Citroën DS4:n yleiset ongelmat

Citroën DS4:n yleiset ongelmat

Citroën DS4 on pienikokoinen 4-ovinen viistoperä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Citroënin DS-alamerkki esiteltiin ensimmäisen kerran 1950-luvulla, ja se elvytettiin vuonna 2010. Viisi vuotta myöhemmin DS-alamerkki kuitenkin irrottautui Citroënista, mikä tarkoittaa, että se on nyt erillinen tuotemerkki, jolla on erillisiä tuotteita, jotka eivät liity Citroëniin.

Luotettavuuden osalta Citroën DS4 on kauttaaltaan huono, sillä autolla on ollut monia takaisinkutsuja, ja sillä on taipumus kärsiä melko monista yleisistä ongelmista. Yleisimmät DS4:n ongelmat liittyvät käynnistysmoottoriin, jonka tiedetään vikaantuvan, erilaisiin turvavöihin liittyviin ongelmiin, vuotoihin liittyviin ongelmiin, varusteisiin liittyviin ongelmiin ja moottoriin liittyviin ongelmiin.

On turvallista sanoa, että DS4 ei ole yksi Citroënin kaikkien aikojen luotettavimmista tuotteista, mutta merkki on parantanut tasaisesti myöhemmissä DS4-sukupolvissa. Hyvä uutinen on, että DS4 ei ole kallis auto ylläpitää, mutta huono uutinen on, että se tarvitsee huoltoa todella usein.

Jos haluat ostaa käytetyn Citroën DS4:n, muista tehdä ostoa edeltävä katsastus, sillä vain siten voit tietää, onko kyseinen auto niin hyvä kuin haluaisit sen olevan.

Citroën DS4 – Käynnistinmoottorin ongelmat

Näyttää siltä, että Citroën DS4:ssä on erilaisia ongelmia käynnistinmoottorin kanssa, tarkemmin sanottuna sen johdotuksen kanssa. Ongelma käynnistinmoottorin kanssa on sen sijoittelu, joka voi helposti aiheuttaa moottorin oikosulun ja polttaa johdinsarjan. Muista tarkastaa johto lohkeamien varalta, ja jos löydät niitä, muista vaihtaa johto ja suojata se kunnolla läheisiltä komponenteilta.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Citroën-asiantuntijat ovat sanoneet, että DS4:n vieminen jälleenmyyjälle on hyvä ajatus, sillä he yleensä asettavat johdotuksen uudelleen siten, ettei oikosulkuista ole haittaa. Tämä kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, muuten voit jopa sytyttää tulipalon sillä.

Citroën DS4 – Turvavyöongelmat

Turvavöihin liittyvät ongelmat näyttävät olevan melko yleisiä eri Citroën-malleissa ja -sukupolvissa, mikä on todellakin vaarallista. Omistajat ovat kertoneet, että monet DS4-mallit kärsivät huonosti vääntyneistä turvavöistä, jotka voivat mahdollisesti jopa irrota onnettomuustilanteessa. Toiset ovat todenneet, että turvavöiden on vaikea vetäytyä koteloon, kun niitä ei käytetä.

Jotkut omistajat ovat myös ilmoittaneet, että turvavyöt kuluvat nopeasti, mikä ei välttämättä ole vaarallista, mutta se ei vain näytä hyvältä. Joka tapauksessa on aina hyvä idea vaihtaa koko turvavyöasennelma vanhempiin autoihin, jotta voidaan varmistaa, että kaikki turvavyöt ovat kunnossa ja että ne kestävät kolarin ongelmitta.

Citroën DS4 – Vuodot

Citroën DS4 kärsii myös erilaisista vuodoista, jotka kaikki voivat olla valtava ongelma, jos niitä ei hoideta. Turboahtimen kiinnityspultista tiedetään vuotavan öljyä, mikä voi johtaa merkittäviin mekaanisiin vaurioihin, jos et ratkaise asiaa ajoissa. Jotkin DS4-mallit kärsivät myös viallisen letkun aiheuttamista polttoainevuodoista, ja tämä voi jopa sytyttää koko auton tuleen.

Polttoainevuotoja ei saisi koskaan tapahtua, sillä polttoaine on erittäin helposti syttyvää. Jos polttoainevuoto tapahtuu huonolla hetkellä, auto voi syttyä tuleen ja vaarantaa sinun, autosi ja kaikkien ympärillä olevien hengen.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Citroën DS4 – Varusteongelmat

Varusteisiin liittyvät ongelmat ovat myös yleinen piirre monissa Citroën-malleissa, erityisesti verhoiluongelmat, kuten konepellin salpa, joka ei tahdo sulkeutua kiinni. Jos näin käy, vesi voi päästä tiivisteisiin, tukkia ne ja aiheuttaa myöhemmin konepellin alapuolen syöpymisen. Tähän voidaan puuttua ajoissa, jos huomaat sen ajoissa.

Muita varusteisiin liittyviä ongelmia ovat muun muassa ongelmat sähkötoimisten ikkunoiden kanssa, satunnaiset ongelmat virtalukkojen kanssa ja satunnaiset ongelmat tiettyjen koripaneelien kanssa, jotka eivät istu oikein.

Citroën DS4 – Moottoriongelmat

Jotkut DS4:n omistajat ovat raportoineet, että DS4:n suorituskyky voi heikentyä äkillisesti, mikä voi johtua useista eri syistä. Joidenkin mielestä nämä ongelmat johtuvat turboahtimesta, toisten mielestä taas enemmän sytytyskeloista. Oli miten oli, vie DS4-moottorisi jälleenmyyjälle, jotta tämä voi tarkastaa ja ratkaista ongelman ajoissa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroën DS4?

Citroën DS4:ää on vaikea suositella, koska siinä on melko usein ongelmia, mikä tekee siitä yhden vähiten luotettavista Citroënin 2010-luvun malleista. Myöhemmät mallit ovat paljon parempia, niin paljon, että niitä on paljon helpompi suositella. Jos olet kiinnostunut ostamaan DS4:n, valitse ehdottomasti jokin myöhemmistä malleista, sillä ne ovat paljon parempia.

Toisaalta, jos et pidä tämäntyyppisistä autoista, et tule pitämään myöskään DS4:stä. Se on ihan hyvä auto ihmisille, jotka pitävät viistoperäisistä autoista, ja se pärjää melko hyvin kaupungissa ja maantiellä, mutta se ei varmasti ole ylellinen, kuten jotkut toivoivat.

  Onko Citroën DS3 hyvä auto?

Onko Citroën DS4 turvallinen?

Citroën DS4 on viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto, mikä tarkoittaa, että siinä on kaikki tarvittavat passiiviset ja aktiiviset turvajärjestelmät, jotka on suunniteltu pitämään auto turvallisena kaikissa tilanteissa. Autossa ei ehkä ole kaikkia uusimpia ja parhaita turvajärjestelmiä, mutta siinä on kaikki tarvittava.

Jos haluat perusteellisemman turvallisuuskokemuksen, sinun on valittava jokin DS4 2021+ -malleista, joissa on käytännössä kaikki, mitä nykyaikaiseen autoon voi saada.

Onko Citroën DS4 perheauto?

Citroën DS4 on perheauto, mutta ei liian pitkälle tai suurelle perheelle, sillä siihen mahtuu viisi keskikokoista ihmistä ilman ongelmia. Enemmän olisi hieman liian ahdasta. Tarjolla oleva tavaratila on luokkaansa nähden todella hyvä, ja autossa on melko paljon perheystävällisiä ominaisuuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z