Citroën DS5:n yleiset ongelmat

Citroën DS5:n yleiset ongelmat

Citroën DS5 on ranskalaisen yhtiön vuosina 2010-2018 valmistama kompakti perheviistoperä. DS5 on auto, jossa yhdistyvät todella hyvännäköinen ulko- ja sisustussuunnittelu sekä Citroënin moottorit, mutta johon on lisätty dynaamisen ajokokemuksen tuoma hohto. Sellaisena DS5 on edelleen melko suosittu auto käytettyjen autojen markkinoilla.

Luotettavuudeltaan DS5 ei ole paras mahdollinen, sillä se kärsii melko usein yleisistä ongelmista. DS5:n yleisimmät ongelmat liittyvät auton elektroniikkaan, kuten peruutuskameraan, infotainment-järjestelmään ja moniin muihin vikoihin. Muita ongelmia ovat muun muassa ongelmat vuotojen kanssa, jotka voivat olla vaarallisia, jos niitä ei hoideta.

DPF (dieselhiukkassuodatin) on myös tunnetusti vikaantunut joissakin autoissa, ja sen korjaaminen voi maksaa melko paljon rahaa. Myös käynnistinmoottorin tiedetään vikaantuvan, koska se on sijoitettu huonoon paikkaan, jolloin voi syntyä oikosulku, joka voi vahingoittaa ympäröiviä johtoja.

On myös mainittava jousitukseen liittyvät ongelmat, sillä joissakin malleissa laakerit ovat tunnetusti pettäneet. Ne on vaihdettava vähintään kerran auton elinkaaren aikana, mikä ei ole kaikkein halvin ja helpoin asia. Kaiken kaikkiaan DS5 ei ole luotettavin Citroënin koskaan valmistama auto, mutta se voi silti olla hyvä käytetty auto, jos sen osaa ostaa.

Citroën DS5 – Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat Citroën DS5:n yleisimpiä ongelmia, erityisesti ne, jotka liittyvät auton peruutuskameraan, auton liitäntäkokonaisuuteen ja auton infotainment-järjestelmään. Kaikkien näiden kolmen tiedetään joko pätkivän tai menevän kokonaan epäkuntoon. Näiden järjestelmien uudelleenohjelmointi ratkaisee usein ongelman, mutta joskus ne on vaihdettava kokonaan.

  Onko Citroën C4 Cactus hyvä auto?

On myös mainittava, että DS5:ssä on joskus ongelmia avaimeton-toiminnon kanssa, joka voidaan myös ohjelmoida uudelleen tai vaihtaa. Ajovaloihin voi kertyä kondenssivettä, mikä johtaa siihen, että ajovalot on vaihdettava kokonaan.

Citroën DS5 – vuodot

Vuodot voivat usein olla turhauttavimpia ja suorastaan vaarallisimpia ongelmia, joita auto voi kohdata, ja valitettavasti DS5 on yksi näistä autoista. Öljyä vuotaa tiettävästi turboahtimeen liitetystä letkusta, joka on vaihdettava, sillä muuten auto voi kärsiä monista mekaanisista vaurioista.

Jotkut omistajat ovat raportoineet, että DS5-malleissa on myös polttoainevuotoja, mikä voi olla vielä suurempi ongelma, sillä polttoainevuodot voivat johtaa auton syttymiseen tuleen. Jos siis havaitset vuotoja, vie autosi jälleenmyyjälle ja ratkaise ongelma välittömästi, sillä et halua vaarantaa auton muiden osien vaurioitumista.

Citroën DS5 – Hiukkassuodattimen ongelmat

DPF (dieselhiukkassuodatin) on suunniteltu muuntamaan dieselin palamisesta syntyvät haitalliset hiukkaset vähemmän haitallisiksi aineiksi ennen niiden päästämistä ilmakehään. Tämä tarkoittaa, että täysin toimiva hiukkassuodatin on välttämätön, jotta auto läpäisee aina päästötestit. Hiukkassuodatin voi kuitenkin joko tukkeutua tai pettää kokonaan.

Tämä voidaan korjata joko puhdistamalla hiukkassuodatin ja poistamalla kaikki tukokset tai vaihtamalla järjestelmä kokonaan, mikä on todennäköisesti parempi ajatus, koska se ratkaisee ongelman pitkällä aikavälillä.

Citroën DS5 – Käynnistinmoottoriongelmat

Huonosti sijoitetun käynnistysmoottorin ansiosta autoon voi syntyä oikosulku, joka voi vahingoittaa ympäröiviä johtoja, jotka on vaihdettava. Tämä ongelma on yleinen monissa Citroën DS -malleissa, ja siksi Citroën on huolehtinut siitä, että ongelma korjataan, jotta sitä ei enää koskaan tapahtuisi.

  Onko Citroën C5 Aircross hyvä auto?

Sinänsä, jos koet näitä ongelmia, muista viedä auto jälleenmyyjälle, jossa he siirtävät käynnistysmoottorin parempaan paikkaan, jossa se ei voi aiheuttaa oikosulkua ja aiheuttaa lisävahinkoja. Citroënin tiedetään korjaavan tämän ongelman ilmaiseksi, joten muista vaatia sitä, jos autosi ei ole liian vanha.

Citroën DS5 – Jousitusongelmat

Yleisimpien Citroën DS5 -ongelmien luettelon täydentämiseksi on myös mainittava, että auto kärsii usein jousitukseen liittyvistä ongelmista, tarkemmin sanottuna laakereista. Jos ajat kuopan tai kuopan yli ja kuulet naksahtelevia ääniä, laakerit ovat todennäköisesti lähestymässä käyttöikänsä loppua.
Sinun on vaihdettava ne vähintään kerran DS5:n omistuksen aikana, jotta autosi olisi niin mukava ja turvallinen kuin sen pitäisi olla.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroën DS5?

Jos pidät tämäntyyppisistä autoista ja jos pidät DS5:n ulkonäöstä, sinun kannattaa todellakin harkita sitä. Se ei ehkä ole yhtä ylellinen kuin jotkut muut saksalaiset viistoperät, mutta se alittaa saksalaiset kilpailijansa hinnassa, mikä tekee siitä sen arvoisen. D5 on mielenkiintoinen auto, koska se ei näytä samalta kuin mikään muu tiellä oleva auto.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että DS5:n muotoilu näyttää vanhenevan todella hyvin, sillä auto näyttää edelleen tuoreelta. Toisaalta, jos et pidä tämäntyyppisistä autoista, et todellakaan pidä DS5:stä. Lisäksi se ei ole markkinoiden luotettavin auto, mikä hieman pilaa kokonaisarvohyötyä.

  Citroën C4 Cactus yleiset ongelmat

Kuinka kauan Citroën DS5 kestää?

Tähän kysymykseen on todella vaikea vastata oikein, sillä on aivan liian monta tekijää, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää. Citroën DS5:n pitäisi asianmukaisella ja oikea-aikaisella huollolla kestää vähintään 100 000-200 000 kilometriä ilman suurempia peruskorjauksia. Jos sitä ei huolleta, se kuolee paljon aikaisemmin.

Onko DS yhä osa Citroënia?

DS-alamerkki lähti lopullisesti Citroënista vuonna 2015, koska se halusi irrottautua säästötason merkistä saadakseen oman brändifilosofiansa, joka helpottaa luksusautojen valmistusta ja myyntiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z