BMW X5 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW X5 on yksi markkinoiden parhaista keskikokoisista luksusmaastureista. Tässä autossa on erinomainen suorituskyky ja poikkeuksellinen käsiteltävyys. Se on myös erittäin ylellinen huipputeknisine ominaisuuksineen. Lisäksi siinä on luokkansa johtava infotainment-järjestelmä ja siihen mahtuu jopa seitsemän matkustajaa.

Vaikka BMW X5:llä on useita fantastisia ominaisuuksia, on tärkeää ymmärtää sekä sen hyvät että huonot puolet ennen kuin investoi siihen. Olemme esitelleet kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää BMW X5:stä, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

BMW X5:n historia

BMW X5 on BMW:n valmistama keskikokoinen ylellinen crossover-maasturi. Tämä auto debytoi vuonna 1999 E53-mallina. Lisäksi se oli BMW:n ensimmäinen katumaasturi, ja se oli varustettu nelivetojärjestelmällä. Lisäksi ensimmäisen sukupolven mallissa oli mahdollisuus valita joko manuaali- tai automaattivaihteisto.

Tällä hetkellä BMW X5 on viidennessä sukupolvessa. Ensimmäistä sukupolvea tehtiin vuosina 2000-2006, toista sukupolvea vuosina 2007-2013, kolmatta sukupolvea vuosina 2014-2018, ja neljäs ja nykyinen sukupolvi alkoi vuodesta 2019 tähän päivään.

BMW X5:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW X5 on mukavan näköinen auto, jonka tyylikkäät ominaisuudet erottavat sen valtavirran katumaastureista. Kiitos ominaisuuksien, kuten suuren munuaisritilän, panoraamalasi-kuomun, suurten kevytmetallivanteiden BMW-merkillä ja mukautuvien LED-ajovalojen ansiosta. Vaikka Audi Q7 ja Porsche Cayenne näyttävätkin tyylikkäiltä, ne ovat X5:tä ketterämpiä.

Sisätilojen muotoilun ja viimeistelyn osalta BMW X5 on parhaiden joukossa. Se ei kuitenkaan ole parempi kuin Mercedes GLE, Audi RS Q8 tai Genesis GV80. Näissä on hieman hienostuneemmat sisätilat kuin X5:ssä. Siitä huolimatta siinä on paras infotainment-järjestelmä, ja vain GLE:ssä on kehittyneempää tekniikkaa.

  BMW:n tehokkain moottori

BMW X5:ssä on ensimmäisen, toisen ja kolmannen rivin istuimet. Ensimmäisen ja toisen rivin istuimet ovat erittäin mukavat, ja niihin mahtuu aikuisia ongelmitta. Valinnainen kolmannen rivin istuin on kuitenkin melko ahdas ja sopii vain lapsille.

X5:n sisätilat ovat huippuluokkaa, ja niissä on paljon ylellisiä ominaisuuksia. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lämmitettävät etuistuimet, kaksialueinen automaattinen ilmastointi, sähkösäätöiset etuistuimet, joissa on muisti, nahkainen kojelauta, sähkötoiminen takaluukku ja paljon muuta.

Suorituskyky

BMW on suosittu tarjotessaan äärimmäistä ajokokemusta. BMW X5 on todellinen todiste tästä sanonnasta. Auto on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä. Se on tehokkaampi kuin perus Mercedes-Benz GLE, Volvo XC90 ja Genesis GV80.

BMW X5:ssä on kolme eri voimansiirtoa: sDrive40i/xDrive40i, xDrive45e ja M50i. Perusmallit ovat sDrive40i, joka tarkoittaa takavetojärjestelmää, ja xDrive40i, joka tarkoittaa nelivetojärjestelmää. xDrive45e on plug-in-hybridi, kun taas M50i on suorituskykyinen versio.

Perusmallit tuottavat maksimissaan 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Ne kiihtyvät 0-100:een 4,8 sekunnissa ja niiden huippunopeus on 151 km/h. Plug-in-hybridimalli taas tuottaa maksimissaan 389 hv ja 443 lb-ft vääntöä. Se pystyy etenemään 0-100:een 4,7 sekunnissa ja sen huippunopeus on 146 km/h.

BMW X5 M50i, joka on suorituskykyinen malli, tuottaa enimmillään 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 155 mph ja se kiihtyy 0-100 nopeuteen 3,8 sekunnissa. Tämä on nopeampi kuin monet sen kilpailijat.

  2022 Mercedes GLA vs. BMW X1

Huomaa, että kaikissa kolmessa voimansiirrossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja nelivetojärjestelmä.

Mukavuus ja tavaratila

Jos haluat ylellisen keskikokoisen crossover-maasturin, BMW X5 on erinomainen valinta. Se on erittäin tilava, ja siinä on paljon kuormatilaa. Ainoa auto, joka kilpailee sen kanssa tilavuudessa ja mukavuudessa, on Mercedes GLE, jolla on samanlaiset tekniset tiedot.

BMW X5:ssä on lisävarusteena kolmas rivi, joka on hieman ahdas ja sopii vain lapsille.

Polttoainetehokkuus

BMW X5 on yksi luokkansa polttoainetehokkaimmista autoista. Rivikuutosmoottorinsa ansiosta tämä auto on tasaväkinen nelisylinterisen Mercedes GLE:n ja nelisylinterisen Audi Q7:n kanssa. Sen EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja yhdistetty 23 mpg.

Turvallisuus

Se on myös yksi markkinoiden turvallisimmista autoista, vaikka Mercedes GLE:ssä on hieman kehittyneemmät turvavarusteet. Tässä laitteessa on vakiona automaattinen hätäjarrutus, kaistaltapoistumisvaroitin ja kuolleen kulman valvonta ristikkäisliikennevalvonnalla.

Hinta

BMW X5:n hinta on lähes sama kuin sen lähimmän kilpailijan, Mercedes GLE-luokan. BMW X5:n perushinta on 60 600 dollaria, kun taas Mercedes-Benz GLE-luokan perushinta on 57 000 dollaria. X5 on siis muutamalla dollarilla kalliimpi. Mutta kun on kyse korjauksista ja huollosta, GLE on paljon halvempi.

FAQ

Onko BMW X5 hyvä sijoitus?

BMW X5 voi olla hyvä sijoitus, jos haluat tehokkaan, turvallisen, ylellisen, mukavan ja tilavan keskikokoisen ylellisen crossover-maasturin. Mutta jos etsit luotettavampaa keskikokoista katumaasturia, jossa on tyylikäs ja korkeatasoinen sisustus, BMW X5 ei ole sinua varten.

  Mikä BMW on paras driftaamiseen?

Onko BMW X5 luotettava auto?

Se riippuu vuosimallista ja vuosimallista. Tästä huolimatta tässä autossa on paljon ongelmia kilpailijoihinsa verrattuna. Siksi se sijoittuu luotettavuudeltaan hieman keskimääräistä huonommalle tasolle. Kaiken lisäksi suurin osa mallivuosista on epäluotettavia ja vain muutama on luotettava. Se on siis epäluotettava.

Mitkä ovat BMW X5:n yleiset ongelmat?

BMW X5 voi olla tehokas ja ylellinen keskikokoinen katumaasturi, mutta siihen liittyy lukuisia ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi moottorin ylikuumeneminen, moottorin sammuminen, moottorin syttyminen väärin, ovenkahvojen kuluminen, jarrutehon menetys, nariseva takaluukku ja paljon muuta.

Johtopäätös

Yleisesti ottaen BMW X5 on yksi parhaista keskikokoisista luksusmaastureista rahoilleen. Se on tehokas, tilava, hauska ajaa, turvallinen ja erittäin kehittyneillä ominaisuuksilla varustettu. Se on myös tehokas, ja vain muutama kilpailija päihittää sen, kuten Audi Q7 ja Porsche Cayenne.

Vaikka tällä katumaasturilla on paljon myönteisiä ominaisuuksia, se on myös markkinoiden vähiten luotettava BMW-malli. Kaiken kaikkiaan se toimii poikkeuksellisen hyvin ja tarjoaa vastinetta rahalle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z