BMW Z4 VS Jaguar F Type – kumpi on parempi?

Jaguar on tunnettu brittiläinen luksusautomerkki, kun taas BMW on yksi johtavista saksalaisista luksusautomerkeistä. Molemmat merkit valmistavat joitakin markkinoiden parhaista avoautoista. Mutta kumpi avoauto on parempi BMW Z4:n ja Jaguar F Type:n välillä?

BMW Z4 on helpompi käsitellä ja siinä on enemmän tavaratilaa. Se on myös polttoainetehokkaampi ja taloudellisempi kuin Jaguar F Type. Toisaalta Jaguar F Type on mukavampi, tehokkaampi ja nopeampi kuin BMW Z4. Jaguar F Type on kuitenkin paljon kalliimpi kuin BMW Z4, joten se on useimpien ihmisten ulottumattomissa.

Kumpi auto on parempi – Jaguar F Type vai BMW Z4?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Yksi asia, joka aina erottuu avoautoissa, on niiden tyylikäs ja tyylikkäämpi muotoilu. Sekä Jaguar F Type että BMW Z4 ovat kauniisti muotoiltuja ja lumoavia. Vaikka Jaguar F Type on ulkoisesti komeampi, BMW Z4 ei ole kaukana siitä.

Jaguar F Typeen erottuvia ominaisuuksia ovat muun muassa pikseli-LED-ajovalot, joissa on tunnusomaiset DRL-ajovalot ja LED-takavalot. Nämä kaksi valoa sulautuvat saumattomasti auton aerodynamiikan linjoihin. Siitä huolimatta BMW Z4:n ulkomuoto viehättää myös perinteisellä munuaisritilällään ja takimmaisella kolmineljännesnäkymällä.

Kuitenkin myös Jaguar F Type ja BMW Z4:n sisätilat ovat lumoavat ja huippuluokkaa. Niinpä toisen valitseminen voi olla hieman haastavaa. Jaguar F Type on varustettu kevyillä istuimilla, jotka istuvat hyvin. Sisätilat ovat myös korkealuokkaiset ja niissä on intuitiiviset hallintalaitteet, ja mittarit ovat selkeät ja yksinkertaiset.

  Tekeekö BMW nelivetoista autoa?

BMW Z4:n sisätilat ovat myös erinomaiset, ja niissä on riittävästi tilaa kuljettajalle ja matkustajalle. Jaguar F Type -mallin tapaan hallintalaitteet on järjestetty hyvin, ja niissä on käytetty ensiluokkaisia materiaaleja. BMW Z4:n sisätiloissa erottuvat Vernasca-nahkaistuimet ja pehmeän tuntuinen SensaTec-verhoiltu kojelauta.

Nämä avoautot ovat lähes samankokoisia sekä ulko- että sisätiloiltaan. BMW Z4:n pituus on 170,7 tuumaa, leveys 73,4 tuumaa, korkeus 51,4 tuumaa ja akseliväli 97,2 tuumaa. Jaguar F Type on sitä vastoin 176 tuuman pituinen, 75,7 tuuman levyinen, 51,5 tuuman korkuinen ja 103,2 tuuman akseliväli.

Jaguar F Type on siis hieman suurempi kuin BMW Z4. Molempien autojen sisätilat ovat tilavat, mutta Jaguar F Typessä on kohtuullisesti enemmän jalkatilaa.

Suorituskyky

Vaikka BMW:t ovatkin markkinoiden suorituskykyisimpiä autoja, Jaguar F Type on tässä vertailussa huomattavasti BMW Z4:ää parempi. Molempia autoja on saatavana kahdella varustetasolla, mutta jo Jaguar F Type -perusversio on tehokkaampi ja kalliimpi kuin BMW Z4:n huippuversio.

BMW Z4:ssä on sDrive30i, jossa on 2,0-litrainen nelivetoisen rivimoottorin bensamoottori, joka tuottaa jopa 255 hevosvoimaa ja 295 kilovääntöä. Toisessa, tehokkaassa M40i-mallissa on 3,0-litrainen turboahdettu 6-sarjan bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 382 hv ja 368 lb-ft vääntöä.

Toisin kuin BMW Z4:ssä, jossa on sekä nelos- että kuutosrivimoottori, uusimmassa Jaguar F Typesissä on vain 5,0-litrainen ahdettu V8-moottori. Jaguar F Type -mallin perusversiossa (avoauto P450) on 5,0-litrainen ahdettu V8-moottori, joka tuottaa jopa 444 hv ja 427 lb-ft vääntöä.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - kumpi on parempi?

Sitä vastoin korkeatasoisempi Jaguar F Type eli P450 R-Dynamic Convertible on varustettu 5,0-litraisella ahdetulla V-8-moottorilla ja nelivetojärjestelmällä. Huomaa, että perus-Jaguar F Type on varustettu takavetojärjestelmällä. P450 R-Dynamic -avoauto tuottaa jopa 575 hv ja 516 lb-ft vääntöä.

Näiden tietojen perusteella on selvää, että BMW Z4 ei ole paljoa Jaguar F Typea parempi pelkän tehon ja suorituskyvyn suhteen. Sitä paitsi Jaguar F Type -auton huippunopeus on 186 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100 vain 3,5 sekunnissa. Tämä on parempi kuin BMW Z4:n, jonka huippunopeus on 155 mph ja joka voi siirtyä 0-100:een 3,9 sekunnissa.

Hinta

Kun otetaan huomioon Jaguar F Type -auton teho ja ominaisuudet, sen korkea hinta on perusteltu. Jaguar F Type -perusmallin perushinta on 73 000 dollaria, kun taas huippumallin lähtöhinta on 83 000 dollaria. Toisaalta BMW Z4 on paljon halvempi, sillä perusversio maksaa 49 800 dollaria ja huippumalli 63 600 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW Z4 vai Jaguar F Type?

Jaguar F Type on paljon nopeampi kuin BMW Z4. Se kiihtyy nopeammin nopeudesta 0-100 km/h, ja sen huippunopeus on 186 km/h, kun BMW Z4:n nopeus on 155 km/h. Jaguar F Type kiihtyy nopeudesta 0-100 3,5 sekunnissa, kun taas Z4:llä se kestää jopa 3,9 sekuntia.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Jaguar F Type vai BMW Z4?

Useimmat luksusautot ovat kalliita ylläpitää. Tässä tapauksessa Jaguar F Type on kalliimpi ylläpitää kuin BMW Z4. Tämä johtuu siitä, että se hajoaa useammin kuin BMW Z4. Lisäksi Jaguar F Type on myös vähemmän luotettava kuin BMW Z4.

  Jaguar E-Pace Luotettavuus

Kannattaako Jaguar F Type ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat ylellisen avoauton, jossa on paljon tehoa ja nopeutta, pidät Jaguar F Typesta. Mutta jos haluat taloudellisen auton, jossa on tyylikkäät kädensijat, tämä ei ole oikea auto sinulle. Lisäksi se ei ole halpa, joten pienellä budjetilla elävien kannattaa katsoa muualle.

Miksi Jaguarit ja BMW:t menettävät nopeasti arvoaan?

Sekä Jaguar että BMW vuokraavat autojaan. Kun leasing-aika on ohi, monet autot löytävät tiensä markkinoille, jolloin niiden hinnat laskevat rajusti. Lisäksi nämä autot menettävät nopeasti arvonsa, koska niiden korjaus- ja huoltokustannukset ovat korkeat.

Yhteenveto

Jos haluat tehokkaan, mukavan ja nopeamman luksusluokan avoauton, Jaguar F Type on ehdoton valinta. Mutta jos haluat luksusavoauton, jossa on enemmän tavaratilaa, parempi käsiteltävyys ja taloudellisuus, BMW Z4 on paras valinta. Kaiken kaikkiaan molemmat autot toimivat poikkeuksellisen hyvin ja ovat ylellisiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z