BMW Z4 VS Porsche Boxster – kumpi on parempi?

BMW ja Porsche valmistavat joitakin markkinoiden parhaista saksalaisista urheiluautoista. Kuten useimmat urheiluautot, nämä kaksi merkkiä valmistavat autoja, jotka ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä, erinomaisen käsiteltäviä ja jännittäviä ajaa. Mutta kumpi auto on parempi BMW Z4:n ja Porsche Boxsterin välillä?

BMW Z4 ja Porsche Boxster ovat molemmat erinomaisia autoja, joissa on paljon ominaisuuksia. Toisen valitseminen on melko haastavaa, sillä molemmilla on erilaista tarjottavaa. BMW Z4 sopii ihmisille, jotka haluavat mukavan, tehokkaan ja ylellisen avoauton, kun taas Porsche 718 Boxster tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden, urheilullisen ajonautinnon ja loistavan kiihtyvyyden.

Huolimatta siitä, että nämä saksalaiset huippuluokan autot ovat avoautoja, Porsche Boxster on urheilullisemman näköinen ja suorituskyky on samanlainen kuin muilla urheiluautoilla BMW Z4:ään verrattuna. Päinvastoin, BMW Z4 on käytännöllisempi, sillä se on tilavampi ja mukavampi kuin Porsche 718 Boxster.

Miten BMW Z4 vertautuu Porsche Boxsteriin?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö?

Porsche 718 Boxster ja BMW Z4 ovat molemmat kauniisti muotoiltuja, ja ne herättävät katsojien huomion, kun ne ajavat kadulla. Porsche Boxsterin ulkoinen muotoilu ja viimeistely on kuitenkin kauniimpi kuin BMW Z4:n. Se herättää siis enemmän huomiota urheilullisen muotoilunsa ansiosta.

Porsche 718 Boxsterissa on tyylikäs Porsche Dynamic Light System -järjestelmä, jossa on bi-xenon-ajovalot ja LED-ajovalot. Tyylikkään ja perinteisen muotoilunsa ansiosta tämä auto houkuttelee tiellä enemmän ihmisiä kuin BMW Z4.

BMW Z4 päinvastoin päihittää Porsche 718 Boxsterin sisustuksen ja viimeistelyn osalta. Z4:n sisätilat eivät ole pelkästään laadukkaat, vaan ne ovat myös tilavat. Siinä on ominaisuuksia, kuten Vernasca-nahkaa punaisena tai konjakinvärisenä, erinomainen paneelien istuvuus ja upeat hallintalaitteiden sijoittelut.

  Voiko BMW käyttää Teslan Superchargeria?

Vaikka BMW Z4:n sisätilat ovat eläväiset ja kukoistavat, Porsche 718 Boxsterin sisätilat ovat varsin puutteelliset. Esimerkiksi Porsche Boxsterin istuimista puuttuvat BMW Z4:n tuolien säädettävät pehmusteet. Lisäksi Porschen infotainment-näyttö on pienempi kuin Z4:ssä, mutta se on integroitu kunnolla keskipinoon.

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi autoa ovat hyvin rakennettuja ja näyttävät tyylikkäiltä sekä sisältä että ulkoa. Mutta jos haluat ulkoista kauneutta, Porsche vie. Toisaalta BMW:n sisätilat ovat ylellisemmät, tilavammat ja kehittyneemmät kuin Porsche 718 Boxsterin.

Suorituskyky

Yllättäen BMW Z4 ja Porsche Boxster suoriutuvat erinomaisesti. Ne tuottavat samanlaista tehoa ja ovat erittäin nopeita. Niillä on kuitenkin myös erilaisia variantteja, joita on tärkeää korostaa suorituskyvyn osalta.

BMW Z4:stä on kaksi vaihtoehtoa: sDrive30i Roadster, jossa on 2,0-litrainen turbo-rivinelosmoottori 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Tämä moottori tuottaa maksimissaan 255 hv ja 295 lb-ft vääntöä. Toinen variantti on M40i Roadster, jossa on 3,0-litrainen turbo-sisar-6-kaasumoottori 8-vaihteisella automaattivaihteistolla.

Lisäksi BMW Z4 M40i Roadster tuottaa maksimissaan 382 hv ja 368 lb-ft vääntöä. Tällaisella teholla BMW Z4 M40i on tehokkaampi kuin kaikki Porsche Boxster -mallit. Toisaalta Porsche Boxsterista on yhteensä viisi versiota, joihin kuuluvat Boxster, Boxster T, Boxster S, Boxster GTS 4.0 ja Boxster 25 Years Edition.

Porsche 718 Boxsterin perusmallissa on 2,0-litrainen turbo flat 4 -kaasumoottori, jossa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Tämä moottori tuottaa maksimissaan 300 hv ja 280 lb-ft vääntöä. Toisaalta tehokkain versio, Boxster GTS 4.0, on varustettu 4,0-litraisella 6-tasaisella bensiinimoottorilla, joka tuottaa jopa 394 hv ja 317 lb-ft vääntöä.

  Minkä merkin sisätilat ovat parhaat - Audin, Mercedeksen vai BMW:n?

Kun vertaat BMW Z4:n ja Porsche Boxsterin huippuversioita, huomaat, että molemmat ovat yhtä nopeita. BMW Z4 kiihtyy 0-100 vain 3,9 sekunnissa, kun taas Porsche Boxsterilla se kestää 3,8 sekuntia. Lisäksi Porsche Boxsterin huippunopeus on 182 kilometriä tunnissa, kun taas BMW Z4:n huippunopeus on 162 kilometriä tunnissa.

Käsittely

Käsittelyn osalta Porsche 718 Boxster on paljon helpompi käsitellä kuin BMW Z4. Kun Z4:ää verrataan muihin kilpailijoihin, se on kuitenkin niiden edellä. Porsche Boxster on kevyempi, mikä tarkoittaa, että auton hallitseminen on myös paljon helpompaa, varsinkin mutkien jälkeen.

Hinta

Kuten odotettua, BMW Z4 on paljon halvempi kuin Porsche Boxster. Porsche Boxsterin perushinta on 62 500 dollaria, kun taas BMW Z4:n perushinta on 50 000 dollaria. Jos siis haluat vastinetta rahalle, BMW Z4 on parempi auto, sillä se tarjoaa niin paljon halvemmalla kuin Porsche 718 Boxster.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW Z4 vai Porsche Boxster?

Muutama vuosi sitten BMW Z4 oli nopeampi auto, sillä se kiihdytti vain 3,9 sekunnissa 0-100 km/h, kun taas Porsche Boxsterilla kesti 4,5 sekuntia. Tällä hetkellä Porsche on kuitenkin esitellyt GTS 4.0 -mallin, joka on Z4:ää nopeampi ja nopeampi. Tämä auto kiihtyy 3,8 sekunnissa nopeudesta 0:sta 60:een ja sen huippunopeus on 182 kilometriä tunnissa, kun Z4:n nopeus on 162 kilometriä tunnissa.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Onko BMW parempi kuin Porsche?

Se riippuu siitä, mitä etsit. BMW tarjoaa paremman suorituskyvyn, mutta Porsche on nopeampi ja tarjoaa urheilullisempia autoja kuin BMW. Lisäksi Porschen autot ovat luotettavampia, kun taas BMW:ssä on kehittyneempiä ominaisuuksia. Valinta on siis sinun, riippuen siitä, mitä pidät parempana.

Kumpi auto on ylellisempi – Porsche Boxster vai BMW Z4?

Normaalisti Porsche-maasturit ja sedanit ovat ylellisempiä kuin BMW-maasturit ja sedanit. Mutta tässä tapauksessa BMW Z4 on ylellisempi kuin Porsche Boxster. Kiitos BMW Z4:n kehittyneiden ja laadukkaiden sisätilojen, jotka tekevät siitä näyttävämmän kuin Porschen sisätilat.

Yhteenveto

Kun olet vertaillut näitä kahta upeaa urheiluautoa, toisen valitsemisen ei pitäisi olla mikään este. Siitä huolimatta Porsche 718 Boxster on kaiken kaikkiaan paras auto, sillä se tarjoaa huippunopeuden, paremman käsiteltävyyden ja on luotettavampi. Siitä huolimatta BMW Z4:n suorituskyky on erinomainen, se on kehittyneempi ja mukavampi.

Hinnaltaan BMW Z4 on paljon halvempi kuin Porsche Boxster. Se on kuitenkin melko paljon painavampi ja kalliimpi korjata. Kaiken kaikkiaan nämä roadsterit ovat erinomaisia, ja valinta riippuu budjetistasi ja mieltymyksistäsi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z