BMW xDrive Vaihteiston ongelmat

BMW xDrive Vaihteiston ongelmat

Vaihteistolla on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että BMW:n moottori toimii oikealla nopeudella, eikä se toimi tarpeisiisi nähden kovin nopeasti tai kovin hitaasti. Lisäksi se varmistaa, että BMW:n pyörät saavat ihanteellisen määrän voimaa. Mutta kuten kaikissa auton osissa, myös vaihteistossa ilmenee ongelmia.

Vaikka xDrive-järjestelmällä varustetut BMW-mallit toimivat paremmin kuin RWD- tai FWD-järjestelmällä varustetut mallit, myös niissä on vaihteisto-ongelmia. Mitä ovat siis BMW xDrive -vaihteiston ongelmat?

Yleisiä BMW xDrive -vaihteiston ongelmia ovat äänekäs vaihde tyhjäkäynnillä ollessaan, usein tapahtuva vaihteen luistaminen, vaikeat vaihteiston vaihdot, vaihtoviiveet, narskuttelu kiihdytettäessä, polttava haju ja viallinen momentinmuunnin. Useimmat näistä ongelmista johtuvat vaihteiston huonosta huollosta.

Mitkä ovat BMW xDrive -mallin yleiset vaihteisto-ongelmat?

Äänekäs vaihde tyhjäkäynnillä

Riippumatta siitä, millä BMW xDrive -mallilla ajat, vaihdelaatikon vikaantuessa kuuluu äänekäs vaihde tyhjäkäynnillä. Huomaa, että tämä ääni syntyy vain silloin, kun auto ei liiku ja on vapaalla. Joitakin yleisiä syitä ovat kuluneet sauvojen laakerit, löysä pakojärjestelmä tai moottoriongelma.

Käy mekaanikolla, jotta hän voi tehdä diagnoositestin ja selvittää todellisen syyllisen. Jos laakerit ovat kuluneet, ne on vaihdettava. Vaihda kaikki 16-tangon laakerit eikä vain huonoja laakereita.

Vaihteiston vaihtaminen on vaikeaa

BMW-malleissa, joissa on xDrive-alusta, esiintyy myös kovia vaihteensiirtoja, kun jotkin vaihteiston osat eivät toimi hyvin tai ovat viallisia. Tällaisia osia ovat esimerkiksi VANOS-solenoidit, männät, venttiilit ja vialliset tietokoneohjelmistot.

  BMW M760i ongelmat

Jos jossakin edellä mainituista osista on vikaa, ongelma on korjattava, ennen kuin vaihteisto voi vaihtaa jälleen normaalisti. Muussa tapauksessa sinulla on vaikeuksia vaihtaa oikein.

Vaihteiden liukuminen usein

Viallinen vaihteisto voi myös aiheuttaa sen, että vaihde vaihtuu hitaasti tai epäjohdonmukaisesti, mikä saattaa vaarantaa henkesi, kun ajat moottoritiellä. Vaihteiden luistamisen syitä ovat muun muassa alhainen nestetaso, nestevuodot, vialliset kytkimet ja vialliset hihnat. Vaihteen luistamisen merkkejä ovat moottorin tarkastusvalon syttyminen, vaihteiston vaihtamisvaikeudet ja oudot liukuvat äänet vaihteiden välillä.

Sinun on korjattava taustalla olevat ongelmat, jotta pääset eroon ongelmasta. Käy mekaanikon luona, jos se edellyttää osien vaihtamista.

Viallinen momentinmuunnin

Momentinmuuntimen tehtävänä on yhdistää voimanlähde ja kuorma automaattivaihteistoissa. Lisäksi se myös ohjaa nestepumppua, jotta vaihteisto toimii. Jos siis momentinmuunnin alkaa vioittua, se voi aiheuttaa vaihteiston ylikuumenemisen ja haitata sen suorituskykyä.

Joitakin huonon momentinmuuntimen oireita ovat muun muassa sulkeminen, liukuminen, tärinä ja ylikuumeneminen. Vaihda tämä osa ongelman korjaamiseksi.

Vaihtoviiveet

Vaikka huono vaihteisto voi aiheuttaa kovia vaihtoja, se voi myös aiheuttaa vaihtoviiveitä. Vaihteen vaihtaminen vaihteelta toiselle voi olla reagoimatta tai viivästyä. Jos näin käy BMW xDrive -mallissasi, tarkista vaihteistonestetaso ja nesteen laatu.

Huuhtele likainen vaihteistoneste pois ja täytä vaihteistoon oikea määrä ja laatuista nestettä. Tämän pitäisi korjata ongelma.

Polttava haju

Jos BMW xDrive -mallissasi on polttava haju, se on merkki siitä, että vaihteistoneste vuotaa. Tämä voi olla vaarallista, jos siihen ei puututa ajoissa. Korjaa vuotoa aiheuttava ongelma ja täytä nestettä tarpeen mukaan.

  BMW N47 ongelmat

Närinää kiihdytettäessä

Jos huomaat, että vaihteistosi jyrisee tai tärisee, tämä on merkki siitä, että jokin on vialla. Automaattivaihteistolla varustetuissa BMW xDrive -malleissa tämä on merkki siitä, että planeettavaihteisto on vaurioitunut. Jos taas autossasi on manuaalivaihteisto, tämä on merkki siitä, että kytkin tai laakerisylinteri on vaurioitunut. Vaihda huonot osat tämän ongelman korjaamiseksi. Varmista myös, että autossasi on oikeat nestetasot.

FAQ

Miksi useimmat BMW:n käyttäjät suosivat xDrive-järjestelmää takavetojärjestelmän sijaan?

Useimmat ihmiset suosivat xDrive- eli nelivetojärjestelmää, koska se tuottaa voimaa kaikille pyörille eikä vain etu- tai takapyörille, kuten BMW:n RWD-järjestelmä. Lisäksi se tarjoaa myös paremman pidon, mikä on ihanteellista ajettaessa erilaisissa maastoissa.

Mikä on BMW:n yleisin vaihteisto-ongelma?

Yleisin vaihteisto-ongelma BMW-malleissa on vähäinen vaihteistonesteen määrä tai vaihteiston vuoto. Tämä johtuu yleensä viallisista tiivisteistä, tiivisteistä ja putkista. Lisäksi se on myös erilaisten vaihteisto-ongelmien, kuten vaihteen vaihtamisen, palavan hajun, vaihteen luistamisen ja paljon muuta, pääasiallinen aiheuttaja.

Jos korjaat tämän ongelman, saat korjattua puolet vaihteisto-ongelmista, joita useimmat BMW xDrive -käyttäjät kohtaavat.

Onko xDrive-järjestelmä hyvä lumella?

Kyllä, BMW:n xDrive- eli nelivetojärjestelmä on täydellinen lumella. Tämä johtuu siitä, että tämä järjestelmä tarjoaa dynaamisen vakaudenhallinnan. Kun autosi siis kulkee liukkaalla tai märällä pinnalla, se voi pitää auton vakaassa asennossa. Ja yhdessä lukkiutumattomien jarrujen kanssa BMW-mallisi ei pääse pyörähtämään tieltä.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

Kumpi on kalliimpi ylläpitää – AWD vai RWD?

BMW:n neliveto tai xDrive-järjestelmä on tietysti kalliimpi ylläpitää kuin takaveto tai etuveto. Tämä johtuu siitä, että edellisessä on enemmän osia, jotka vaativat huoltoa, kun taas jälkimmäisessä on vähän osia, jotka vaativat korjausta ja huoltoa.

Kuinka paljon maksaa luistavan vaihteiston korjaaminen?

Liukuvan vaihteiston korjauskustannukset vaihtelevat uusittavien osien mukaan. Ne vaihtelevat 100 dollarista 600 dollariin. Toisaalta liukuvan vaihteiston vaihtaminen on paljon kalliimpaa, sillä se maksaa alkaen 1800 dollaria. Vaihteiston uudelleenrakentaminen on siis halvempaa kuin sen vaihtaminen.

Lopputulos

Olipa BMW xDrive -mallisi sitten huviajelua tai päivittäistä työmatkaa varten, autosta huolehtiminen antaa sinulle mielenrauhaa ja tyytyväisyyttä. BMW-mallit, joissa on xDrive-järjestelmä, ovat hauskoja ajaa, kunhan niitä huolletaan hyvin.

Edellä mainittujen BMW xDrive -malleissa esiintyvien yleisten vaihteisto-ongelmien avulla autosi ylläpito pidemmällä aikavälillä on tehty helpoksi. Kun noudatat BMW:n suosittelemia määräaikaishuoltoja, vaihteisto-ongelmat ja muut yleiset BMW xDrive -mallien ongelmat ovat historiaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z