Fiat 500e Lataus- ja sähköongelmat

Fiat 500e yleiset ongelmat

Fiat 500e on kehittyneempi ja hienostuneempi auto kuin rakastettu kaasukäyttöinen Fiat 500. Mitensähköauton, se tulee myös selectric careral ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Mutta mikä on Fiat 500e lataus- & sähköongelmat?

Yleisiä Fiat 500e:n lataus- ja sähköongelmia ovat huono akku, akun tyhjeneminen ja rajalliset laturit. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat valittaneet liian hitaasta latauksesta ja vaurioituneista johtosarjoista.

Lisää Fiat 500e -ongelmia.

Mitkä ovat Fiat 500e:n lataus- ja sähköongelmat?

Huono akku

Akut ovat sähköajoneuvon tärkeimpiä osia. Kun olet ajanut Fiat 500e:llä selectric careral -kilometrejä, saatat alkaa kärsiä selectric careral -akkuongelmista. Useimmat akkuongelmat johtuvat liiallisesta käytöstä, iästä tai electric caren sääolosuhteista.

Useimmat Fiat 500e -käyttäjät ovat valittaneet akun latauksen menettämisestä. Välttääksesi useimmat akkuun liittyvät ongelmat Fiat 500e -autossasi sinun tulisi kiinnittää huomiota siihen, miten käytät autoa ja kuinka paljon varausta autossa on ennen ajamista.

Jos akku on pettänyt tai se ei pidä latausta, sinun on käytävä Fiat-huollossa tarkistuttamassa se. Se voidaan korjata tai vaihtaa ongelmasta riippuen. Huomaa, että akun vaihtaminen voi olla melko kallista.

Akun tyhjeneminen

Toinen ongelma, josta Fiat 500e -käyttäjät ovat valittaneet, on akun tyhjeneminen. Mitensähköhuoltaja, tämä ongelma on yleisempi kylmemmiltä alueilta tulevissa Fiat 500e:ssä. Odotetusti kylmemmissä lämpötiloissa olevat Fiat 500e -autot tyhjentävät akun yleensä nopeammin kuin leudoissa lämpötiloissa olevat autot.

Joidenkin tutkimusten electric caren mukaan SÄHKÖAUTOT voivat menettää jopa 32 % latauksestaan viileämmillä alueilla. Tästä syystä on tärkeää pitää akku ladattuna ja se on lämmitettävä ennen ajamista. Sen lisäksi, että kylmät lämpötilat tyhjentävät Fiat 500e:n akkua, ne myös lyhentävät akun käyttöikää.

  Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

Vaurioitunut johtosarja

Tämä ongelma on yleinen vanhemmissa Fiat 500e -malleissa. SÄHKÖAUTON johdinsarja auttaa käsittelemään energian ja tiedon kulkua E/E-järjestelmässä, jotta auton ensisijaiset toiminnot, kuten jarrutus ja ohjaus, sekä auton toissijaiset toiminnot, kuten infotainment ja ilmanvaihto, voidaan suorittaa.

Jos siis Fiat 500e:n johdinsarja on vaurioitunut, nämä toiminnot eivät toimi kunnolla. Varmista, että käyt Fiat-huoltokeskuksessa tai ammattitaitoisella mekaanikolla korjausta tai vaihtoa varten.

Rajoitetut laturit

Fiat tarjoaa käyttäjilleen Fiat Lelectric carel-1 -sähköautolaturin. Se on Fiat 500e:lle suositeltu laturi. Tästä huolimatta jotkut käyttäjät ovat yrittäneet käyttää muita latureita ja heillä on ollut ongelmia autojensa lataamisessa. Eräs käyttäjä asensi Clipper-creek LCS-25 ELECTRIC CARSE -laturin, eikä se ollut yhteensopiva hänen autonsa kanssa.

Mitensähköauto, jotkut käyttäjät ovat onnistuneet käyttämään lelectric carel-2 Clipper-creek LCS-25 -laturia. Eräs asiakas totesi, että hän sai virheilmoituksen, jossa luki: ”P0D27-00 BATTERY CHARGER 1 INPUT VOLTAGE TOO LOW”. Tärkein syy siihen, miksi Clipper-creek LCS-25 -laturi ei ole yhteensopiva joidenkin Fiat 500e -mallien kanssa, on yhteensopimattomuus.

Oikeanpuoleinen ylänapa on pienempi kuin vasemmanpuoleinen ylänapa. Näiden kahden nastan on oltava samankokoisia, jotta laturi toimisi. Varmista siis ennen yleislaturin hankkimista, että se on yhteensopiva autosi kanssa.

Lataus on liian hidas

Lopuksi selectric careral -käyttäjät ovat myös valittaneet, että auto latautuu liian hitaasti. Tätä ongelmaa eivät koe ainoastaan Fiat 500e -käyttäjät, vaan myös muut sähköauton omistajat. Monet käyttäjät ovat valittaneet Fiat 500e -auton latausnopeudesta, koska se kestää hieman kauemmin.

  Yleisiä ongelmia Fiat Ulyssessa

Esimerkiksi 24 kWh:n akun lataaminen 10 prosentista 80 prosenttiin kestää pikalaturilla jopa 30 minuuttia. Ja isomman 42 kWh:n akun lataaminen 0 prosentista 80 prosenttiin 85 kWh:n akulla kestää 35 minuuttia. Mutta kun lataat kotoa käsin, se voi viedä sähköauton Selectric Careral -tunteja.

Tähän Fiat 500e -käyttäjien kannattaa siis tottua. Pikalatausta varten on käytettävä pikalaturia.

FAQ

Onko Fiat 500e luotettava auto?

Kyllä, Fiat 500e on luotettava auto. Se on myös tehokas ja kestävä. Sitä vastoin alkuperäinen Fiat 500 -bensiinimalli ei ole kovin luotettava. Fiat 500e on luotettavampi kuin polttomoottorilla varustettu vastineensa, koska siinä on vain vähän liikkuvia osia.

Mitkä ovat Fiat 500e:n yleiset ongelmat?

Fiat 500e on luotettava ja mukava auto. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, kuten latausongelmia, sähköongelmia, akkuongelmia ja ohjelmisto-ongelmia. Jos haluat välttää useimmat näistä ongelmista, sinun on varmistettava, että pidät autosta hyvää huolta ja teet korjaukset ajoissa.

Kuinka kauan Fiat 500e:n akku kestää?

Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla Fiat 500e -akku kestää 10-20 vuotta. Tämä riippuu siitä, kuinka hyvin huollat autoa ja kuinka usein ajat sillä. Huomaa, että Fiatin akku heikkenee 0-2 % vuodessa.

Mikä on Fiat 500e:n toimintasäde?

Fiat 500e on varustettu 42,2 kWh:n (brutto) ja 37,3 kWh:n (netto) akkukapasiteetilla, mikä antaa sähköautolle WLTP-ajosyklissä vakiovarusteena olevilla 17-tuumaisilla pyörillä 164 mailin tai 264 kilometrin toimintasäteen. Jos auto kuitenkin varustetaan 18-tuumaisilla pyörillä, toimintasäde pienenee 157 mailiin tai 253 kilometriin.

  Fiat Pulse - yleiset ongelmat

Onko Fiat 500e:n huolto kallista?

Ei, Fiat 500e:n ylläpito on melko edullisempaa kuin perinteisten Fiat 500 -polttomoottorimallien. Tämä johtuu siitä, että Fiat 500e ei käytä polttoainetta ja autojen lataaminen on halvempaa kuin Fiat 500:n tankkaaminen. Lisäksi Fiat 500e:n huoltokustannukset ovat jopa 35 % pienemmät kuin polttomoottoristen Fiat 500 -mallien.

Johtopäätös

Sähköauto Vaikka Fiat 500e on hienostunut, 61 mm pidempi, 56 mm leveämpi ja 29 mm pidempi kuin bensakäyttöinen edeltäjänsä, siinä on silti useita ongelmia. Fiat 500e:n yleisimpiä sähkö- ja latausongelmia ovat huonot akut, vaurioituneet johtosarjat ja tyhjenevät akut.

Kuten useimmissa autoissa, Fiat 500e:n hyvä hoito ja huolto auttavat välttämään joitakin edellä mainituista ongelmista ja pidentämään sen käyttöikää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z