BMW X6 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Vuonna 2008 markkinoille tuotu BMW X6 on ensimmäinen valmistettava keskikokoinen SUV Coupe. Auto on hyvin muotoiltu, ja sen sisätilat ovat ylelliset ja huipputekniset. Se on myös tilava ja siinä on paljon jalkatilaa, mikä takaa erinomaisen mukavuuden sekä matkustajille että kuljettajalle.

Huolimatta BMW X6:n erinomaisista ominaisuuksista on tärkeää selvittää sekä X6:n huonot että hyvät puolet ennen kuin investoit siihen. Tässä on siis kaikki, mitä sinun on tiedettävä BMW X6 keskikokoisesta luksusmaasturista Coupe:

BMW X6:n historia

BMW X6 on BMW:n valmistama keskikokoinen ylellinen crossover SUV Coupe. Tämä auto tuli tuotantoon vuonna 2007, mutta ensimmäinen mallivuosi julkaistiin vuonna 2007. Tällä hetkellä BMW X6 on kolmannessa sukupolvessa.

Lisäksi BMW X6 on urheilullisen coupén arkkitehti. Siinä yhdistyvät katumaasturin ominaisuudet ja coupen ulkonäkö. Huomaa, että BMW X5 käyttää samaa alustaa kuin BMW X6. Siinä on myös viisi ovea ja erilaisia moottoreita, joita ovat diesel, bensiini, hybrididiesel ja hybridi.

BMW X6:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW X6 näyttää tyylikkäältä ketterän keulan ja tyylikkään takaosan muotoilun ansiosta. Se ei kuitenkaan ole luokkansa parhaimman näköinen auto, sillä jotkut mallit, kuten Porsche Cayenne Coupe ja Audi TT, näyttävät näyttävämmiltä. Joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät tästä autosta erottuvan, ovat Shadowline-ulkoverhoilu, 20-tuumaiset kevytmetallivanteet ja mukautuvat LED-ajovalot.

Myös sisätilat ovat ylelliset ja asianmukaisesti viimeistellyt. Kiitos Vernasca-nahkaistuinten, nahkaverhoillun kojelaudan ja käyttäjäystävällisen infotainment-järjestelmän. Lisäksi autossa on paljon edistyksellistä tekniikkaa, joka tekee ajamisesta hauskaa.

  Paras BMW pitkille kuljettajille

Suorituskyky

BMW X6 on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä autoista. Sen asiakkaille tarjoamien eri varustelujen ansiosta he voivat valita itselleen parhaiten sopivan auton. BMW tarjoaa X6 xDrive40i- ja M50i-varusteita. Perusversiossa on 3,0-litrainen rivi-6-kaasumoottori 8-vaihteisella automaattivaihteistolla.

Sitä vastoin BMW X6 M50i -mallissa on tehokas 4,4-litrainen V8-bensiinimoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Lisäksi molemmissa autoissa on nelivetojärjestelmä, joka on elintärkeä maastokäyttäjille.

Perusmalli tuottaa jopa 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 151 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 5,3 sekunnissa nopeudesta 0-100. Toisaalta BMW X6 M50i tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy 0-100 vain 4,1 sekunnissa ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Mukavuus ja kuorma

Jos haluat käytännöllisen SUV-kupeen, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky ja nopeus, BMW X6 on täydellinen katumaasturi sinulle. Siitä huolimatta se on myös mukava ja siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Vaikka etu- ja takarivissä on runsaasti jalkatilaa, takapään tila on melko ahdas. Tämä johtuu viistosta takakattolinjasta.

BMW X6 ei ehkä ole yhtä tilava kuin BMW X5, mutta se tarjoaa silti enemmän säilytystilaa kuin sedanit ja hatchbackit. Sen tavaratila on 27,4 kuutiometriä, mutta se voidaan myös laajentaa 59,6 kuutiometriin, kun takaistuimet taitetaan kokoon.

Polttoainetehokkuus

Luksusmaasturit ovat tunnetusti polttoainesyöppöjä. Kun kuitenkin verrataan BMW X6:ta muihin ylellisiin Crossover SUV:iin, huomaat, että se on polttoainetehokkaampi. Sen EPA-luokitus on 16 mpg kaupungissa, 22 mpg maantiellä ja 18 mpg yhdistettynä.

  BMW 1-sarjan luotettavuus

Hinta

BMW X6 ei ole edullinen auto. Tämä johtuu siitä, että se on peräisin luksusmerkiltä, jolla on joitakin parhaita ominaisuuksia ja tekniikkaa. BMW X6:n perusversio (xDrive40i) maksaa 67 300 dollaria, kun taas M50i maksaa noin 86 200 dollaria.

FAQ

Onko BMW X6 hyvä sijoitus?

Se riippuu. Se voi olla joillekin ihmisille hyvä tai huono sijoitus. Jos etsit hyvännäköistä ja sporttista SUV Coupea, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky, pidät BMW X6:sta. Jos taas haluat käytännöllisemmän, tilavamman ja edullisemman katumaasturin, saatat joutua harkitsemaan muuta. Kaiken kaikkiaan kyseessä on mukava sijoitus.

Onko BMW X6 luotettava auto?

Kyllä, BMW X6 on luotettava. Kun verrataan BMW X6:ta muihin luokkansa autoihin, huomaat, että se on luotettavuudeltaan hieman keskimääräistä parempi. Mutta jos verrataan sitä joihinkin valtavirran kilpailijoiden katumaastureihin, huomaat, että se ei ole kovin luotettava.

Mikä on BMW X6:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW X6:n korkea mittarilukema on 100 000 mailia. Keskimäärin BMW:n korkea mittarilukema on 150 000 – 200 000 mailia. Niiden katumaasturit, kuten X5 ja X6, ovat kuitenkin vähemmän luotettavia, eivätkä ne kestä kovin pitkään. Siksi BMW X6:n mittarilukema on 100 000 kilometriä.

Jos siis aiot ostaa käytetyn BMW X6:n, ota huomioon sen ajokilometrimäärä. Mitä enemmän kilometrejä on ajettu, sitä enemmän ongelmia on odotettavissa. Mutta myös huollolla on merkitystä, sillä asianmukaisesti huollettu auto kestää aina pidempään riippumatta ajokilometreistä.

Onko BMW X6 hyvä päivittäinen kuljettaja?

Ei, BMW X6 ei ole hyvä päivittäinen kuljettaja. Kuten useimmat urheiluautot, BMW X6 on hyvä auto hauskanpitoon ja tapahtumiin, mutta ei päivittäiseen ajoon. Tämä johtuu siitä, että huolto- ja polttoainekustannukset ovat huomattavan korkeat verrattuna BMW-sedaniin. Mutta jos sinulla on rahaa käytettäväksi, se voi olla hyvä päivittäinen kuljettaja.

  Mikä on BMW:n luksusversio?

Mitkä ovat BMW X6:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit BMW X6:een, on myös tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat omistamisen aikana. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joiden kanssa sinun tulisi ennakoida olevan tekemisissä, ovat viallinen elektroniikka, moottoriongelmat, jarrutehon menetys, takaluukun spoilerin irtoaminen, ovenkahvojen kuluminen, moottorin ylikuumeneminen ja paljon muuta.

Bottom line

Kaiken kaikkiaan BMW X6 on yksi hienoimmista keskikokoisista luksus-SUV Coupeista, jonka voit omistaa. Tämä auto on tilava, ylellinen, tyylikäs, urheilullinen, tehokas, turvallinen ja suorituskyky on poikkeuksellisen hyvä. Kaiken lisäksi se on käytännöllisempi kuin muut luokkansa autot, sillä siinä on tilava matkustamo, runsaasti säilytystilaa ja se on polttoainetehokkaampi.

BMW X6:n lähtöhinta on kuitenkin melko korkea. Lisäksi myös huoltokustannukset ovat jonkin verran korkeat verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin. Tämän lisäksi BMW X6 on erinomainen investointi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z