BMW Z4 VS Ford Mustang – kumpi on parempi?

Markkinoilla on niin paljon suorituskykyisiä ylellisiä avoautoja, ettei ole koskaan helppoa löytää autoa, jossa on haluamasi ominaisuudet ja suorituskyky. Esimerkiksi Ford Mustang ja BMW Z4 tarjoavat ylelliset sisätilat, erinomaisen nopeuden ja suorituskykyiset kyydit. Mutta kumpi auto on toista parempi?

BMW Z4:ssä on ylellisemmät ja kehittyneemmät sisätilat kuin Ford Mustangissa. Lisäksi se on helpompi käsitellä ja polttoainetehokkaampi. Toisaalta Ford Mustang GT -avoauto on nopeampi, tehokkaampi ja käytännöllisempi kuin BMW Z4.

Ford Mustang GT -avoautoon mahtuu jopa 4 henkilöä, kun taas BMW Z4:ään mahtuu vain 2 henkilöä. Lisäksi molemmissa avoautoissa on kaksi varustevaihtoehtoa, joten kiinnostuneilla ostajilla on eri budjettivaihtoehtoja.

Kumpi auto on parempi – BMW Z4 vai Ford Mustang?

Ulko- ja sisätilojen ulkonäkö

Huippuluokan luksusluokan avoautojen luokassa BMW Z4:n ulkoinen muotoilu on jäänyt lähimpien kilpailijoiden, kuten Porsche 718 Boxsterin, Mercedes SLK:n, Jaguar F Type:n ja Audi TT:n jalkoihin, mutta Ford Mustangin ulkoinen muotoilu on varsin puutteellinen.

Siksi BMW Z4 on ulkoisesti houkuttelevampi ja lihaksikkaampi kuin Ford Mustang GT Convertible. BMW Z4 erottuu helposti perinteisellä munuaisritilällään, takimmaisella kolmineljänneksellä ja hyvin integroiduilla takavaloilla. BMW Z4 M40i näyttää vieläkin näyttävämmältä lisätyn Shadowline-ulkoverhoilun ansiosta.

Vaikka Ford Mustang on muotoilultaan parempi kuin amerikkalaiset kollegansa, se jää silti jälkeen tästä saksalaisesta jättiläisestä. Tässä autossa on ohuemmat ja leveämmät ajovalot, kaunis puskuri, säleikkö ja konepelti. Yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta tämä auto näyttää enemmän modernilta urheiluautolta kuin sedanilta.

  Milloin BMW 3-sarjan korimalli muuttui?

Ketterän ulkomuodon lisäksi BMW Z4:n sisätilat ovat silti ylellisemmät ja kehittyneemmät kuin Ford Mustangin. Kiitos ominaisuuksien, kuten Vernasca-nahkaistuinten, pehmeän tuntuisen SensaTec-verhoillun kojelaudan ja intuitiivisen käyttöliittymän.

Ford Mustang on myös mukava, sillä siinä on neljä istumapaikkaa. Takaistuimet ovat kuitenkin ahtaat, eivätkä ne sovellu aikuisille. Ford Mustangin kiehtovin piirre sisällä on 12,0-tuumainen digitaalinen kojelautakokonaisuus, joka on kaunis, hyvin järjestetty ja kohottaa matkustamon tunnelmaa.

Ford Mustang GT Convertible -mallin akseliväli on 107,1 tuumaa, pituus 188,3 tuumaa, leveys 75,4 tuumaa ja korkeus 54,9 tuumaa. BMW Z4:n akseliväli on 97,2 tuumaa, pituus 170,7 tuumaa, leveys 73,4 tuumaa ja korkeus 51,4 tuumaa.

Ford Mustang GT Convertible on siis paljon pidempi ja korkeampi kuin BMW Z4. Sitä paitsi siinä on myös suurempi tavaratila, jossa voi säilyttää malmin tavaroita.

Suorituskyky

BMW Z4:n käsiteltävyys mutkissa voi olla parempi, mutta Ford Mustang GT Convertible on suorituskyvyltään paljon parempi. Lisäksi BMW Z4 tarjoaa täydellisen ajokokemuksen, sillä sitä on hauskempi ajaa kuin Ford Mustangia. Ford Mustang on kuitenkin BMW Z4:ää tehokkaampi ja nopeampi.

BMW Z4:ssä on kaksi varustevaihtoehtoa, samoin Ford Mustangissa. BMW Z4:stä on tarjolla sDrive30i avoauto, jossa on 2,0-litrainen turbo-sisäakselinen nelosmoottori, ja M40i, jossa on 3,0-litrainen turbo-sisäakselinen kuutosmoottori. Perusversio tuottaa jopa 255 hv ja 295 lb-ft vääntöä, kun taas edistynyt versio tuottaa jopa 383 hv ja 368 lb-ft vääntöä.

  Mikä on BMW:n pienin auto?

Ford Mustangin avoautona on saatavana EcoBoost-avoauto ja GT-avoauto. Perusmalli tuottaa niukasti 310 hv ja 350 lb-ft vääntöä, kun taas huippuluokan GT Premium -avoauto tuottaa jopa 460 hv ja 420 lb-ft vääntöä.

Kiihtyvyyden ja nopeuden osalta BMW Z4 kiihtyy 0-100 vain 3,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 155 km/h, kun taas Ford Mustang GT Premium -avoauto kiihtyy 0-100 vain 4,0 sekunnissa ja sen huippunopeus on 186 km/h. BMW Z4 kiihtyy siis nopeammin, mutta Ford Mustang on nopeampi.

Hinta

Yllättäen Ford Mustang saattaa olla nopeampi maaliin, mutta se ei maksa paljon. Ford Mustangin perusversio (EcoBoost Convertible) maksaa noin 40 000 dollaria, kun taas edistyneempi versio (GT Premium Convertible) maksaa 46 950 dollaria.

BMW Z4 on paljon kalliimpi, sillä sen perusversion lähtöhinta on 49 800 dollaria ja korkeamman version lähtöhinta on 63 600 dollaria. Ford Mustangista saa siis enemmän vastinetta, sillä se on tilavampi, siihen mahtuu jopa neljä henkilöä ja siinä on suuri tavaratila.

FAQ

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – BMW Z4 vai Ford Mustang?

Ford Mustang GT Convertible on halvempi ylläpitää kuin BMW Z4. Sen lisäksi, että BMW Z4:n varaosat ovat kalliita, sen korjaus- ja huoltokustannukset ovat korkeat, sillä niiden käsittelyyn tarvitaan yleensä erikoistyökaluja ja päteviä mekaanikkoja.

  Pitäisikö minun ruostesuojata BMW:ni?

Kumpi auto on turvallisempi ajaa – Ford Mustang vai BMW Z4?

Jos turvallisuus on huolenaiheesi, sinun on harkittava BMW Z4:n hankkimista. Tämä johtuu siitä, että se on varustettu kehittyneemmillä turvallisuusominaisuuksilla kuin Ford Mustang. Tässä roadsterissa on muun muassa etutörmäysvaroitin, takatörmäysvaroitin, ristikkäisliikenteen varoitin ja kaistavahti.

Ford Mustang on myös turvallinen auto, mutta se sai vain 3 tähteä viidestä, kun Euro NCAP testasi sen vuonna 2017. Joitakin tämän auton elintärkeitä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa kaistavahti, mukautuva vakionopeudensäädin, takapysäköintianturit ja kaistavahti.

Onko Ford Mustang rahan arvoinen?

Jos etsit tehokasta avoautoa, johon mahtuu myös neljä henkilöä, Ford Mustang on ihanteellinen avoauto sinulle. Mutta jos haluat erinomaista suorituskykyä, parempaa käsiteltävyyttä ja tyyliä, sinun on ehkä katsottava muualle. Jos kuitenkin otat huomioon Ford Mustangin tarjoamat ominaisuudet, se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Bottom line

Riippuen siitä, mitä etsit, saatat löytää jommankumman näistä kahdesta avoautosta erinomaisesti tarpeisiisi ja budjettiisi sopivaksi. BMW Z4 tarjoaa mukavuutta, parempaa käsiteltävyyttä ja polttoainetehokkuutta. Ford Mustang sen sijaan tarjoaa nopeutta, käytännöllisyyttä ja voimaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z