Citroën C4 Ilmastointilaitteen ongelmat

Citroën C4

Citroen C4:n aikakausi alkoi vuonna 2004, kun ranskalainen valmistaja suunnitteli kompaktin viistoperän, joka oli suunniteltu kilpailemaan muun muassa Renault Meganen, Clion, Ford Focuksen, VW Golfin, Opel/Vauxhall Astran ja Mazda 3:n kanssa.

Vuosien mittaan C4 koki useita iteraatioita, ja seuraavat sukupolvet ilmestyivät vuosina 2010 ja 2018. C4 on pienikokoinen, ja se vetää puoleensa monenlaisia ostajia kaupunkilaisista työmatkalaisista pieniin perheisiin, koska se on muodoltaan monipuolinen ja hinta on suhteellisen kohtuullinen verrattuna saksalaisiin premium-tarjouksiin.

Kuten kaikilla ajoneuvoilla, myös sillä on kuitenkin ollut omat haasteensa. Omistajia ovat joskus huolettaneet muun muassa ilmastointiongelmat. Syventymättä, muutamia yleisiä ilmastointiongelmia ovat riittämätön jäähdytys, epämiellyttävät hajut järjestelmän toimiessa, ajoittainen toiminta tai äkilliset sammutukset, meluisa toiminta ja kylmäainevuodot.

Vaikka C4 on edelleen kiitettävä valinta segmentissään, mahdollisten omistajien on oltava tietoisia näistä ongelmista ja ymmärrettävä ilmastointijärjestelmän säännöllisten tarkastusten ja huollon merkitys. Jos siis haluat tietää lisää Citroen C4:n ilmastoinnin ongelmista, pysy mukana ja ota selvää!

Muut Citroën C4 Aircrossin ongelmat.

Riittämätön jäähdytys

Citroën C4:n omistajat ovat raportoineet ongelmista, jotka liittyvät ilmastointijärjestelmän riittämättömään jäähdytykseen, erityisesti vanhemmissa malleissa. Tämä tekee ajamisesta kuumina päivinä vähemmän miellyttävää, varsinkin jos he asuvat lämpimämmillä ilmasto-alueilla, kuten Etelä- ja Kaakkois-Euroopassa, jotka ovat Citroenille kaksi erittäin tärkeää markkina-aluetta.

Oireita ovat muun muassa haalean lämpimän ilman antaminen tai se, että jäähdytyksen vaikutus kestää epätavallisen kauan ennen kuin se on havaittavissa. Tällaisten ongelmien syyt voivat olla moninaiset. Tärkein syyllinen on kylmäaineen vähäinen määrä, joka johtuu usein ilmastointijärjestelmän vuodoista. Lisäksi kompressorin toimintahäiriö, lauhduttimen tukkeutuminen tai viallinen höyrystin voivat haitata järjestelmän tehokkuutta. Näiden korjaamiseksi ilmastointilaitteen puhdistaminen tai näiden osien vaihtaminen on välttämätöntä.

  Uusi Citroën ë-Dispatch electric vs. vastaavat Sähköautot

Tuuletusaukoista tulee epämiellyttäviä hajuja.

Tähän erityiseen ongelmaan liittyvät oireet ovat melko suoraviivaisia – mössöinen tai homeinen haju, joka tulee näkyviin, kun ilmastointijärjestelmä aktivoidaan. Tämän ongelman ensisijainen syy on usein bakteerien ja homeen kasvu ilmastointijärjestelmässä, erityisesti höyrystimen pinnalla. Tätä kasvua edistää kosteuden kertyminen, erityisesti kun ilmastointilaite on sammutettu eikä järjestelmä kuivu kokonaan.

Asian ratkaiseminen voidaan aloittaa ilmastointijärjestelmän kokonaisvaltaisella puhdistuksella, jossa käytetään autojen LVI-järjestelmiin suunniteltuja erikoispuhdistusaineita. Myös matkustamon ilmansuodattimen vaihtaminen, jos se on täynnä epäpuhtauksia, voi vaikuttaa asiaan. Toistumisen estämiseksi muista pitää tuuletin käynnissä ilman ilmastointia jonkin aikaa ennen auton sammuttamista.

Ilmastointijärjestelmän sammuminen

Ilmastoinnin ajoittainen sammuminen ei ole kovin yleistä, mutta sitä tosiaan tapahtuu Citroen C4:ssä. Kun näin tapahtuu, käyttäjät huomaavat usein, että ilmastointilaite lakkaa äkillisesti puhaltamasta kylmää ilmaa tai koko järjestelmä ei enää toimi. Yleisiä syitä ovat viallinen kompressorin kytkin, auton sähköisen releen ongelmat tai kylmäainevuoto, joka johtaa järjestelmän alhaiseen paineeseen.

Jatkuvan käytön aiheuttama kompressorin ylikuumeneminen tai jäähdytystuulettimen toimintahäiriö voi myös johtaa ajoittaiseen sammuttamiseen suojaustoimenpiteenä. Tämän korjaamiseksi on tärkeää ensin diagnosoida tarkka syy. Tämä saattaa edellyttää sähkökomponenttien tarkistamista, kompressorin kytkimen oikean kytkeytymisen varmistamista, kylmäaineen täyttämistä suositeltuun tasoon ja järjestelmän huoltoa.

Meluisa ilmastointilaitteen toiminta

Citroën C4:n ilmastointijärjestelmä toimii tyypillisesti hiljaa taustalla, ellet kierrä tuulettimen nopeutta. Jotkut omistajat ovat kuitenkin raportoineet havaittavasta melusta ilmastointilaitteen ollessa käynnissä. Oireet voivat vaihdella hienovaraisesta huminasta tai surinasta voimakkaampaan kolinaan tai jyrinään.

  Mitkä Citroën C3 -vuodet on syytä välttää?

Tällaiset äänet voivat viitata muutamaan mahdolliseen ongelmaan. Yleinen syyllinen on ilmastointikompressorin vikaantuminen tai kulunut kompressorin kytkin. Myös löysät tai roskatäytteiset puhallinmoottorit voivat aiheuttaa epänormaaleja ääniä. Joissakin tapauksissa alhainen kylmäainetaso, joka johtaa kavitaatioon, voi aiheuttaa äänekästä toimintaa. Tämän ongelman ratkaiseminen edellyttää yleensä ilmastointijärjestelmän perusteellista tutkimista, puhdistamista tai komponenttien vaihtamista.

Kylmäainevuodot

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, meidän on myös puhuttava mahdollisista Citroen C4 A/C:n kylmäainevuodoista, jotka voivat aiheuttaa lukemattomia muita ongelmia. Nämä vuodot ilmenevät jäähdytystehon asteittaisena heikkenemisenä, jolloin ilmastointilaite ei pysty tuottamaan riittävän kylmää ilmaa. Yleisimmät alueet kylmäainevuodoille ovat ilmastointiletkut, liittimet ja itse kompressori.

Ikääntyminen, kuluminen tai jopa ulkoiset vauriot voivat vaarantaa nämä osat. UV-väriaine tai kylmäainevuodonilmaisin voi auttaa tunnistamaan vuodon tarkan sijainnin. Kun vuoto on havaittu, kyseinen osa on ehkä vaihdettava tai tiivistettävä. Tämän jälkeen järjestelmä on tyhjennettävä jäljellä olevasta kylmäaineesta ja täytettävä kokonaan.

FAQ-osio

Paljonko Citroen C4:n ilmastointilauhdutin maksaa?

Ilmastointilauhduttimen hinta vaihtelee mallivuoden, alueen sekä kysynnän ja tarjonnan mukaan, mutta yleisesti ottaen voit odottaa maksavasi 100-300 dollaria jälkimarkkinavaihtoehdoista, kun taas OEM-osat (alkuperäiset laitevalmistajat) saattavat olla kalliimpia, mahdollisesti jopa 400 dollaria tai enemmän.

Kokonaiskustannuksiin sisältyy kuitenkin myös työvoima, jos vaihto tehdään huoltokeskuksessa tai jälleenmyyjäliikkeessä. Työhinnat voivat vaihdella sijainnin ja vaihdon monimutkaisuuden mukaan, mutta useimmissa paikoissa voit odottaa 100-300 dollarin lisämaksua asennuksesta.

  Onko Citroën Berlingo hyvä auto?

Onko Citroen C4:ssä lämmitetyt istuimet?

Kyllä, tietyissä Citroën C4:n versioissa on mahdollisuus lämmitettyihin istuimiin, erityisesti korkeammissa varustetasoissa tai tietyissä paketeissa. Lämmitettävien istuinten saatavuus riippuu pitkälti mallivuodesta, markkinoista, joilla autoa myydään, ja valitusta varustuksesta tai valinnaisista paketeista.

Kuinka paljon Citroen C4:n ilmastointilaitteen täyttö maksaa?

Citroen C4:n ilmastointilaitteen uudelleentäytön kustannukset vaihtelevat myös melkoisesti, mutta useimmat maksavat 100-200 dollaria. Tämä hinta sisältää yleensä itse kylmäaineen ja palvelun työmäärän. Jos käyt valtuutetussa Citroën-jälleenmyyjäliikkeessä, kustannukset saattavat olla hieman korkeammat johtuen jälleenmyyjän työmääristä.

Toisaalta, jos sinulla on paikallinen Joe, joka on taitava ilmastointilaitteiden korjauksessa ja huollossa, voit maksaa jopa alle 100 dollaria.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z