Citroën Berlingo automaattivaihteiston ongelmat

Citroën Berlingo - yleiset ongelmat

Citroen Berlingo esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1996 monikäyttöautojen sarjana, johon kuului henkilöautoja, pakettiautoja ja hyötyajoneuvoja. Julkaisunsa jälkeen Berlingo on uudistettu kahdesti, ja viimeisin täydellinen uudistaminen tapahtui vuonna 2018. Berlingon kaksi ensimmäistä sukupolvea perustuvat yksinomaan manuaalilaatikkoon, kun taas Berlingon 3. sukupolvi on saatavana myös automaattivaihteistolla.

Tässä artikkelissa keskitymme yleisimpiin Citroen Berlingon automaattivaihteiston ongelmiin, mikä tarkoittaa, että puhumme vain Berlingon 3. sukupolvesta. Berlingon 3. sukupolvessa käytetään 8-vaihteista EAT8-automaattivaihteistoa, joka on nähtävissä myös useissa muissa autonvalmistajissa.

Näihin ongelmiin kuuluvat vaihteiden luistaminen, kovat/viivästyneet vaihdot, vaihteen kytkeytyminen kokonaan, nestevuodot ja vaihteiston äänekäs toiminta. Kaiken kaikkiaan tämä laatikko kestää vakavammatkin ongelmat, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi palvella sinua monta vuotta.

Joka tapauksessa tässä artikkelissa käymme läpi kaikki syyt, oireet ja ratkaisut näihin ongelmiin. Jos siis omistat Berlingon ja haluat tietää, mitä voit odottaa, tai jos aiot ostaa sellaisen, lue tämä artikkeli ehdottomasti!

Vaihteen luistaminen

Citroën Berlingon tiedetään joskus kärsivän vaihteiden luistamisesta, jolloin vaihteisto putoaa tahattomasti pois vaihteelta. Oireita ovat äkilliset nopeuden muutokset, korkea kierrosluku ja kiihtyvyyden viivästyminen. Syitä ovat yleensä kuluneet kytkimet, vialliset solenoidit ja hajonnut vaihteistoneste.

Ratkaisun löytämiseksi tarkista ja vaihda vaihteistoneste tarvittaessa säännöllisesti, varmista, että kytkimet ja solenoidit ovat optimaalisessa kunnossa, ja noudata suositeltuja huoltoaikatauluja. On myös hyvä ajatus viedä auto huoltoon heti, kun huomaat, että se alkaa luistaa, jotta vältytään vakavammilta vaurioilta myöhemmin.

  Citroën ë-Berlingo - yleiset ongelmat

Kovat/viivästyneet vaihdot

Citroën Berlingon omistajat saattavat myös kohdata ongelmia kovien tai viivästyneiden vaihteiden kanssa. Tälle ongelmalle on ominaista tuntuva viive tai nykäisy, kun auto vaihtaa vaihteita. Syyt vaihtelevat yleensä vaihteiston ohjausmoduulien toimintahäiriöistä, saastuneesta tai vähäisestä vaihteistonesteestä aina solenoidien ongelmiin.

Ratkaisuihin voivat kuulua säännölliset huoltotarkastukset ja vaihteistonestetasojen pitäminen asianmukaisina. On myös hyvä ajatus saattaa tämä ongelma ammattilaisen tietoon, jotta voidaan olla varmoja siitä, ettei ongelma liity johonkin hieman vakavampaan.

Vaihteen kytkeytymättömyys

Tämä erityinen ongelma ilmenee ajoneuvon kyvyttömyytenä vaihtaa halutulle vaihteelle, mikä vaikuttaa ajoneuvon ajettavuuteen, turvallisuuteen ja mukavuuteen. Yleisimpiä syitä ovat muun muassa vaihteenvaihtosolenoidivika, vaihteiston ohjausmoduulin toimintahäiriö tai vakavat sisäiset mekaaniset viat vaihteistossa.

Ratkaisuihin kuuluu ammattitaitoinen diagnostiikka perimmäisen syyn selvittämiseksi ja sen jälkeen tarvittavat korjaukset tai vaihdot. On syytä mainita, että tästä ongelmasta voi tulla hyvin vakava, sillä se voi joskus johtaa vaihteiston täydelliseen uusimiseen.

Nestevuodot

Citroen Berlingon nestevuodoista kertovat ajoneuvon alla olevat punaisen tai ruskean nesteen lätäköt tai täplät. Syitä ovat usein vaurioituneet tiivisteet, tiivisteet tai voimansiirtolinjat, mikä saattaa johtaa alhaisiin nestetasoihin ja voimansiirron ylikuumenemiseen.

Nestevuotojen korjaamiseen kuuluu vuotojen etsiminen, vuotokohtien tiivistäminen, vaurioituneiden osien vaihtaminen ja menetetyn vaihteistonesteen täydentäminen. Nopea toiminta ja säännöllinen huolto ovat välttämättömiä vakavien seurausten lieventämiseksi.

  Citroën DS7 Crossback yleiset ongelmat

Meluisa vaihteisto

Viimeinen ongelma, josta puhumme tänään, on meluisa vaihteisto, joka voidaan tunnistaa vinkumisena, kolinana, hiontana tai huminana, kun ajoneuvo on vaihteella. Nämä ongelmat voivat johtua kuluneista laakereista, vaurioituneista hammaspyörän hampaista tai riittämättömästä voitelusta, joka johtuu vähäisestä tai saastuneesta vaihteistonesteestä.
Jos törmäät johonkin näistä ongelmista, olisi parasta viedä auto ammattilaisen diagnosoitavaksi, sillä se auttaa sinua rajaamaan perimmäisen syyn. On monia syitä, miksi näin voi tapahtua, ja on erittäin tärkeää tietää todellinen syyllinen. Muista joka tapauksessa olla varovainen vaihteiston kanssa, sillä nämä ongelmat voivat usein johtua siitä, että vaihdat vaihteita liian voimakkaasti itse tai kytket peruutusvaihteen, kun auto on vielä liikkeessä.

FAQ-osio

Onko EAT8 8-vaihteinen vaihteisto hyvä?

EAT8 (Efficient Automatic Transmission 8-Speed) on Peugeot’n, Citroënin ja japanilaisen Aisin-valmistajan yhteistyöhanke. Se on yleisesti ottaen saanut myönteisiä arvioita, ja se tunnetaan sujuvista ja tehokkaista vaihteiden vaihdoista, parantuneesta polttoainetehokkuudesta ja pienemmistä CO2-päästöistä edeltäjiinsä verrattuna. Se tarjoaa herkän ja rennon ajokokemuksen, erityisesti ajoneuvoissa, joissa on vaihteenvalitsimet, jotka mahdollistavat vaihteenvalinnan manuaalisen ohjauksen.

Vaikka siinä on omat ongelmansa, se on vaihteisto, joka pystyy jatkuvasti hoitamaan tehtävänsä ilman suurempia ongelmia. Jos huollat sitä oikein ja huolehdit siitä asianmukaisesti, sen pitäisi helposti kestää niin kauan kuin haluat.

  Mitkä Citroën C4 -vuodet on syytä välttää?

Onko Citroen Berlingo manuaalivaihteisto parempi kuin automaattivaihteisto?

Citroën Berlingon manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston suosiminen riippuu pitkälti yksilöllisistä ajotottumuksista, tarpeista ja olosuhteista, joissa ajoneuvoa pääasiassa käytetään. Manuaalivaihteisto antaa sinulle enemmän valtaa auton toimintaan, mutta se tekee myös kokemuksesta miellyttävämmän, ja tätä voidaan pitää sekä hyvänä että huonona asiana.

Manuaalivaihteiset autot ovat halvempia ostaa, mutta ne eivät pidä arvoaan yhtä hyvin kuin automaattivaihteiset autot. Kaiken kaikkiaan kumpikaan ei ole objektiivisesti parempi, vaan molemmilla on hyvät ja huonot puolensa. On kuitenkin odotettavissa, että suurin osa ihmisistä suosii automaattimalleja.

Pitäisikö minun ostaa Citroen Berlingo?

Jos olet liikemies, perheenisä tai joku, joka vain haluaa MPV:n, Berlingo on todellakin hyvä valinta. Se antaa sinulle melkein kaiken, mitä voit odottaa autolta, mutta se ei tarjoa sinulle paljon muuta.
Se ei ole missään nimessä ylellinen, se ei käännä päitä, eikä sitä ole jännittävä ajaa. A-pisteestä B-pisteeseen kulkevana ajoneuvona se tekee kuitenkin työnsä erittäin hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z