BMW X6 VS Ford Explorer – kumpi on parempi?

Ford Explorer on myydyin amerikkalainen automerkki, kun taas BMW kuuluu markkinoiden myydyimpiin luksusautomerkkeihin. Maasturivillityksen vallitessa oikean maasturin valinta on ratkaisevan tärkeää sen alkuperästä riippumatta. Siksi vertailemme BMW X6:ta ja Ford Exploreria selvittääksemme, kumpi maasturi on parempi.

BMW X6 on parempi auto niille, jotka haluavat edistyksellisen, mukavan, ylellisen, suorituskykyisen ja turvallisen kompaktin katumaasturin. Kun taas Ford Explorer on täydellinen henkilöille, jotka haluavat tilavan, polttoainetaloudellisen, käytännöllisen ja edullisen katumaasturin.

Ford on kuuluisa ”liukuhihnan” kehittämisestä, kun taas BMW on suosittu luksusajoneuvojen ja moottoripyörien myynnistä. Ford Explorer kuuluu myydyimpiin amerikkalaisiin katumaastureihin, kun taas BMW X6 kuuluu myydyimpiin ylellisiin kompakteihin katumaastureihin.

Kumpi auto on parempi – BMW X6 vai Ford Explorer?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW X6 ja Ford Explorer eivät ole yhtä huomiota herättäviä kuin niiden kilpailijat, kuten Porsche Cayenne, Audi Q8 ja Mercedes GLC Coupe. Siitä huolimatta nämä kaksi autoa ovat kauniisti muotoiltuja ja näyttävät ihanilta. BMW X6 näyttää hieman houkuttelevammalta kuin Ford Explorer, mutta se on subjektiivista.

BMW X6:ssa on ketterä ulkomuoto ja huippuluokan ominaisuudet. Siinä on suuri munuaisritilä, panoraamakattoluukku, vakiovarusteena 20-tuumaiset pyörät, mukautuvat LED-ajovalot, LED-sumuvalot ja vino katto, jota lihaisat lokasuojat täydentävät.

Ford Explorerissa on sen sijaan perinteinen SUV-tyylinen kori. Lisäksi Ford Explorerissa on lihaksikas muotoilu, jossa on energisen näköinen säleikkö, mukautuvat LED-ajovalot ja 18-tuumaiset alumiinivanteet. Se ei ehkä ole muotoilultaan paras mahdollinen, mutta se on silti huomiota herättävä.

  Onko BMW X6 crossover?

BMW X6:n sisätilat ovat silti paremmat, sillä ne ovat Ford Exploreria tasokkaammat. Siinä on korkealuokkaisia ominaisuuksia, jotka huokuvat myös mukavuutta ja ylellisyyttä, mikä Fordista puuttuu. Sen infotainment on myös pykälän korkeammalla tasolla kuin Ford Explorerin.

Ford Explorerissa on kuitenkin tilavammat ja mukavammat sisätilat, sillä se on suurempi kuin kompakti BMW X6. Tässä autossa on kolmannen rivin istuimet, eli siihen mahtuu jopa 7 matkustajaa. Kolmannen rivin istuin tulisi kuitenkin varata vain lapsille, sillä se ei ole kovin mukava aikuisille. Ford Explorerissa on myös enemmän tavaratilaa, mikä tekee siitä käytännöllisemmän.

Ford Explorer on pidempi ja korkeampi kuin BMW X6. Sen akseliväli on 119,1 tuumaa, pituus 198,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 70,2 tuumaa. BMW X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa.

Suorituskyky

Ford Explorerissa on useita varustetasoja, kun taas BMW X6:ssa on vain kolme varustetasoa. Ford Explorerin perusversiotaso on Ford Explorer Base RWD, kun taas edistynein varustetaso on Ford Explorer ST-Line 4WD. Toisaalta BMW X6:ssa on sDrive40i, xDrive40i ja M50i.

Ford Explorer Base RWD -varustetasossa on 2,3-litrainen välijäähdytteinen turbo premium-lyijytön 4-vaihteinen rivimoottori, jossa on 10 automaattivaihteistoa. Se tuottaa maksimissaan 300 hv ja 310 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 143 km/h ja se kiihtyy 0-100 5,9 sekunnissa.

  BMW 3-sarjan luotettavuus

Vaikka Ford Explorerin perusmalli ei olekaan tehokas, se suoriutuu kilpailijoihinsa verrattuna kohtuullisen hyvin. Kun taas Ford Explorer ST-Line 4WD -mallissa on 3,3-litrainen V6-moottori, jossa on sähkömoottori. Se tuottaa maksimissaan 400 hv ja 415 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 0-100:een 5,2 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 143 km/h.

Toisaalta BMW X6:n perusversio on tehokkaampi kuin Ford Explorerin perusversio. Se on varustettu 3,0-litraisella turbo-rivimoottorilla ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Se tuottaa jopa 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Tämä versio kiihtyy myös 5,3 sekunnissa nopeudesta 0-100, ja sen huippunopeus on 151 km/h.

BMW X6 M50i -versio on tehokkain, ja siinä on 4,4-litrainen V8-kaksoisturbobensiinimoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Moottori tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 155 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 4,1 sekunnissa.

Kaiken kaikkiaan BMW X6:n suorituskyky on paljon parempi kuin Ford Explorerin. Jos siis olet valmis käyttämään rahaa suorituskykyisen auton hankkimiseen, Ford Explorer on paras vaihtoehto.

Hinta

Ei ole sattumaa, että BMW X6 on paljon kalliimpi kuin Ford Explorer. Poikkeuksellisella suorituskyvyllä, huipputeknisillä ominaisuuksilla, korkealuokkaisilla materiaaleilla ja upealla ajokokemuksella on hintansa. BMW X6:n perushinta on 67 300 dollaria, kun taas Ford Explorerin perushinta on 34 500 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW X6 vai Ford Explorer?

BMW X6 on nopeampi kuin Ford Explorer. Nopeimmalla BMW X6:lla kestää 4,1 sekuntia 0-100 km/h ja sen huippunopeus on 155 km/h. Nopeimmalla Ford Explorerilla kestää 5,2 sekuntia kiihdyttää 0-100 km/h ja sen huippunopeus on 151 km/h.

  BMW 328i vs. 428i: 328i: Kumpi on parempi?

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X6 vai Ford Explorer?

Kuten useimmat valtavirta-autot, Ford Explorer on luotettavampi kuin BMW X6. Sen lisäksi, että BMW X6 hajoaa Ford Exploreria useammin, sen osat ja huollot ovat myös kalliimpia kuin Ford Explorerin.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – BMW X6 vai Ford Explorer?

Jos haluat säästää polttoainekustannuksissa ja jättää pienemmän hiilijalanjäljen ympäristöön, Ford Explorer on paras valinta. Tämä johtuu siitä, että Ford Explorerin EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 28 mpg maantiellä ja 24 mpg yhdistettynä. BMW X6:n kulutusluokitus on 21 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä.

Loppupäätelmät

BMW X6 on hieman kehittyneempi kuin Ford Explorer. Siinä on ylellisemmät sisätilat, tyylikäs ulkomuoto, huippuluokan turvallisuusominaisuudet, suuri teho ja erinomainen suorituskyky. Kun taas Ford Explorer on tilavampi, käytännöllisempi, polttoainetaloudellisempi ja edullisempi kuin BMW X6.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z