Fiat 1.4 turbo moottorin ongelmat

Fiat 500X yleiset ongelmat

Fiat 1.4 turbomoottorissa on valurautainen sylinterilohko. Lisäksi se tuottaa 105-200 hevosvoimaa. Erinomaisesta suorituskyvystään huolimatta tässä moottorissa on paljon ongelmia. Mutta mitkä ovat Fiat 1.4-turbomoottorin ongelmat?

Fiat 1.4-turbomoottorin yleisiä ongelmia ovat jäähdytysnesteen häviäminen, turboahtimen rungon repeytyminen, öljyvuoto ja jakohihnan pettäminen. Tämän lisäksi muut käyttäjät ovat kirjanneet myös liiallista öljynkulutusta, kuluneita sytytystulppia, käynnistysvaikeuksia ja generaattoreiden vikoja.

Mitkä ovat Fiat 1.4 turbomoottorin yleiset ongelmat?

Turboahtimen runko on revennyt.

Kuten aiemmin todettiin, 1.4-turbomoottori on valmistettu rautavaletusta sylinterilohkosta. Vaikka sen runko on kestävä, se repeää useiden kilometrien jälkeen. Joitakin merkkejä turboahtimen rungon repeämisestä ovat pakoputkesta tuleva savu, selvä vihellys ja tehon menetys.

Repeytyneen rungon korjaaminen voi olla haastavaa ja työlästä. Sinun kannattaa siis käydä ammattitaitoisen mekaanikon luona korjauttamassa tai vaihtamassa se.

Jäähdytysnesteen menetys

Toinen yleinen ongelma Fiat 1.4 turbomoottorissa on jäähdytysnesteen menetys. Tämä ongelma on yleinen vanhemmissa Fiat 1.4 -malleissa. Jäähdytysnesteen menetys johtuu yleensä ulkoisista vuodoista letkujen välisistä liitoksista, jäähdyttimen letkuista ja jäähdyttimestä. Jäähdytysnesteen menetyksen merkkejä ovat moottorin ylikuumeneminen, makea tuoksu ja oranssit/vaaleanpunaiset/limenvihreät lätäköt auton alla.

Tämän ongelman korjaamiseksi käyt mekaanikon luona, joka auttaa sinua diagnosoimaan ja korjaamaan taustalla olevan ongelman.

Öljyvuoto

Öljyvuodot tässä mallissa johtuvat yleensä hauraista osista. Siksi on elintärkeää, että auto huolletaan valmistajan suositusten mukaisesti. Merkkejä öljyvuodosta Fiat 1.4 turbomoottorissa ovat savu moottorista, moottorin ylikuumeneminen, palavan öljyn haju ja tummat lätäköt autosi alla.

Jos haluat korjata tämän ongelman, teet moottorin diagnoosin ja vaihdat viallisen tai vaurioituneen osan.

Liiallinen öljyn käyttö

Sen lisäksi, että moottorissa on öljyvuotoja, siinä esiintyy myös liiallista öljynkäyttöä suuremmalla ajokilometrimäärällä. Monet tämän mallin käyttäjät ovat valittaneet, että heidän moottorinsa kuluttaa liikaa öljyä suuremmalla ajokilometrimäärällä. Vaikka tämä ei näytä vakavalta ongelmalta, on elintärkeää tarkistaa osat, kuten tiivisteet, sylinterit, tiivisteet ja rengasurat. Tämä johtuu siitä, että kaikki nämä osat voivat vaikuttaa liialliseen öljynkäyttöön.

Jos jokin edellä mainituista osista on vaurioitunut tai viallinen, se on korjattava välittömästi.

  Paras kattoteline Fiat 500:lle

Vikaantuva generaattori

Fiatin 1.4-turbomoottorin generaattori on yksi tämän auton ongelmallisimmista osista. Jos generaattori vikaantuu, se on korjattava vain alkuperäisillä osilla. Tämä on siis asia, joka kiinnostuneiden ostajien tulisi ottaa huomioon ennen kuin he harkitsevat tämän erinomaisen mallin hankkimista.

Huonon generaattorin merkkejä ovat himmeät valot, vinkuvat äänet, tyhjä akku, palavan kumin haju ja huonosti toimivat lisävarusteet.

Käynnistysongelmat

Monet Fiatin 1.4-turbomoottorin käyttäjät ovat valittaneet käynnistysvaikeuksista toisella käynnistyskerralla. Tämä johtuu pääasiassa riittämättömästä polttoaineenpaineesta. Kaiken lisäksi se on merkki siitä, että polttoaineen paineen säädin, polttoainepumpun takaiskuventtiili tai polttoainesuuttimen vikaantumisesta tai vaurioitumisesta.

Käy siis ammattitaitoisen mekaanikon luona tarkistuttamassa ja korjauttamassa ongelma.

Kuluneet sytytystulpat ja sytytyskelat.

Fiat suosittelee, että sen autojen käyttäjät vaihtavat sytytystulpat ja sytytyskelat 30 000-40 000 kilometrin välein. Jos näin ei tehdä, ne kuluvat ja aiheuttavat useita ongelmia. Joitakin sytytystulppien aiheuttamia ongelmia ovat muun muassa karkea tyhjäkäynti, moottorin syttymishäiriöt, kiihtyvyyden puute ja paljon muuta.

Jos siis sytytystulpat ovat kuluneet loppuun Fiat 1.4 -turbomoottorissasi, ne on vaihdettava välittömästi.

Vikaantunut jakohihna

Valmistaja suosittelee, että Fiat 1.4 turbo -moottorin hammashihna vaihdetaan 37 000 kilometrin välein. Hihnan vaihtamatta jättäminen johtaa useisiin ongelmiin, kuten pakokaasuongelmiin, tikittävään ääneen, moottori ei pyöri ja kierrosluku voi alkaa toimia. Varmista, että vaihdat jakohihnan aina ajoissa, jotta vältät tällaiset ongelmat.

FAQ

Onko Fiat 1.4:n turbomoottori luotettava?

Fiat 1.4 T-suihkumoottoriin saattaa liittyä useita ongelmia, mutta se ei tarkoita, että se olisi epäluotettava. Päinvastoin, tämä moottori on melko luotettava ja kestävä. Ainoa haaste, jonka käyttäjät saattavat kohdata, on varaosien ja huoltopalvelujen korkeat kustannukset.

Kuinka kauan Fiatin 1.4-turbomoottori kestää?

Kuten useimmat Fiat-mallit, myös Fiat 1.4 turbomoottori voi kestää yli 200 000 tai jopa 250 000 kilometriä hyvällä hoidolla ja huollolla. Auto voi kestää jopa pidempään, jos käyttäjä noudattaa hyviä ajotapoja. Sen lisäksi hänen tulisi noudattaa valmistajan suosittelemia määräaikaishuoltoja.

Mikä on Fiat 1.4-T -moottorin korkea ajokilometrimäärä?

Fiatin 1.4-turbomoottori voi olla kestävä ja luotettava, mutta siihen kehittyy myös vakavia ongelmia tietyn ajan kuluttua. Jos siis haluat ostaa hyvän käytetyn Fiat-mallin, jossa on 1.4-turbomoottori, kannattaa harkita mallia, jossa on alle 120 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että useimmissa Fiatin 1.4-turbomoottoreissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia, kun niitä on ajettu yli 120 000 kilometriä.

  Fiat Panda 1.2 69 CV ongelmat

Mitkä ovat Fiat-autojen yleiset ongelmat?

Fiat valmistaa joitakin markkinoiden parhaista kaupunkiautoista. Niiden autot ovat tyylikkäitä, luotettavia, tehokkaita ja hauskoja ajaa. Niihin liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, kuten moottorin ylikuumeneminen, turboahdinongelmat, teho-ongelmat ja viallinen ohjaustehostin. Se rekisteröi myös vialliset kytkimen painelevyt, vikaantuvat ajoitusketjut, jousitusongelmat ja vaihteisto-ongelmat.

Missä autoissa on Fiat 1.4-T -moottori?

Fiatin 1.4-turbomoottori on luotettava. Siksi Fiat on käyttänyt sitä useissa malleissa, kuten Fiat Abarth 500, Fiat Punto, Fiat Grande Punto, Bravo ja Lancia Delta -malleissa. Lisäksi tästä moottorista on tarjolla yli yhdeksän tehovaihtoehtoa, kuten 105 hv, 120 hv, 135 hv, 140 hv, 150 hv, 155 hv, 160 hv, 180 hv ja 200 hv.

Autot, joissa on Fiatin 1.4-turbomoottori

On olemassa useita automalleja, jotka on varustettu Fiat 1.4 Turbo -moottorilla. Suosittuja esimerkkejä ovat mm:

Fiat 500 Abarth: Fiat 500 Abarth on Fiat 500:n urheilullinen muunnelma, jossa on 1.4 Turbo -moottori, joka tarjoaa enemmän suorituskykyä ja tehoa verrattuna tavalliseen Fiat 500:aan.

Fiat 500X: Fiat 500X on pienikokoinen katumaasturi, joka tarjoaa 1.4 Turbo -moottorivaihtoehdon joissakin varusteluissa. Se tarjoaa tasapainoisen tasapainon tehon ja polttoainetehokkuuden välillä monipuolisen ajokokemuksen takaamiseksi.

Alfa Romeo Giulietta: Alfa Romeo Giulietta, kompakti viistoperä, on varustettu joissakin versioissa Fiatin 1.4 Turbo -moottorilla. Se tarjoaa yhdistelmän urheilullista suorituskykyä ja tyylikästä muotoilua.

Dodge Dart: Dodge Dart on kompakti sedan, joka on varustettu 1.4 Turbo -moottorilla tietyissä varusteluissa. Se tarjoaa hyvän tasapainon tehon ja polttoainetaloudellisuuden välillä, mikä tekee siitä houkuttelevan valinnan niille, jotka etsivät pikkuautoa, jossa on hieman lisää vauhtia.

Jeep Renegade: Jeep Renegade, pienikokoinen katumaasturi, on saatavana 1.4 Turbo -moottorivaihtoehdolla. Siinä yhdistyvät maasto-ominaisuudet pieneen kokoon ja tehokkaaseen suorituskykyyn.

  Onko Fiat Qubo hyvä auto?

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä autoista, joihin on asennettu Fiatin 1.4 Turbo -moottori. On syytä huomata, että moottorin saatavuus voi vaihdella mallivuoden ja tiettyjen varustetasojen mukaan. Ajantasaisimmat tiedot automalleista ja niiden moottorivaihtoehdoista kannattaa aina tarkistaa paikalliselta jälleenmyyjältä tai valmistajan verkkosivuilta.

Lisätietoja Fiat 1.4 Turbo -moottorista

Fiat 1.4 Turbo -moottori on saanut tunnustusta useista merkittävistä ominaisuuksista ja piirteistä:

Turboahdettu suorituskyky: 1.4 Turbo -moottorissa käytetään turboahdinta, joka pakottaa ylimääräistä ilmaa moottorin sylintereihin, minkä ansiosta teho ja vääntömomentti ovat paremmat kuin vastaavankokoisissa imumoottoreissa. Tämä mahdollistaa reippaan kiihtyvyyden ja paremman suorituskyvyn erityisesti pienemmissä ajoneuvoissa.

Polttoainetehokkuus: Turboahtimesta huolimatta Fiat 1.4 Turbo -moottori on tunnettu polttoainetehokkuudestaan. Turboahdin auttaa parantamaan moottorin tehokkuutta maksimoimalla palamisprosessin, mikä mahdollistaa paremman polttoainetalouden verrattuna suurempiin, ei-turboahdettuihin moottoreihin, joilla on samanlainen suorituskyky.

Kompakti muotoilu: 1.4 Turbo -moottori on kompaktin kokoinen, joten se soveltuu asennettavaksi monenlaisiin ajoneuvoihin, pienikokoisista henkilöautoista pienikokoisiin katumaastureihin. Sen pienikokoinen rakenne mahdollistaa joustavuuden ajoneuvon suunnittelussa ja pakkaamisessa, jolloin autonvalmistajat voivat optimoida sisätilan suorituskyvystä tinkimättä.

MultiAir-teknologia: Fiat 1.4 Turbo -moottorissa on MultiAir-teknologia, joka on kehittynyt muuttuva venttiilien ajoitusjärjestelmä. MultiAir-tekniikka mahdollistaa moottorin imuventtiilien tarkan ohjauksen, mikä optimoi ilmavirran ja parantaa sekä suorituskykyä että polttoainetehokkuutta.

Monipuolisuus: Fiat 1.4 Turbo -moottoria on hyödynnetty useissa Fiat-konsernin ajoneuvoissa, kuten Fiat-, Alfa Romeo-, Dodge- ja Jeep-malleissa. Sen monipuolisuus ja muunneltavuus tekevät siitä suositun valinnan eri ajoneuvosegmentteihin, sillä se tarjoaa tasapainoisen suorituskyvyn ja tehokkuuden.

Bottom line

Fiatin 1.4-T-moottori valmistettiin 1.4-palomoottoriperheen pohjalta. Tämän ansiosta se on melko luotettava ja suorituskykyinen. Siitä huolimatta siihen liittyy myös erilaisia ongelmia, kuten olemme käsitelleet. Mutta jos tätä moottoria huolletaan ja hoidetaan hyvin, useimmat käsittelemistämme ongelmista voidaan välttää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z