BMW Z4 VS Supra – kumpi on parempi?

Roadsterit ja coupet eivät ole vain hienoja autoja, vaan ne ovat myös nopeita. Lisäksi nämä autot ovat suorituskykyisempiä kuin sedanit ja helpompia käsitellä. Markkinoilla tarjolla olevista erilaisista roadstereista ja coupeista BMW Z4 ja Supra ovat eräitä erinomaisimpia. Mutta kumpi on parempi?

Paperilla BMW Z4 saattaa vaikuttaa paremmalta autolta, mutta nämä kaksi autoa ovat hyvin lähellä toisiaan. Kyllä, BMW Z4:n suorituskyky on hieman parempi kuin Supran, mutta niiden nopeus on lähes sama. Lisäksi Z4:ssä on ylellisempi sisustus kuin Toyota Suprassa, mutta Toyota Supra näyttää ulkoisesti BMW Z4:ää tyylikkäämmältä.

On tärkeää huomata, että BMW Z4:ssä ja Toyota Suprassa on sama alusta ja voimansiirto. Yllättäen niiden ulko- ja sisätilojen muotoilu on hyvin erilainen, mikä hämmentää monia ihmisiä. Lisäksi Toyota Supra on coupe, kun taas BMW Z4 on avoauto.

Miten BMW Z4 vertautuu Toyota Supraan?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Jos olet urheiluautojen ystävä, pidät BMW Z4:stä ja Toyota Suprasta. Nämä kaksi autoa näyttävät näyttäviltä ja toimivat poikkeuksellisen hyvin maantiellä. Toyota Supra näyttää kuitenkin ulkoisesti houkuttelevammalta kuin BMW Z4. Kiitos sen terävien linjojen, ison lantion ja yleisen ketterän muotoilun, joka vetää puoleensa.

Toisin kuin Toyota Suprassa, BMW Z4:ssä on hienovarainen ja konservatiivinen muotoilu, joka on hyvä, mutta ei ole samalla tasolla kuin Suprassa. Jos siis haluat auton, joka herättää enemmän huomiota, kun kruisailet moottoritiellä, Toyota Supra on vastaus.

Sisätilojen osalta BMW Z4 vie voiton. Siinä on nimittäin useita huippuluokan ja ylellisiä ominaisuuksia, kuten Sporting Magma Red Vernasca -nahkaistuimet, 10,25-tuumainen näyttö ja kehittynyt iDrive-infotainment-järjestelmä. Suprassa on sitä vastoin pienempi 8,8-tuumainen näyttö ja vähemmän ominaisuuksia kuin BMW Z4:ssä.

  Mikä on BMW:n renkaiden vaihtokustannus?

Suorituskyky

Kuten odotettua, näiden autojen suorituskyky on samanlainen. BMW Z4:ssä on kaksi versiota: vakiovarusteinen 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa jopa 255 hv ja 295 lb-ft vääntöä, ja 3,0-litrainen turbo-rivikuutosmoottori (kilpa-ajokelpoinen M40i-malli), joka tuottaa jopa 382 hv ja 368 lb-ft vääntöä.

Toisaalta Toyota Suprasta on myös kaksi versiota: turboahdettu 2,0-litrainen nelosrivimoottori, joka tuottaa enintään 255 hv ja 295 lb-ft vääntöä, ja 3,0-litrainen rivikuutosmoottori, joka tuottaa enintään 335 hv ja 365 lb-ft vääntöä.

Huomaa, että Supran ja Z4:n korkeammat versiot kiihtyvät molemmat 0-100:een 3,8 sekunnissa. BMW Z4:n huippunopeus on kuitenkin parempi, 165 km/h, verrattuna Supran 160 km/h:n huippunopeuteen. Kaiken kaikkiaan näillä autoilla on lähes sama nopeus, sillä BMW Z4 on paljon raskaampi kuin Supra.

Polttoainetehokkuus

Vaikka BMW Z4 on raskaampi, se on silti polttoainetehokkaampi kuin Toyota Supra. Tämän auton EPA-luokitus on 25mpg kaupungissa ja 32mpg maantiellä. Sitä vastoin Toyota Supran luokitus on 25mpg kaupungissa ja 30mpg maantiellä.

Hinta

Toyota Supran perushinta on 44 300 dollaria, kun taas BMW Z4:n perushinta on 50 800 dollaria. BMW Z4 on siis paljon kalliimpi, kun otetaan huomioon, että niillä on samat ominaisuudet.

FAQ

Mistä BMW Z4:n ja Toyota Supran osat hankitaan?

BMW Z4 ja Toyota Supra jakavat useimmat osat konepellin alla. Useimmat näistä osista on hankittu tai valmistettu Magna Steyrin samassa tehtaassa Itävallan Grazissa. Korin ja useimpien sisätilojen osat on kuitenkin hankittu kummankin yrityksen omasta tehtaasta. Siksi näissä autoissa on erilaisia ulko- ja sisätiloja.

  BMW X5 M Luotettavuus

Miksi Toyota käytti BMW:tä Supraan?

Toyota käytti BMW:tä Supraan, koska BMW:llä oli jo valmiiksi varusteet, joita Toyota tarvitsi uuteen coupeensa. Erityisesti BMW:llä oli tehokas 3,0-litrainen rivi-6-moottori. Sen sijaan, että Toyota olisi valmistanut moottorin itse, se päätti ulkoistaa sen BMW:ltä.

Siksi Toyota Suprassa on kaksi moottorivaihtoehtoa BMW:ltä. Ensimmäinen moottori on 382-hevosvoimainen versio BMW:n B58 3,0-litraisesta moottorista, ja toinen on 255-hevosvoimainen versio BMW:n B48 2,0-litraisesta turbonelosmoottorista.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Toyota Supra vai BMW Z4?

Toyota Supra on halvempi ylläpitää kuin BMW Z4. Vaikka näissä autoissa on sama moottori, Toyota Supran osat ovat paljon halvempia kuin BMW Z4:n, eikä se hajoa usein. Niinpä BMW Z4:n korjaus- ja huoltokustannukset ovat paljon korkeammat kuin Supran.

Lisäksi BMW Z4:n vuosittaiset huoltokustannukset ovat noin 895 dollaria, kun taas Toyota Supran huoltokustannukset ovat noin 345 dollaria. Lisäksi näiden autojen vanhetessa myös huoltokustannukset nousevat. Huomaa, että nämä kaksi autoa tarvitsevat vuosien mittaan myös joitakin suuria korjauksia, mikä tarkoittaa, että kustannukset ovat vielä korkeammat.

Kumpi auto kestää kauemmin – BMW Z4 vai Supra?

Koska näissä kahdessa autossa on sama moottori, ne todennäköisesti vanhenevat samaan aikaan. Niinpä niiden pitäisi kestää keskimäärin yli 250 000 kilometriä. Koska Toyota Supra on kuitenkin hieman luotettavampi kuin BMW Z4, se kestää hieman kauemmin.

  BMW X2 Luotettavuus

Sitä paitsi auton yleinen kestävyys riippuu kuljettajan ajotavoista, siitä, miten hyvin hän huoltaa autoaan, ja siitä, millä alueella hän asuu. Lisäksi autoilla on taipumus vanheta nopeammin ankarissa olosuhteissa kuin kohtalaisissa olosuhteissa.

Kumpi auto on hauska ajaa – Toyota Supra vai BMW Z4?

Toyota Supra ja BMW Z4 ovat paitsi nopeita myös helpompia käsitellä ja ajaa. Toyota Supra on kuitenkin meluisa epätasaisella päällysteellä, ja se tuottaa myös paljon rengasmelua. Toisaalta BMW Z4 on hiljainen ja helpompi käsitellä kuin Toyota Supra. BMW Z4 on siis paljon hauskempi ajettava.

Johtopäätös

BMW Z4 on ihanteellinen roadstereita rakastaville, kun taas Toyota Supra sopii parhaiten coupen ystäville. Lisäksi BMW Z4 tarjoaa enemmän ylellisiä ominaisuuksia kuin Toyota Supra. Ulkonäöltään Supra on ulkoisesti komeamman näköinen, kun taas Z4 on sisältä paremman näköinen ja mukavampi.

Kaiken kaikkiaan nämä autot ovat urheilullisen näköisiä, nopeita ja suorituskykyisiä. Koska BMW Z4 on kuitenkin paljon kalliimpi kuin Supra, mutta niillä on paljon yhteisiä ominaisuuksia, Supra näyttää olevan paras tarjous.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z