Fiat 124 Spider – yleiset ongelmat

Fiat 124 Spider - yleiset ongelmat

Fiat 124 Spiderissa on ikoninen muotoilu, joka tuo maanteille upeaa kauneutta. Se on myös kompakti, tehokas ja hauska ajaa. Tässä autossa on kuitenkin myös muutamia ongelmia, jotka on tärkeää huomioida. Mutta mitkä ovat Fiat 124 Spiderin yleisiä ongelmia?

Joitakin Fiat 124 Spiderin yleisiä ongelmia ovat viallinen sähköjärjestelmä, epätasapainoinen jousitus, huono näkyvyys, vesipumppuongelmat, moottorivika, nokka-akseliongelmat ja vaihteisto-ongelmat. Huomaa, että nämä ongelmat vaihtelevat Fiat 124 Spiderin eri mallivuosien välillä.

Mitkä ovat 124 Spiderin yleisiä ongelmia?

Viallinen sähköjärjestelmä

Tämä on yleinen ongelma kaikissa Fiat-malleissa. Myös Fiat 124 Spiderissa on viallinen sähköjärjestelmä. Tärkeimmät syyt Fiat 124 Spiderin sähkövikoihin ovat viallinen vaihtovirtageneraattori, toimintahäiriö latausjärjestelmässä, katkenneet tai vaurioituneet johdot, huono akkukytkentä ja huono maadoitusyhteys.

Paras tapa korjata viallinen sähköjärjestelmä on korjata vialliset osat. Vaihda esimerkiksi viallinen vaihtovirtageneraattori, palanut sulake tai katkenneet johdot.

Huono näkyvyys

Kuten useimmissa Fiat-malleissa, myös Fiat 124 Spiderissä on huono näkyvyys. Tämä johtuu yleensä kojelaudan sijoittelusta. Myös näkyvyys taaksepäin on ongelma. Sitä paitsi valojen tyyppi, jolla Fiat 124 Spiderisi on varustettu, on erittäin tärkeä näkyvyyden kannalta huonosti valaistuilla alueilla. Varmista, että asennat etusumuvalot, jotta näkyvyys on erinomainen huonoissa olosuhteissa.

Epätasapainoinen jousitus

Jousitusjärjestelmän tehtävänä on maksimoida renkaiden ja tien välinen kitka. Lisäksi tämä järjestelmä tarjoaa vakautta ohjausjärjestelmälle. Jos siis jokin jousitusjärjestelmän osista vaurioituu, se voi vaikuttaa jousituksen toimintaan ja vaarantaa kuljettajan ja muut autoilijat.

  Fiat 500:n yleiset ongelmat

Jousitusjärjestelmän tärkeimpiä osia ovat iskunvaimentimet, jouset, renkaat ja jouset. Jos siis Fiat 124 Spiderisi jousitus on epätasapainossa, se on merkki kuluneista rengaskierteistä tai viallisista iskunvaimentimista. Vie auto mekaanikolle korjaamaan taustalla oleva ongelma.

Vaihteisto-ongelmat

Monet Fiat 124 Spiderin käyttäjät ovat valittaneet myös vaihteisto-ongelmista. Tärkein vaihteisto-ongelma on kuitenkin ongelma vaihteistoa ohjaavassa ohjelmistossa, ja se voi aiheuttaa odottamattoman alasvaihdon, joka voi saada auton hidastumaan äkillisesti ja odottamatta.

Lisäksi tämä ongelma voi saada takapyörät lukkiutumaan, mikä lisää onnettomuusriskiä. Hyvä uutinen on se, että Fiat kutsui takaisin mallit, joissa tämä ongelma on ilmennyt, ja suurin osa niistä on valmistettu vuosina 2017-2018. Jos siis olet ostamassa käytettyä mallia, joka on valmistettu tämän ajanjakson välisenä aikana, kannattaa varmistaa, että ongelmaan on puututtu.

Vesipumppuongelmat

Kun Fiat 124 Spider -autosi on ajanut useita kilometrejä, jotkin osat, kuten vesipumppu, kuluvat ja alkavat aiheuttaa ongelmia. Kun vesipumppu vikaantuu, alat huomata esimerkiksi moottorin ylikuumenemista, jäähdyttimestä tulevaa savua tai höyryä ja rikkoutuneita tiivisteitä.

Varmista, että vaihdat vesipumpun ja kuluneet osat, jotta moottori ei vaurioidu vakavasti. Tämä johtuu siitä, että se on osa jäähdytysjärjestelmää, jonka ansiosta moottori toimii optimaalisesti.

Nokka-akselin ongelmat

Nokka-akselin asentoanturi välittää nokka-akselilta elintärkeää tietoa moottorin ohjausmoduuliin. Kun nokka-akselia on käytetty pitkään, se voi kuitenkin vioittua tai toimia huonosti ja vaikuttaa sytytyksen ja moottorin toimintaan.

  Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

Yleisiä merkkejä viallisesta nokka-akselin asentoanturista ovat ajoneuvon pysähtyminen, moottorin tarkastusvalon syttyminen, suorituskykyongelmat ja auton käynnistymishäiriöt. Jos nokka-akselin asentoanturi on huono tai vikaantunut, se on vaihdettava mahdollisimman pian!

Moottorin vikaantuminen

Vaikka Fiat 124 Spider on erittäin luotettava, siinä on silti useita moottoriongelmia. Tästä huolimatta tämän auton yleisin moottoriongelma on polttoainepumpun vikaantuminen. Tämä ongelma on yleinen vuoden 2019 Fiat 124 Spider -mallissa. Valmistaja kutsui tämän auton takaisin, koska he huomasivat, että polttoainepumpun sisällä oleva juoksupyörä saattaa olla epämuodostunut, mikä saattaa aiheuttaa polttoainepumpun vikaantumisen.

FAQ

Onko Fiat 124 Spider luotettava?

Koska uusin Fiat 124 Spider perustuu ikoniseen ja suosittuun Mazda MX-5 Miataan, voit odottaa tämän auton olevan erittäin luotettava. Fiat kuuluu markkinoiden vähiten luotettavien automerkkien joukkoon, mutta Mazda sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon. Joten koska Fiat 124 Spider perustuu Mazdaan, sen pitäisi pärjätä erittäin hyvin. Myös korjaus- ja huoltokustannusten pitäisi siis olla alhaiset.

Onko Fiat 124 Spiderin huolto kallista?

Fiat 124 Spider on halpa ylläpitää. On arvioitu, että Fiat Spiderin keskimääräiset vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat noin 283 dollaria. Kustannukset vaihtelevat kuitenkin 95 dollarin ja 2180 dollarin välillä riippuen siitä, miten hoidat autoa, ajotottumuksistasi ja sijainnistasi.

Kuinka kauan Fiat 124 Spider kestää?

Fiat 124 Spider on yksi markkinoiden kestävimmistä Fiat-malleista. Fiat Spiderin on raportoitu kestäneen vuodesta 1966 vuoteen 1985 eli noin 20 vuotta. Oikealla hoidolla ja huollolla uusimmat Fiat 124 Spider -mallit voivat siis kestää myös yli 250 000 kilometriä. Lisäksi kuljettajan tulisi noudattaa hyviä ajotapoja, jotta auto kestäisi pidempään.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Onko Fiat 124 Spider turvallinen?

Kyllä, Fiat 124 Spider on turvallinen auto. Tämä johtuu siitä, että se on varustettu monilla edistyksellisillä turvallisuusominaisuuksilla ja kuljettajaa avustavilla tekniikoilla. Tämän lisäksi se on saanut parhaan turvallisuusluokituksen matkustajien suojelusta, mikä tekee siitä yhden markkinoiden turvallisimmista avoautoista.

Säilyttävätkö Fiat 124 Spiderit arvonsa?

Kyllä, Fiat 124 Spider kuuluu automalleihin, jotka pitävät arvonsa hyvin. Tämä auto heikkenee vain 23 % 5 vuoden kuluttua ja sen jälleenmyyntiarvo on 23 440 dollaria. Autoa on kuitenkin huollettava hyvin, jotta sen jälleenmyyntiarvo säilyisi. Sitä paitsi Fiat 124 Spiderista on hiljalleen tulossa klassikko, ja sen hinta nousee vuosien mittaan.

Yhteenveto

Fiat 124 Spider on ikoninen ja ihastuttava auto, jonka moni haluaisi omistaa. Siitä huolimatta siihen liittyy myös joitakin asioita, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää, jotta he voivat huolehtia autosta asianmukaisesti. Kaiken kaikkiaan kyseessä on tyylikäs auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Kaiken lisäksi se kuuluu luotettavimpiin ja kestävimpiin Fiat-malleihin, joita on koskaan rakennettu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z