Fiat 2.4 MultiAir TigerShark -moottorin ongelmat

Jeep Compass ongelmat

Fiatin 2.4 multiair-moottori on hydraulisesti ohjattu muuttuvan venttiilien ajoituksen ja muuttuvan venttiilien noston moottoritekniikka. Se on yksi parhaista Fiatin moottoreista, ja Fiat Chrysler Automobiles esitteli sen vuonna 2013. Mutta kuten useimmissa moottoreissa, myös siinä on useita ongelmia. Mitkä ovat siis Fiat 2.4 multiair -moottorin ongelmat?

Joitakin Fiat 2.4 multiair TigerShark -moottorin yleisimpiä ongelmia ovat korkea öljynkulutus ja öljyvuodot. Huolimatta useiden ongelmien kirjaamisesta tämä moottori on erittäin kestävä ja suorituskyvyltään tehokas. Lisäksi nämä ongelmat voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Mitkä ovat Fiat 2.4 multiair -moottorin yleiset ongelmat?

Korkea öljynkulutus

Tämä on Fiat 2.4 multiair Tigershark -moottorin suurin ongelma. Monet tämän moottorin käyttäjät ovat valittaneet käyttävänsä paljon rahaa öljyyn. Jos teet nopean Google-haun 2,4-litraisen multiair-moottorin öljynkulutusongelmista, sinua pommitetaan monilla tuloksilla. Tämä vain osoittaa, miten tämä moottori kuluttaa liikaa öljyä.

Kaiken lisäksi 2,4-litraisen multiair-moottorin liiallisesta öljynkulutuksesta on vireillä ryhmäkanne. Useimmat ihmiset ovat toistuvasti sanoneet, että heidän moottorinsa kuluttaa yli 1 litran öljyä 1000 mailin välein. Tämä on naurettavaa, sillä suositeltu keskiarvo on enintään 1 litra öljyä 1000 mailin välein.

Ongelman perusteellisen tarkastelun jälkeen useimmat mekaanikot ovat todenneet, että liiallinen öljynkulutus johtuu männistä tai männänrenkaista. On sanottu, että liian paljon öljyä kulkee renkaiden läpi, pääsee palotilaan ja palaa pois. Vaikka liiallinen öljyn käyttö ei haittaa moottorin kestävyyttä tai luotettavuutta, liian vähäinen käyttö voi aiheuttaa vakavia ongelmia.

Joitakin alhaisen öljymäärän vaikutuksia ovat kolkutus-, jauhamis- ja kolahteluäänet. Muita vaikutuksia ovat huono suorituskyky, moottorin ylikuumeneminen, palavan öljyn haju, auton pysähtyminen ja huono polttoainetaloudellisuus. Huomaa, että moottorin tarkastusvalo syttyy harvoin, kun öljyn määrä on alhainen. Sinun on siis tarkistettava ja varmistettava, että öljytaso on oikea, ennen kuin on liian myöhäistä.

  Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

On suositeltavaa täyttää öljy 1000 mailin välein. Tämä saattaa olla kallista, mutta se on parempi kuin kuluttaa paljon rahaa joidenkin osien korjaamiseen tai vaihtamiseen alhaisen öljytason vuoksi. Lisäksi, koska ongelma liittyy mäntiin, paksumman öljyn käyttö on ratkaisevan tärkeää, koska se auttaa minimoimaan suunnitteluvirheestä johtuvan öljynkulutuksen.

Öljyvuodot

Toinen ongelma, josta Fiatin 2,4-litraisen multiair Tigershark-moottorin käyttäjät ovat raportoineet, on öljyvuoto. Tämä ongelma ei ole yleinen vain Fiat 2.4 multiair-moottorissa, vaan kaikissa Fiatin moottoreissa. Sitä esiintyy yleensä vanhemmissa moottoreissa. Lisäksi moottorissa on useita tiivisteitä ja muita osia, jotka haurastuvat iän, lämpösyklien ja ajokilometrien myötä.

Joitakin osia, jotka vioittuvat ja johtavat öljyvuotoihin, ovat öljypohjan tiivisteet, venttiilikannen tiivisteet ja päätiivisteet. Fiat 2.4 multiair Tigershark -moottorissa suurimpia syyllisiä ovat kuitenkin venttiilikannen tiivisteet, jotka eivät toimi. Huomaa, että venttiilikannen tiiviste sijaitsee moottorin yläosassa, ja se joutuu vuosien mittaan koville.

Venttiilikannen tiiviste, joka on kumimainen osa, on kuitenkin altis hajoamaan iän ja ajokilometrien myötä. Joitakin öljyvuodon merkkejä ovat näkyvät vuodot, kevyt savu, palavan öljyn haju ja alhainen moottoriöljyn määrä. Vuodot alkavat kuitenkin pieninä, kun venttiilikannen tiivisteet alkavat hajota ja halkeilla.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on korjattava tai vaihdettava vaurioituneet tai vialliset osat. Vaikka venttiilikannen tiivisteen vaihtaminen on halpaa, se voi olla aikaa vievää ja työkustannukset voivat olla melko korkeat.

  Fiat Panda 4x4 TwinAir ongelmat

FAQ

Onko Fiat 2.4 multiair -moottori luotettava?

Kyllä, Fiat 2.4 multiair Tigershark -moottori on melko luotettava. Toisin kuin useimmat Fiatin moottorit, tämä moottori kirjaa muutamia ongelmia. Suurin ongelma on suuri öljynkulutus ja öljyvuodot. Näitä kahta lukuun ottamatta muut ongelmat ovat vähäisiä, ja ne voidaan välttää auton asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Toisaalta korjauskustannukset voivat olla korkeat, koska myös varaosien hinta on huomattavan korkea.

Onko Fiat 2.4 multiair-moottori hyvä?

Kyllä, se on yksi markkinoiden hienoimmista moottoreista. Tämä johtuu siitä, että siinä on multiair-järjestelmä, joka on suorituskyvyltään erittäin tehokas. Tämä järjestelmä mahdollistaa imuventtiilin toiminnan optimaalisen ajoituksen. Multiair-tekniikka lisää myös tehoa jopa 10 % ja vääntöä jopa 15 %. Lisäksi tämä moottori on myös erittäin kestävä.

Kuinka kauan Fiat 2.4 multiair-moottori kestää?

Kuten useimmat Fiatin moottorit, Fiat 2.4 multiair -moottori kestää yli 200 000 kilometriä, jos moottoria huolletaan hyvin. Jotta näin tapahtuisi, käyttäjän on pidettävä autosta hyvää huolta ja noudatettava myös valmistajan suosittelemia määräaikaishuoltoja.

Kuinka paljon öljyä Fiat 2.4 multiair -moottorissa on?

Kuten aiemmin todettiin, Fiatin 2,4-litrainen multiair Tigershark -moottori kuluttaa paljon öljyä. Keskimäärin tässä moottorissa tulisi käyttää vähintään 6 litraa täyssynteettistä saksalaista RAVENOL ECS 0w20 -moottoriöljyä. Sen lisäksi, että se kuluttaa paljon öljyä, öljy on myös erittäin kallista, koska se on täyssynteettinen öljy.

  Jeep Renegaden rengasanturiongelmat - syyt ja niiden korjaaminen

Missä Fiat-malleissa on Fiat 2.4 multiair-moottori?

Fiat 2.4 multiair -moottorin teho on 178-184 hv. Sen lisäksi tämä moottori on asennettu useampaan kuin yhteen Fiat-malliin. Se löytyy vuodesta 2016 nykyiseen Fiat 500X:ään ja vuodesta 2017 nykyiseen Fiat Toroon. Fiatin lisäksi tämä moottori löytyy myös Dodge Dartista, Jeep Compassista, Jeep Cherokeesta, Ram ProMaster Citystä ja Chrysler 200:sta.

Autot, joissa on Fiatin 2.4 TigerShark multiair-moottori

Fiat 2.4 TigerShark Multiair -moottoria käyttää pääasiassa Fiat Chrysler Automobiles (FCA) -konserni, johon kuuluvat sellaiset merkit kuin Fiat, Chrysler, Dodge ja Jeep. Seuraavassa on joitakin näiden merkkien ajoneuvoja, joiden tiedetään tarjoavan 2.4 Tigershark Multiair -moottoria:

  1. Fiat Freemont (tunnetaan joillakin markkinoilla myös nimellä Dodge Journey).
  2. Chrysler 200
  3. Dodge Dart
  4. Jeep Cherokee (mallivuodet 2014-2018)
  5. Jeep Renegade (Limited- ja Trailhawk-mallistot).
  6. Jeep Compass (mallivuodet 2017-2020).
  7. Dodge Avenger (lakkautettu mallivuoden 2014 jälkeen).
  8. Dodge Journey (valitut mallit, markkinoista riippuen).
  9. Dodge Caliber (lakkautettu mallivuoden 2012 jälkeen).

Päätelmät

Fiatin 2.4 multiair Tigershark -moottori suunniteltiin tuottamaan enemmän tehoa ja vääntöä ja vähentämään samalla päästöjä. Se on myös erittäin tehokas ja kestävä. Siitä huolimatta siihen liittyy myös useita ongelmia, jotka voidaan välttää, jos omistaja pitää autosta hyvää huolta. Oikealla hoidolla ja huollolla Fiatin 2,4-litrainen multiair-moottori voi ajaa yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z