BMW Z4 VS Audi TT – kumpi on parempi?

Roadsterit ovat kauniita autoja, joiden kuljettaja voi muuttaa auton coupeksi tai sedaniksi napin painalluksella. Sekä Audi että BMW tarjoavat joitakin markkinoiden parhaista roadstereista. Mutta kumpi roadster on parempi – Audi TT vai BMW Z4?

BMW Z4 sopii paremmin henkilöille, jotka etsivät luksusluokan avoautoa, joka on mukava, tilava ja kruisailee hiljaa. Toisaalta Audi TT sopii parhaiten henkilöille, jotka haluavat urheilullisemman, helpommin käsiteltävän ja tyylikkään luksusavoauton.

Näillä kahdella roadsterilla on kuitenkin paljon tarjottavaa, sillä ne ovat molemmat erinomaisia luksusurheiluautoja. Kun katto on alhaalla, Audi TT on parempi auto ajaa, kun taas BMW Z4 on mukavampi, kun katto on auki. Lisäksi Audi TT tarjoaa ketterämmän ajon kuin BMW Z4.

Valinta näiden kahden roadsterin välillä ei ole helppo, sillä molemmissa on erinomaiset ominaisuudet. Siksi tämä vertailu auttaa korostamaan kunkin auton parhaita ominaisuuksia, jotta kiinnostuneiden ostajien on helppo valita toinen autoista.

Kumpi auto on parempi – BMW Z4 vai Audi TT?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW ja Audi valmistavat joitakin markkinoiden tyylikkäimmistä autoista. BMW Z4 ja Audi TT roadsterit ovat molemmat kauniisti muotoiltuja ja lumoavia. Siitä huolimatta Audi TT erottuu BMW Z4 roadsteriin verrattuna enemmän. Sen mutkattomien ulkolinjojen ja erottuvan yksirunkoisen säleikön ansiosta.

BMW Z4 ei ehkä ole yhtä erinomainen kuin Audi TT, mutta sekin on ihastuttava. Joitakin piirteitä, jotka tekevät siitä upean näköisen, ovat perinteinen munuais-säleikkö ja takimmainen kolmineljännesnäkymä, jossa on lyhyt perä ja hyvin integroidut takavalot.

  BMW Z4 Luotettavuus

Sisätilojen ja ulkonäön osalta BMW Z4 on kuitenkin Audi TT:hen nähden etulyöntiasemassa. Kiitos sen tilavan matkustamon ja huippuluokan loogisesti järjestettyjen ominaisuuksien. BMW Z4:ssä on muun muassa pehmeäkosketuksinen SensaTec-verhoiltu kojelauta, Vernasca-nahkaistuimet ja sähkösäätöiset istuimet.

Sen lisäksi, että sisätilat ovat tyylikkäät, kuljettajalla ja matkustajalla on myös enemmän jalka- ja pääntilaa, mikä tekee tästä autosta Audi TT:tä käytännöllisemmän. Jos matkustat kauas, tavaratila on myös suurempi, joten voit säilyttää enemmän matkatavaroita.

Audi TT:n sisätilat eivät ehkä ole samalla tasolla kuin BMW Z4:n sisätilat, mutta ne eivät ole kaukana niistä. Päinvastoin, Audi TT:n sisätilat on viimeistelty hyvin verrattuna BMW Z4:n sisätiloihin. Autossa on ominaisuuksia, kuten hieno Nappa-nahka, vakiona olevat 12-suuntaisesti sähkösäätöiset etuistuimet ja vakiona oleva niskatason lämmitys.

Suorituskyky

Roadsterien on tarkoitus tarjota erinomaista suorituskykyä, käsiteltävyyttä ja huippunopeutta. Näin on sekä BMW Z4:ssä että Audi TT:ssä. BMW Z4 suoriutuu erinomaisemmin kuin Audi TT. Sitä paitsi siinä on kaksi varustevaihtoehtoa, kun taas Audi TT:ssä on vain yksi varustevaihtoehto.

BMW Z4:stä on tarjolla sDrive30i ja M40i roadster. Toisaalta Audi TT:ssä on vain 45 TFSI, Quattro. Molemmat BMW:n versiot ovat tehokkaampia kuin Audi TT roadster. BMW:n perusversiossa on 2,0-litrainen turboahdettu nelivetoinen bensiinimoottori 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Se tuottaa maksimissaan 255 hv ja 295 lb-ft vääntöä.

  Audi Q5:n yleiset ongelmat

Kehittyneempi BMW Z4 -versio (M40i) tuottaa jopa 382 hv ja 368 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy nopeudesta 0-100 vain 3,9 sekunnissa, kun perusversio kulkee saman matkan 5,2 sekunnissa. Audi TT roadster kulkee nopeudesta 100 km/h 5,5 sekunnissa, mikä on hitaampi kuin BMW Z4:n molemmat versiot.

Lisäksi Audi TT 45 TFSI Quattro -mallissa on 2,0-litrainen turboahdettu nelivetoinen bensiinimoottori, jossa on 7-vaihteinen automaattivaihteisto, joka toimii paremmin kuin BMW Z4:n 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Lisäksi sen moottori tuottaa maksimissaan 228 hv ja 258 lb-ft vääntöä.

Hinta

Audi TT on paljon halvempi kuin BMW Z4. BMW Z4:n perusversio on tietysti halvempi, kun taas korkeampi varustelu on kalliimpi. Audi TT:n perushinta on noin 54 600 dollaria, kun taas BMW:n alemman varustuksen perushinta on noin 49 800 dollaria ja korkeamman varustuksen 63 600 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW Z4 vai Audi TT?

BMW Z4 kiihtyy nopeammin kuin Audi TT. Siksi se on nopeampi kuin Audi. Se tarvitsee vain 3,9 sekuntia 0:sta 60 sekuntiin. Audi sen sijaan tarvitsee 5,5 sekuntia. Mitä tulee huippunopeuteen, näiden autojen suurin huippunopeus on kuitenkin 155 kilometriä tunnissa.

Koska näillä kahdella autolla on sama huippunopeus, kevyempi Audi TT on hieman nopeampi kuin BMW Z4. Alussa BMW Z4 lähtee kuitenkin liikkeelle Audi TT:tä nopeammin, mutta sen raskauden vuoksi se saavuttaa BMW Z4:n hitaasti kilparadalla ja ohittaa BMW Z4:n.

  Parhaat jarrupalat Audi A6:lle

Onko BMW Z4 luotettavampi kuin Audi TT?

Yleisesti ottaen Audit ovat luotettavampia kuin BMW:t. Monien luotettavuusluokittajien mukaan Audi TT sijoittuu korkeammalle kuin BMW Z4. Lisäksi BMW hajoaa yleensä useammin kuin Audi. Lisäksi niiden varaosat ja korjauskustannukset ovat myös paljon korkeammat kuin Audin. Odota siis kuluja, kun ajat BMW Z4:llä.

Kumpi auto on helpompi käsitellä – Audi TT vai BMW Z4?

BMW Z4:llä saattaa olla etulyöntiasema tehon ja nopeuden suhteen, mutta Audi TT:n käsiteltävyys on paljon parempi kuin Z4:n. Tämä johtuu siitä, että se on kevyempi ja pystyy kääntymään mutkissa helposti, toisin kuin raskaampi BMW Z4. Siitä huolimatta Audi TT on meluisampi, kun katto on auki, kun taas BMW Z4:ssä ajo on tasaista.

Johtopäätös

BMW Z4 sopii parhaiten ihmisille, jotka etsivät tilavaa, mukavaa ja hiljaista luksusroadsteria, kun taas Audi TT on ihanteellinen ihmisille, jotka etsivät urheilullisempaa, mukavampaa ja helpommin käsiteltävää roadsteria. Audi TT on myös luotettavampi kuin BMW Z4, mutta jälkimmäinen on ylellisempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z