Dodge Viper Luotettavuus

Dodge on osa Fiat Chrysler -konsernia, joka tunnetaan pääasiassa urheilullisista ja hienoista autoista. Viper on urheiluauto, joka oli hyvin kuuluisa 90-luvulla, ja sen valmistus lopetettiin vuonna 2017 26 vuoden valmistuksen jälkeen. Auto on erittäin nopea, ja sillä on huomiota herättävä ulkonäkö.

Yleiskatsaus

Auton valmistus on lopetettu vuonna 2017, mutta se on edelleen yksi tämän hintaluokan nopeimmista autoista. Viides sukupolvi oli tämän auton viimeinen, ja siinä on kolossaalinen 8,4 litran V10-moottori, joka on 640 hevosvoiman moottori. Auto kiihtyy 0-100 km/h vain 3,5 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 206 km/h.

Luotettavuus

Luotettavuus on ratkaiseva tekijä ennen auton ostamista. Luotettavuus on ollut melko hyvä Dodgen autoissa viime vuosina. Ne ovat saaneet 3,5 arvosanaa 5,0:sta ja sijoittuneet luotettavuuden osalta 19. sijalle 32:sta automerkistä. Nitro on myös vain keskiverto luotettavuusauto, jonka luotettavuusluokitus on J.D Powerin mukaan 2,0 5,0:sta.

Turvallisuus

Turvallisuus on myös Dodgen autojen suuri myyntivaltti. Dodge-autot ovat usein IIHS:n ja NHTSA:n kolaritesteissä. Viperia ei kuitenkaan ole kolaritestattu sen harvinaisuuden vuoksi. Autossa on silti monia hyviä turvallisuusominaisuuksia, kuten elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, ABS, turvatyynyt jne.

Poistot

Myös poistoasteesta on hyötyä arvioitaessa auton luotettavuutta. Dodgella on ollut kunnon kokemuksia poistoasteista. Viper on kuitenkin superauto, ja superautot menettävät arvonsa todella nopeasti.

  Dodge Journey Luotettavuus

Huolto ja korjaus

Huoltokustannukset ovat yksi suurimmista tekijöistä auton luotettavuuden määrittämisessä. Dodgen huoltokustannukset ovat yleensä hieman korkeat verrattuna muihin autoihin, sillä sen keskimääräiset vuotuiset huoltokustannukset ovat 634 dollaria. Viperin huoltokustannukset ovat alhaiset, noin 450 dollaria, ja suurin osa autoista on amerikkalaisvalmisteisia, joten osia on myös helposti saatavilla.

FAQ

Onko Dodge Viper etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Dodge Viper on takavetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Dodge Viperissa on?

Dodge Viper on 2-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Kaksipaikkainen

Kuinka paljon hevosvoimia Dodge Viperissa on ja onko siinä turbo?

Dodge Viperin teho on 645 hevosvoimaa ja vääntömomentti 600 lb-ft. Moottori on Premium Unleaded V-10, jonka iskutilavuus on 8,4 L. Polttoainejärjestelmä on: Sequential MPI.

Kuinka suuri on Dodge Viperin tavaratila?

14,7 kuutiometriä ( 0,416 m3 ).

Minkälaiset pyörät siinä on?

Dodge Viperin etupyörissä on 19 X 11 tuuman taotut alumiinivanteet ja takapyörissä 19 X 13 tuuman taotut alumiinivanteet.

Voiko Dodge Viperia ajaa päivittäin?

Se on luotettava, käytännöllinen ja helppokäyttöinen. Tätä tarvitset päivittäiseltä kuljettajalta. Viper on siis hyvä päivittäinen kuljettaja.

Onko Dodge Viperia vaikea ajaa?

Kuljettajat, joilla ei ole kokemusta vastaavista autoista, pitävät Viperia vaikeana ajaa.

Miksi Dodge Viper epäonnistui?

Neljännen sukupolven Viper oli valtava menestys, mutta FCA päätti lopettaa sen tuotannon vuoden 2010 jälkeen, jotta he voisivat keskittyä vuoden 2013 SRT Viperiin. Kustannukset ja C7 Corvette Stingrayn julkaisu olivat ongelmia. Tämä muistutti suorituskyvyltään enemmän Viperia.

  Audi A8 luotettavuus

Voiko Viperia ajaa sateessa?

Tämä on huonoin sää, jossa voit kuvitella ajavasi Viperia. Viper voi olla hieman oikukas sateisella säällä, kylmillä teillä tai kun lämpötila on alhainen.

Onko Dodge Viperin vetoluistonesto?

8,4-litrainen V-10-moottori tuottaa 640 hevosvoimaa ja 600 lbft. Lähes kaikki muu oli ennallaan. Uusi kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, hiilikuitu- ja alumiiniset koripaneelit sekä elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja ajonvakautusjärjestelmä lisättiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z