BMW Z4 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW Z4 on yksi parhaista urheiluautoista harrastajille, sillä se tarjoaa pehmeän, nopean, ketterän ja helppokäyttöisen ajon. Sen läheisiä kilpailijoita ovat Toyota Supra, Porsche Boxster, Porsche Cayman, Audi TT ja Chevrolet Corvette.

Urheiluautoja ei ole tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön, eikä BMW Z4 ole poikkeus. Vaikka BMW Z4:ää voi käyttää päivittäiseen työmatkaan, se ei ole ihanteellinen kokonaiskustannusten vuoksi. Sitä paitsi BMW Z4 ei ole käytännöllinen, joten se ei sovi ihmisille, joilla on lapsia.

Kaiken kaikkiaan se on erinomainen auto piknikille ja hauskanpitoon. Kiitos sen huippuluokan sisätilojen ja kehittyneen infotainment-järjestelmän. Lisäksi se toimii poikkeuksellisen hyvin, mikä tarkoittaa, että sinulla on hauskaa ajelua kumppanisi kanssa viikonloppuna.

BMW Z4:n historia

BMW Z4 on BMW:n valmistama roadster-sarja. Z tulee sanoista Zukunft, ja sitä on valmistettu neljässä eri sarjassa kolmessa sukupolvessa, joihin kuuluvat roadster-, coupe-, urheiluauto- ja konseptivaihtoehdot.

BMW Z4 tuli markkinoille vuonna 2002, kun se korvasi BMW Z3:n. Ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 2002-2008, 2. sukupolvea vuosina 2009-2016 ja 3. sukupolvea vuodesta 2018 nykypäivään. Suurin ero BMW Z4:n kolmannen sukupolven ja muiden sukupolvien välillä on se, että siinä on pehmeä katto, kun taas kahdessa muussa on kova katto.

BMW Z4:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW Z4 ei ehkä ole tien kaunein roadster, mutta se näyttää näyttävältä. Tässä suorituskykyisessä autossa on epätavallisen suuri munuaisritilä, LED-ajovalot, LED-päiväajovalot, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ja ihastuttava takakolmionäkymä, jotka tekevät siitä erinomaisen näköisen.

  BMW M6 Luotettavuus

BMW Z4:n sisätilat on valmistettu hyvin huippuluokan materiaaleilla ja viimeistelyllä. Siinä on myös enemmän jalkatilaa kuin useimmissa kilpailijoissaan, mikä tekee siitä entistäkin mukavamman. Erinomaisia ominaisuuksia Z4:n sisätiloissa ovat muun muassa pehmeäkosketuksinen SensaTec-Trimmed-kojelauta, sähkösäätöiset M-Sport-istuimet ja Vernasca-nahka.

Suorituskyky

BMW Z4:ssä on kaksi varustevaihtoehtoa. Ensimmäinen on vakiovarusteinen sDrive30i, jossa on 2,0-litrainen nelivetoinen turbomoottori ja takavetojärjestelmä. Tämäkin moottori tuottaa jopa 255 hv ja 295 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy myös 5,2 sekunnissa 0-100:een ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Toisessa versiossa, joka on BMW Z4 M40i Roadster, on 3,0-litrainen rivi-6-kaasumoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja takaveto. Tämä versio on tehokkaampi, sillä se tuottaa jopa 382 hv ja 368 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on 155 km/h ja se kiihtyy 0-100 nopeuteen 3,9 sekunnissa.

Polttoainetehokkuus

Urheiluautot ovat tunnetusti polttoainesyöppöjä. Näin ei kuitenkaan ole BMW Z4:n kohdalla, sillä se on yksi luokkansa polttoainetehokkaimmista avoautoista. Sen EPA-luokitus on 25 mpg kaupungissa, 32 mpg maantiellä ja 28 mpg yhdistettynä.

Hinta

BMW Z4 on edullinen auto, sillä se on ylellinen, mukava, suorituskyky on poikkeuksellisen hyvä ja sitä on helppo käsitellä. BMW Z4 sDrive30i:n perushinta on 49 900 dollaria, kun taas suorituskykyinen versio alkaa 63 700 dollarista.

FAQ

Onko BMW Z4 hyvä sijoitus?

Jos etsit eleganttia ja hauskaa ajokkia, BMW Z4 on erinomainen sijoitus. Se on kauniisti suunniteltu ja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn. Mutta jos etsit käytännöllistä autoa, jonka ylläpitokustannukset ovat alhaiset, BMW Z4 ei ole sinua varten.

  BMW M4 Luotettavuus

Onko BMW Z4 luotettava auto?

Ei, BMW Z4 ei ole luotettava auto. Jos verrataan BMW Z4:ää sen kilpailijoihin, kuten Toyota Supraan, Porsche Boxsteriin, Chevrolet Corvetteen ja Audi TT:hen, huomaat, että se on yksi luokkansa vähiten luotettavista autoista.

BMW Z4:n ylläpito on melko kallista, sillä sen osat ja huolto ovat melko kalliita. Lisäksi se hajoaa kilpailijoihinsa verrattuna usein. Tästä huolimatta tämän auton luotettavuusluokitus on hieman yli, mikä on hyvä asia.

Mikä on BMW Z4:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW tarjoaa joitakin markkinoiden kestävimmistä autoista. BMW Z4 ei ole poikkeus. Mutta kuten useimmat BMW:t, BMW Z4 toimii erinomaisesti jopa 250 000 kilometriin asti. Siitä huolimatta suurin osa BMW:n suurista ongelmista alkaa, kun auto on ajanut yli 100 000 kilometriä.

Jos siis aiot ostaa käytetyn BMW Z4:n, etsi autoa, joka ei ole ajanut yli 250 000 mailia, mikä on tälle autolle korkea kilometriarvo. Huomaa, että kaikki BMW Z4 eivät aja yli 250 000 mailia. Jotta BMW:si saavuttaisi nämä kilometrit, sinun on huollettava sitä asianmukaisesti.

Onko BMW Z4 hyvä päivittäinen kuljettaja?

Ei, tämä ei ole hyvä auto päivittäiseen ajamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen ylläpitokustannukset ovat hieman paljon korkeammat kuin valtavirta-autojen. Lisäksi se kuluttaa enemmän polttoainetta kuin perinteiset autot, mikä tarkoittaa, että kulutat enemmän aikaa tien päällä. Sitä paitsi se ei ole käytännöllinen eikä hyvä, jos sinulla on lapsia, joita kuljetat päivittäin.

  Paras vanha BMW ostettavaksi?

Mitkä ovat BMW Z4:n yleiset ongelmat?

BMW Z4 on erinomainen avoauto, mutta kuten kaikilla muillakin autoilla, myös sillä on omat ongelmansa. Joitakin niistä ovat sähköongelmat, viallinen jäähdytysjärjestelmä, moottorin syttymishäiriöt, öljyvuodot, jarrulinjojen ruoste ja korroosio sekä viallinen avoauton katto.

Jos siis aiot omistaa BMW Z4:n, sinun on oltava valmis kohtaamaan joitakin näistä ongelmista jossain vaiheessa. Ongelmat vaihtelevat kuitenkin myös mallivuosittain. Näin ollen saatat kokea joitakin ongelmia, mutta et kaikkia.

Johtopäätös

Yleisesti ottaen BMW Z4 on erinomainen auto, jonka monet ihmiset haluaisivat omistaa. Z4 on 2-ovinen avoauto, jossa on pehmeä katto, jonka voit helposti avata nauttiaksesi auringosta ja tuulesta. Lisäksi siinä on kaksi moottorivaihtoehtoa, jolloin kuljettaja voi valita joko vakiovaihtoehdon tai suorituskykyisen BMW Z4:n.

Toisin kuin useimmat luokkansa autot, BMW Z4 on erittäin tilava ja siinä on paljon jalkatilaa. Lisäksi se on myös polttoainetehokkaampi, mutta se ei ole luokkansa suorituskykyisin malli. Luotettavuuden osalta BMW Z4 on luotettava, mutta melko kallis ylläpitää. Kaiken kaikkiaan se on mukava urheiluauto, jolla on erinomainen suorituskyky.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z