Citroën C4 Cactus yleiset ongelmat

Citroën C4 Cactus ongelmat

Citroën C4 Cactus on ranskalaisen autonvalmistajan vuosina 2014-2022 suunnittelema ja valmistama pienikokoinen crossover/SUV. C4 Cactus on tarkoitettu nuorekkaaksi, siistiksi ja autenttiseksi perheautoksi, jolla voi ajaa sekä kaupunkiajoa että pitkän matkan matkoja. C4 Cactusta pidetään laajalti katumaasturina, mutta se jakaa kuitenkin monet alustansa pienempien Citroën-mallien kanssa.

Luotettavuuden osalta C4 Cactus vaikuttaa yleisesti ottaen olevan kunnossa, mutta joistakin asioista kannattaa puhua tarkemmin. Ensinnäkin auton DPF (dieselhiukkassuodatin) on tunnetusti vikaantunut jo varhaisessa vaiheessa, mikä voi olla todella hankalaa. Joitakin varusteisiin liittyviä ongelmia esiintyy myös C4 Cactuksessa, erityisesti korin ulkopaneeleissa.

Automaattivaihteisto kärsii toimilaiteongelmista sen lisäksi, että se on toisinaan epäröivä, hidas ja hermostunut. Sähköongelmat voivat aiheuttaa pieniä sisätilojen nakerruksia, mutta ne voivat myös aiheuttaa tulipalon, jos ongelma liittyy auton käynnistysmoottoriin. Lopuksi on myös mainittava, että jotkut C4 Cactus -mallit kärsivät polttoainevuodoista, jotka voivat myös olla todella vaarallisia.

Kaiken kaikkiaan C4 on parempi kuin jotkut edeltäjänsä, mutta se ei tee siitä vielä kovin luotettavaa. Monet näistä ongelmista voivat olla katastrofaalisia, mikä tarkoittaa, että sinun on oltava erittäin tarkkaavainen, jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen käytettynä.

Citroën C4 Cactus – Hiukkassuodattimen suodatinongelmat

DPF (dieselhiukkassuodatin) on suunniteltu muuntamaan myrkylliset dieselkaasut vähemmän haitallisiksi aineiksi ennen niiden päästämistä auton pakojärjestelmän kautta. Jos tämä järjestelmä toimii tarkoitetulla tavalla, auto on ympäristöystävällisempi, mikä tuntuu olevan nykyään erittäin tärkeää, erityisesti dieselkäyttöisten autojen kohdalla.

  Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Tammikuun ja toukokuun 2018 välisenä aikana valmistetuissa Citroën C4 Cactus -malleissa saattaa kuitenkin olla vaurioitunut DPF, joka ei ole yhtä tehokas. Jos olet kiinnostunut ostamaan C4 Cactuksen, muista tarkastaa tämä, sillä se tarvitsee todennäköisesti DPF:n vaihdon, joka maksaa melko paljon rahaa.

Citroën C4 Cactus – varusteongelmat

Citroën C4 Cactus kärsii myös monista erilaisista varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten auton puskurin verhoiluun liittyvistä ongelmista, jonka tiedetään irtoavan. Tämä ongelma johtuu väärin liimatusta osasta, joka voi helposti irrota. Tämän korjaamiseksi sinun on vietävä auto jälleenmyyjälle, joka voi liimata sen uudelleen paremmalla liimalla.

Muita C4 Cactus -varusteisiin liittyviä ongelmia ovat myös konepellin salvan ongelmat. Näyttää siltä, että tämä ongelma koskee kaikkia vuosien 2014-2015 varhaisia malleja. Muista tarkastaa se huolellisesti, koska olet vaarassa muuttaa tavaratilan avautumista ajaessasi suuremmilla nopeuksilla.

Citroën C4 Cactus – Automaattivaihteiston ongelmat

Näyttää siltä, että jotkut vuoden 2016 C4 Cactus -mallit kärsivät melko vakavista ongelmista automaattivaihteiston toimilaitteen kanssa, mikä voi vaikuttaa siihen, miten hyvin auto käy vaihteita läpi. Jos tätä ongelmaa ei korjata ajoissa, se voi aiheuttaa vakavia vaihteistovaurioita. Jos näin todellakin on, joudut joko vaihtamaan toimilaitteen tai joissakin tapauksissa jopa koko vaihteiston.

Muita vaihteistoon liittyviä ongelmia ovat muun muassa nykivät vaihdot, epäröivät vaihdot ja joskus jopa vaihteiden luistaminen. Näyttää siltä, että monet Citroën-mallit kärsivät näistä ongelmista, mutta monet ihmiset pitävät tätä normaalina, vaikka se ei sitä ole.

  Onko Citroën C4 Aircross hyvä auto?

Citroën C4 Cactus – Sähköongelmat

Citroën C4 Cactus kärsii myös monenlaisista sähköongelmista, jotka voivat vaikuttaa moniin auton sisäisiin järjestelmiin. Vakavin C4 Cactuksen sähköongelma liittyy käynnistinmoottoriin. Harvinaisissa tapauksissa sähköinen rele voi ylikuumentua niin paljon, että se voi jopa sytyttää tulipalon. Vuoden 2016 C4 Cactus -mallit näyttävät kärsivän eniten tästä ongelmasta.

Muita sähköongelmia ovat ongelmat tietyissä auton sisäisissä järjestelmissä, kuten puhelinyhteyksissä ja infotainmentiin liittyvissä ongelmissa. Jotkut omistajat ovat myös valittaneet ongelmista sähköisten ikkunoiden ja virtalukkojen kanssa.

Citroën C4 Cactus – Polttoainevuotoongelmat

Näyttää siltä, että monet vuosina 2016-2017 valmistetut Citroën C4 Cactus -mallit kärsivät polttoainevuodoista, jotka voivat todellakin olla katastrofaalisia. Ongelma johtuu kuluneesta polttoaineletkusta, jolla on taipumus huonontua, koska se on lähellä kuumia moottorin osia. Teoriassa nämä voivat johtaa liekkeihin, mutta näyttää siltä, että tällaisia ongelmia ei oikeastaan tapahtunut kovin usein tai ei lainkaan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroën C4 Cactus?

Jos olet kiinnostunut ensisijaisesti perhekäyttöön suunnitellusta pienikokoisesta SUV/crossoverista, Citroën C4 Cactus voi olla hyvä valinta. Tämä auto on suunniteltu melko edulliseksi, mikä tarkoittaa, että useimmilla perheillä pitäisi olla varaa tällaiseen autoon. Se on auto, joka suoriutuu kaikista perheen tehtävistä todella hyvin ja on usein tasavertainen tai jopa parempi kuin useimmat kilpailijansa.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Toisaalta C4 Cactus ei ole yhtä hyvännäköinen auto kuin monet Citroënin mallit. Autoon lisätyt muovipaneelit ovat täysin tarpeettomia ja saavat auton näyttämään liikaa lelulta. Jos kuitenkin pidät muotoilusta, kannattaa harkita koko autoa.

Onko Citroën C4 Cactus hyvä perheauto?

Citroën C4 Cactus on yksi suosituimmista Citroënin perheautoista, mikä tarkoittaa, että se on todella hyvä perheauto. Se tarjoaa paljon istumapaikkoja sisätiloissa haittaamatta käytettävissä olevaa tavaratilan kokonaisuutta. Autoon saa monia perheystävällisiä ominaisuuksia, jotka tekevät autosta helppokäyttöisen.

Sen lisäksi, että C4 Cactus on hyvin varustettu, se on myös todella turvallinen auto, sillä se on viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto. Siinä on myös joukko nykyaikaisia ohjelmallisia turvajärjestelmiä, joiden ansiosta se on samaa tasoa jopa joidenkin kalliimpien autojen kanssa.

Kuinka kauan Citroën C4 Cactus kestää?

Se riippuu siitä, kuinka hyvin sitä huollat. Jos teet kaiken tarvittavan ajallaan, ei ole mitään syytä uskoa, että C4 Cactus pärjää yhtään huonommin kuin muutkaan autot. Sinänsä 100 000-200 000 kilometriä on hyvin realistinen arvio.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z