?

Totta kai. BMW X2 on kalliimpi ylläpitää kuin BMW X1. Tämä johtuu siitä, että siinä ilmenee enemmän vikoja kuin BMW X1:ssä. Lisäksi se ei ole yhtä luotettava kuin BMW X1, mikä tarkoittaa suurempia huolto- ja korjauskuluja. Lisäksi varaosien kustannukset ja huoltokulut ovat korkeammat kuin valtavirta-autoissa.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan BMW X2 on yksi siisteimmistä pienikokoisista luksusmaastureista, joihin voit sijoittaa. Siinä on tyylikäs ja tilava matkustamo, se on turvallinen, nopea, tyylikäs ja siinä on tilavat sisätilat. Toisin kuin BMW X1:ssä, X2-mallistossa on suorituskykyinen versio, joka on nopeampi ja suorituskykyisempi.

Tästä huolimatta tässä autossa on joitakin haasteita, jotka on tärkeää huomioida. Se on esimerkiksi melko kalliimpi kuin muut luokkansa autot, vaikka ne tarjoavat enemmän. Lisäksi siinä on joitakin yleisiä ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Kaiken kaikkiaan se on hyvä sijoitus ihmisille, jotka haluavat ylellisen ja kompaktin katumaasturin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z