BMW X3 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW X3

BMW on yksi parhaista automerkeistä, jotka tarjoavat erilaisia automerkkejä ja -malleja. Siitä huolimatta BMW X3 kuuluu BMW:n kaikkien aikojen hienoimpiin autoihin. Se on erinomainen yleisauto, sillä siinä on korkealuokkainen sisustus, mukava matkustamo, suorituskykyinen moottori, fantastinen käsiteltävyys ja se on luotettava.

Lisäksi BMW X3 on markkinoiden myydyin BMW:n katumaasturi. Siitä on valittavana kolme eri varusteluokan versiota: sDrive30i, xDrive30i ja M40i. sDrive30i on perusmalli, ja siinä on takaveto. xDrive30i-mallissa on nelivetojärjestelmä, ja M40i on suorituskykyinen versio.

Jos asut kylmillä alueilla, BMW X3 xDrive30i on paras vaihtoehto, sillä se selviytyy liukkaista pinnoista, kuten lumisista teistä ja jäisistä pinnoista. Sitä vastoin M40i on parempi niille, jotka haluavat nopeutta ja tehoa.

BMW X3:n historia

BMW X3 on BMW:n valmistama kompakti ylellinen crossover-maasturi. Tämä auto esiteltiin vuonna 2003, 4 vuotta BMW X5:n esittelyn jälkeen. Lisäksi BMW X3 perustuu BMW 5-sarjan alustaan. Esittelynsä jälkeen auto on jo kolmannessa sukupolvessa, johon kuuluu myös joitakin kaikkien aikojen kestävimpiä BMW X3:ia.

BMW X3 suunniteltiin kompaktimmaksi kuin BMW X5. Sen ominaisuudet ja ajokokemus ovat kuitenkin samankaltaiset. Ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 2003-2011, toista sukupolvea vuosina 2011-2017 ja kolmatta sukupolvea vuodesta 2017 tähän päivään.

BMW X3:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW X3 on hyvin suunniteltu kilpailemaan edullisesti muiden luokkansa kompaktien katumaastureiden kanssa. Siinä on suuri kidney-säleikkö, joka on kahden LED-ajovalojen välissä. Siinä on myös suuret pyörät, jotka antavat sille urheilullisen ilmeen. BMW X3:n sisätilat ovat myös huippuluokkaa, ja niissä on yksi parhaista infotainment-ominaisuuksista.

  Missä autoissa on sama pulttijako kuin BMW:ssä?

Akseliväli on 112,8 tuumaa, pituus 185,9 tuumaa, leveys 74,7 tuumaa ja korkeus 66 tuumaa, joten tähän autoon mahtuu sekä pitkiä että lyhyitä henkilöitä.

Suorituskyky

BMW X3 on suorituskykyinen auto. Lisäksi siitä on saatavana kolme erilaista versiota, joiden avulla ostajat voivat valita mieleisensä auton. Ensimmäinen variantti on BMW sDrive30i, kun taas toinen variantti on BMW xDrive30i.

Kolmas variantti on BMW M40i, joka on suorituskykyinen malli. Siitä tulee 3,0-litrainen rivi-6-moottori, jossa on yhteensä 382 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Toisin kuin perusversiot, jotka kiihtyvät 0-100:een 6,2 sekunnissa, tämä malli tarvitsee vain 4,4 sekuntia. Se on siis nopeampi ja tehokkaampi.

Mukavuus ja tavaratila

Koska BMW X3 on kompakti katumaasturi, se sopii erinomaisesti viisihenkiselle perheelle. Auto ei ole liian suuri tai pieni ihanteelliselle perheelle. Kiitos matkustajien kokonaistilavuuden 101,4 kuutiometriä, 40,3 tuuman jalkatilan edessä ja 36,4 tuuman jalkatilan toisessa rivissä. Molemmissa autoissa on 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 248 hv.

Sen lisäksi, että autossa on runsaasti matkustajatilaa, siinä on myös suuri tavaratila, joka auttaa sinua pitämään kaikki tavarasi turvassa, kun lähdet matkalle. Toisen rivin takana on 28,5 kuutiometriä tilaa, kun taas takaistuimet taitettuna tilaa on yhteensä 62,7 kuutiometriä.

Polttoainetehokkuus

Toisin kuin useimmat luokkansa autot, BMW X3 on erittäin polttoainetehokas. Sen EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 28 mpg maantiellä ja yhdistetty 24 mpg. Myös sen CO2-päästöt ovat alhaiset, yhteensä 7,3 tonnia vuodessa.

  BMW X5 Luotettavuus

Hinta

BMW X3:n hinta on kohtuullinen, kun otetaan huomioon kaikki sen ominaisuudet. BMW sDrive30i:n perushinta on 44 600 dollaria, kun taas xDrive30i maksaa noin 44 600 dollaria ja BMW M40i noin 58 700 dollaria. Jos siis haluat urheilullisemman muotoilun ja lisätehoa, voit maksaa lisää M40i:stä.

FAQ

Onko BMW X3 luotettava?

Muihin BMW-sarjoihin verrattuna X3 on erittäin luotettava auto. Kun sitä kuitenkin verrataan muihin luokkansa autoihin, tämä auto ei ole niin luotettava. Tämä johtuu siitä, että autossa on useita ongelmia, joiden hoitaminen on myös melko kallista. Tämän vuoksi se ei ole kovin luotettava, mutta sijoittuu hieman keskimääräistä korkeammalle.

Mitkä ovat joitakin BMW X3:n yleisimpiä ongelmia?

BMW X3 on erinomainen kompakti katumaasturi, jossa on huippuluokan ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Tähän autoon liittyy kuitenkin myös joitakin haasteita, jotka sinun on hyvä tietää, jotta voit varautua niihin. Joitakin näistä ongelmista ovat öljyvuoto, kattoluukun kolina ja vuoto, raskas ohjaus, jarrutehon menetys ja paljon muuta.

Mikä on BMW X3:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW X3 on erinomainen kompakti katumaasturi, jossa on poikkeukselliset ominaisuudet. Jos kuitenkin aiot ostaa laadukkaan käytetyn BMW X3:n, on tärkeää tietää, kuinka paljon kilometrejä sillä on ajettu. Tämä johtuu siitä, että BMW X3:ssa, jossa on yli 100 000 kilometriä, on enemmän ongelmia kuin BMW X3:ssa, jossa on alle 100 000 kilometriä.

Onko BMW X3 hyvä auto?

Kyllä, BMW X3 on hyvä auto, jos haluat kompaktin katumaasturin, jota on helppo ajaa kaupungilla, mutta joka on myös mukava, tilava, suorituskykyinen ja käytännöllinen. Korkealuokkainen sisustus huokuu ylellisyyttä, ja erittäin kehittyneet tekniset ominaisuudet tekevät siitä turvallisen ja hauskan ajaa.

  Mitä nahkaa BMW käyttää? Onko se aitoa?

Onko BMW X3 halpa ylläpitää?

Ei, BMW X3 ei ole halpa ylläpitää. Tämä johtuu erilaisista ongelmista, joita tämä auto kohtaa, varsinkin kun se on ajanut yli 100 000 kilometriä. Lisäksi varaosien kustannukset ovat korkeat, mikä tarkoittaa, että rahaa on käytettävä enemmän. Ja kun BMW:n huolto on kallista, auton pitäminen käynnissä voi maksaa paljon.

Yhteenveto

BMW X3 on erinomainen kaiken kattava kompakti katumaasturi. Kiitos sen mukavan ja tasokkaan matkustamon, tehokkaan moottorin, ketterän käsiteltävyyden, tyylikkään muotoilun, turvallisuusominaisuuksien ja runsaan tavaratilan. Siitä huolimatta siinä on myös joitakin ongelmia, kuten öljyvuodot, jarrutehon menetys, moottorin ylikuumeneminen ja paljon muuta.

Lisäksi BMW X3:a myydään poikkeukselliseen hintaan, ja voit valita joko taka- tai nelivedon tarpeidesi mukaan. AWD-vaihtoehto on hyvä kuivilla alueilla asuville, mutta ei kylmillä alueilla, joilla sataa lunta. Kaiken kaikkiaan kyseessä on mukava auto, jonka polttoainetaloudellisuus on erinomainen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z