BMW X6 VS Maserati Levante – kumpi on parempi?

Jos olet etsimässä ylellistä ja suorituskykyistä katumaasturia, on hyvin todennäköistä, että törmäät Maserati Levanteen ja BMW X6:een. Nämä kaksi kompaktia katumaasturia ylpeilevät huippuluokan teknisillä ja ylellisillä ominaisuuksilla. Mutta kumpi auto on parempi kuin toinen?

BMW X6 on parempi auto mukavuuden, polttoainetehokkuuden ja luotettavuuden suhteen. Toisaalta Maserati Levante on parempi auto suorituskyvyn, tehon ja turvallisuuden suhteen. Kaiken kaikkiaan nämä autot ovat hyvin rakennettuja ja niissä on huippuluokan luksusominaisuuksia.

Maserati Levanteen ja BMW X6:een mahtuu viisi henkilöä. Ne ovat myös käytännöllisiä, sillä niissä on runsaasti tavaratilaa. Ne eroavat kuitenkin toisistaan suorituskyvyssä, mukavuudessa, tekniikassa, estetiikassa ja jopa alkukustannuksissa.

Niinpä jommankumman auton valitseminen näistä kahdesta ei ole koskaan helppo valinta. Mutta tämän vertailun avulla tämän ei pitäisi olla ongelma, sillä löydät tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan auton.

Kumpi auto on parempi – BMW X6 vai Maserati Levante?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Muotoilun ja muotoilun osalta italialaiset autot ovat aina olleet etulyöntiasemassa saksalaisiin kollegoihinsa nähden. Maserati Levante näyttää tyylikkäämmältä ja modernimmalta kuin BMW X6. Maserati Levante näyttää näyttävältä särmikkäiden ajo- ja takavalojensa ansiosta. Lisäksi siinä on pyörien yläpuolella kovera linja, joka saa sen näyttämään superautolta.

Maserati Levanten muita huomionarvoisia ominaisuuksia ovat muun muassa neljä pakoputkea takana ja 20-tuumaiset Efesto Platinum -vanteet. Huomaa, että kalliimmissa varusteluissa on joitakin lisäominaisuuksia. Vaikka BMW X6 ei olekaan yhtä ihana kuin Maserati Levante, se näyttää kuitenkin myös näyttävältä.

  Maserati Ghibli Luotettavuus

BMW X6:ssa on suuri munuaisritilä, jota kehystävät kauniit mukautuvat LED-ajovalot ja LED-sumuvalot. Siinä on myös panoraamakattoluukku, jossa on vinokatto takana, ja 20-tuumaiset vanteet. Olennaista on myös huomata, että Maserati Levante -perusmallissa ei ole LED-valoja, ja ne löytyvät vakiona vain Modena S:stä.

Vaikka Maserati Levantessa on parempi ulkomuoto, sisätilat ovat hieman puutteelliset. BMW X6:n sisätilat ovat ylellisemmät ja korkeatasoisemmat, vaikka Levante onkin paljon kalliimpi. Tämä johtuu siitä, että Levantessa käytetyt materiaalit eivät ole huippuluokkaa BMW X6:een verrattuna.

Materiaaleja, jotka nostavat BMW X6:n Maserati Levantea paremmaksi, ovat Vernasca-nahan sekoitus istuimissa ja ovipaneeleissa yhdistettynä SensaTec-keinonahkaan kojelaudassa. Siinä on myös suuri 12,3-tuumainen näyttö, jonka ohjaamo on esteettinen ja huipputekninen.

Kooltaan BMW X6 on pidempi, mutta Maserati Levante on pidempi. Maserati Levanten akseliväli on 118,3 tuumaa, pituus 197 tuumaa, leveys 77,5 tuumaa ja korkeus 66,1 tuumaa. BMW X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa.

Suorituskyky

BMW X6:n perusmallin suorituskyky on parempi kuin Maserati Levanten perusmallin. Kun vertaamme kuitenkin edistyneempiä varusteita, Maserati Levante suoriutuu paljon paremmin ja vertautuu Porsche Cayenneen, joka on luokkansa suorituskykyisin katumaasturi.

BMW X6:ssa on kolme varustetasoa: BMW X6 sDrive40i, xDrive40i ja M50i. Lisäksi Maserati Levantessa on myös kolme varustetasoa: GT, Modena ja Modena S. Huomaa, että mitä korkeampi varustetaso, sitä tehokkaampi ja kalliimpi auto.

  Mikä on paras pieni BMW-maasturi?

BMW X6:n perusversiossa on 3,0-litrainen turbo-sisar-6-kaasumoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, joka lähettää voiman kaikille neljälle pyörälle. Se tuottaa myös jopa 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy 5,3 sekunnissa nopeudesta 0-100 ja sen huippunopeus on 151 km/h.

Vaihtoehtoisesti huippuluokan BM X6 M50i -varustelussa on 4,4-litrainen twin-turbo V8-bensiinimoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja nelivetojärjestelmä. Lisäksi se tuottaa maksimissaan 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Tämä auto kiihtyy myös 0-100:een 4,1 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

Toisaalta Maserati Levanten perusmallissa (GT) on 3,0-litrainen twin-turbo V6-kaasu 8-vaihteisella automaattivaihteistolla ja AWD-järjestelmällä. Moottori tuottaa jopa 345 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 5,8 sekunnissa, ja huippunopeus on 146 km/h.

Maserati Levanten huippuversiossa (Modena S) on 3,8-litrainen twin-turbo V8-bensiinimoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja AWD-järjestelmä. Lisäksi moottori tuottaa maksimissaan 550 hv ja 538 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 4,0 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 181 km/h.

Hinta

Maserati Levante on paljon kalliimpi kuin BMW X6. BMW X6:n perusmalli maksaa noin 67 300 dollaria, kun taas Maserati Levante maksaa noin 79 300 dollaria, mikä on paljon kalliimpi kuin BMW X6. Lisäksi huippuluokan Levante-versio maksaa 115 300 dollaria, kun taas huippuluokan X6-versiot maksavat 86 200 dollaria.

  Paras käytetty BMW 5-sarja ostettavaksi

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – Maserati Levante vai BMW X6?

Maserati Levante on nopeampi auto. Maserati Levante Modena S kiihtyy 0-100 vain 4,0 sekunnissa ja sen huippunopeus on 181 km/h. Sitä vastoin BMW X6 M50i kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Maserati Levante vai BMW X6?

Maserati Levante on paljon kalliimpi ylläpitää kuin BMW X6. Maserati on yksi markkinoiden epäluotettavimmista autoista. Sitä paitsi sen sisätilat on tehty huonosti huonommilla materiaaleilla, joten joudut päivittämään sen nopeammin kuin BMW X6:n.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – BMW X6 vai Maserati Levant?

Se riippuu siitä, mitä Maserati Levantin ja BMW X6:n varusteita vertaat. Jos kyseessä on esimerkiksi Maserati Levante Modena S ja BMW X6 M50i, BMW on tehokkaampi auto. Kaiken kaikkiaan BMW X6 on polttoainetehokkaampi kuin Maserati Levante.

Johtopäätös

BMW X6:ssa on tasokas ja ylellinen sisustus, kun taas Maserati Levante on suorituskykyisempi ja näyttää tyylikkäämmältä. BMW X6 on luotettavampi, kun taas Maserati Levante on tilavampi. Yleisesti ottaen BMW X6 tarjoaa vastinetta rahalle, sillä Maserati Levantessa on huonommat hienosto-ominaisuudet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z