BMW X6 VS Porsche Macan – kumpi on parempi?

Pienikokoinen katumaasturi on katu-uskottavampi kuin viistoperä tai sedan. Samalla se on käytännöllisempi ja tarjoaa enemmän säilytystilaa kuin sedan. Jos etsit ylellistä kompaktia katumaasturia, BMW X6 ja Porsche Macan ovat suosittuja malleja. Mutta kumpi on parempi?

BMW X6 tarjoaa enemmän mukavuutta ja ylellisyyttä, ja se on käytännöllisempi kuin Porsche Macan. Porsche Macan taas tarjoaa paremman käsiteltävyyden, suorituskyvyn ja on tyylikkäämpi. Lisäksi Porsche Macan on hieman halvempi, mutta sen ominaisuudet ja kapasiteetti ovat samanlaiset.

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi autoa ovat poikkeuksellisia, ja se riippuu siitä, mitä haluat kompaktilta katumaasturilta. Ne on valmistettu laadukkaista materiaaleista, ja niissä on huippuluokan tekniikka ja turvallisuusominaisuudet. Tämän vertailun avulla voit kertoa, mikä auto sopii paitsi budjettiisi myös tarpeisiisi.

Kumpi auto on parempi – Porsche Macan vai BMW X6?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW X6 näyttää edellisiin malleihin verrattuna erinomaiselta. Porsche Macan näyttää kuitenkin edelleen komeammalta ja ketterämmältä kuin uusin BMW X6. Siinä on erinomaisia ominaisuuksia, kuten 3D-rakenne-elementillä varustetut sivusäleiköt, etupää, jossa on korin väriset integroidut ilmanottoaukot, LED-takavalot ja 19-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Vaikka Porsche Macan ylpeilee perinteisellä mutta lumoavalla muotoilulla, BMW X6 näyttää myös tyylikkäältä viistokattoineen, panoraamakattoluukkuineen, suurine munuaisritiloineen, mukautuvine ajovaloineen ja 20-tuumaisine vanteineen. Molemmat katumaasturit jättävät siis ihmiset lumoutuneiksi ohi kulkiessaan.

Porsche Macanissa voi olla poikkeuksellinen ulkomuoto, mutta BMW X6:n sisätilat ovat kehittyneemmät ja ylellisemmät. Sitä paitsi BMW X6:n sisätilat ovat erittäin houkuttelevat ja edistykselliset. Se on myös tilavampi kuin Porsche Macanin sisätilat.

  Mitä sinun on tiedettävä Porsche 911 -projektiautoista

Toisin kuin BMW X6, Porsche Macan on säilyttänyt suurimman osan edellisen mallin vanhoista piirteistä, mikä tekee siitä jokseenkin epähoukuttelevan. Porsche ei esimerkiksi ole korvannut mittaristoa uudella digitaalisella yksiköllä. Tämä saa auton näyttämään vanhentuneelta verrattuna BMW X6:een, jossa on uusimmat ominaisuudet.

Porsche Macan on melko paljon pienempi kuin BMW X6. Sen akseliväli on 110,5 tuumaa, pituus 186,1 tuumaa, leveys 76,1 tuumaa ja korkeus 63,8 tuumaa. Sitä vastoin isomman BMW X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Porsche Macan erottuu edukseen. Vaikka BMW X6:ssa on joitakin tehokkaita versioita, se ei pärjää urheilullisemmalle Porsche Macanille. Porsche Macan ei ainoastaan suoriudu poikkeuksellisen hyvin, vaan sitä on myös helpompi käsitellä kevyemmän rakenteensa ansiosta.

Porsche Macanissa on kolme varustetasoa, jotka ovat Base, S ja GTS. Perusmallissa on 2,0-litrainen turboahdettu nelivetoinen bensiinimoottori, ja se tuottaa maksimissaan 261 hv ja 295 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 144 km/h, ja se kiihtyy 0-100 vain 5,8 sekunnissa.

Toisessa versiossa, Porsche Macan S:ssä, on 2,9-litrainen V6-turboveturbobensiinimoottori, joka tuottaa maksimissaan 375 hv ja 383 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 160 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100 vain 4,4 sekunnissa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Porsche Macan GTS on varustettu 2,9-litraisella twin-turbo V6-kaasumoottorilla, joka tuottaa jopa 434 hv ja 405 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa ja sen huippunopeus on 167 kilometriä tunnissa. Huomaa, että huippunopeus ja kiihtyvyys saavutetaan vain Sport Chrono -paketin kanssa.

  BMW 5 sarja luotettavuus

BMW X6 ei ehkä suoriudu yhtä erinomaisesti kuin Porsche Macan, mutta se on silti erittäin tehokas ja suorituskyvyltään erinomainen. BMW X6:ssa on kolme varustetasoa, jotka ovat sDrive40i, xDrive40i ja M50i. Mitä korkeampi trimmi, sitä kalliimmaksi se tulee.

BMW xDrive40i:ssä on 3,0-litrainen rivi-6-kaasumoottori, joka tuottaa jopa 335 hv ja 330 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 151 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100 vain 5,3 sekunnissa. Tämä on nopeampi kuin Porsche Macanin perusversio.

BMW M50i:ssä on sitä vastoin 4,4-litrainen V8-turbo-kaasumoottori, joka tuottaa enimmillään 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Sen kiihtyvyys on sama kuin Porsche Macanin, sillä se kiihtyy 4,1 sekunnissa 0-100 km/h. Sen huippunopeus on kuitenkin alhaisempi, 155 mph, mikä tekee siitä melko hitaan.

Hinta

Porsche Macan on BMW X6:een verrattuna melko edullisempi. BMW X6:n perusmalli maksaa 67 300 dollaria, kun taas huippumalli maksaa 86 200 dollaria. Toisaalta Porsche Macanin perusversio maksaa 54 800 dollaria, kun taas kehittyneempi versio maksaa 79 800 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW X6 vai Porsche Macan?

Porsche Macan on nopeampi kuin BMW X6. Tarkemmin sanottuna Porsche Macan GTS -versio on nopeampi kuin BMW X6 M50i -versio. Vaikka näiden autojen kiihtyvyys 0-100:een kestää 4,1 sekuntia, Porsche Macanin huippunopeus on 167 km/h, kun taas BMW X6:n huippunopeus on vain 155 km/h.

  Ovatko Porschet kalliita ylläpitää?

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – BMW X6 vai Porsche Macan?

Mikään näistä autoista ei ole halvempi ylläpitää. Koska molemmat autot ovat ylellisiä kompakteja katumaastureita, ne aiheuttavat melkoista päänvaivaa, kun ne hajoavat. Porschet ovat kuitenkin tyypillisesti halvempia ylläpitää kuin BMW:t. Siksi BMW X6:een kannattaa varautua käyttämään hieman enemmän rahaa kuin Porsche Macaniin.

Ovatko Porsche Macan ja BMW X6 hintansa arvoisia?

Kyllä, nämä kaksi erinomaista saksalaista konetta ovat jokaisen niihin käytetyn dollarin arvoisia. Maasturit ovat kauniisti muotoiltuja ja niissä on huippuluokan luksus- ja turvallisuusominaisuudet. Ne ovat myös tehokkaita ja kilpailevat reilusti minkä tahansa huippuluokan kompaktin katumaasturin kanssa.

Korjaus- ja huoltokustannukset voivat kuitenkin olla korkeat. Lisäksi niiden aloituskustannukset ovat melko korkeat, mikä saattaa pelottaa joitakin kiinnostuneita ostajia.

Yhteenveto

Porsche Macan ja BMW X6 ovat kaksi erinomaista kompaktia katumaasturia, joissa on ylelliset ominaisuudet ja erinomainen suorituskyky. Siitä huolimatta Porsche Macan on parempi auto, sillä se on helpompi käsitellä, nopeampi ja komeampi. Kun taas BMW X6 on ihanteellinen niille, jotka vaativat ylellistä, edistyksellistä, tilavaa ja käytännöllisempää kompaktia katumaasturia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z