Fiat 500e yleiset ongelmat

Fiat 500e yleiset ongelmat

Vuoden 2022 Driver Power Satisfaction Survey -tutkimuksen mukaan Fiat oli vähiten luotettava automerkki. Fiat 500e on kuitenkin muuttamassa tätä luokitusta, sillä se on hieman luotettavampi kuin sisaruksensa. Mutta mitkä ovat Fiat 500e:n yleisiä ongelmia?

Fiat 500e:n yleisiä ongelmia ovat akkuongelmat, latausongelmat, ohjelmisto-ongelmat, vaihteisto-ongelmat ja sähköongelmat. Vaikka auton toimintasädettä ei pidetä ongelmana, Fiat 500e:n toimintasäde on kilpailijoihinsa verrattuna hyvin lyhyt, mikä voi olla ongelma joillekin ihmisille.

Mitkä ovat Fiat 500e:n yleiset ongelmat?

Ohjelmisto-ongelmat

Fiat joutui kutsumaan takaisin yli 16 500 lippulaiva-sähköautoa 500e:tä ohjelmistovian vuoksi, joka saattoi johtaa kaatumisvaaraan. Suurin osa Fiat 500e -malleista, joita palautettiin, oli valmistettu vuosina 2013-2016. Fiat totesi, että näissä autoissa oli jännitepiikkejä tehonvaihtomoduulissa, jotka saattoivat aiheuttaa käyttövoimajärjestelmän sammumisen ja käyttövoiman menetyksen.

On tärkeää huomata, että käyttövoiman menetys voi lisätä auton törmäyksen todennäköisyyttä. Lisäksi on syytä huomata, että Fiat 500e -mallin omistajat tai käyttäjät eivät koskaan ottaneet asiaa esille, koska yhtiö teki rutiinitarkastuksen ja havaitsi ongelman.

Akkuongelmat

Toinen yleinen ongelma, johon Fiat 500e -käyttäjien on syytä varautua, on akkuongelmat. Niihin kuuluvat muun muassa akun nopea tyhjeneminen, akun tyhjeneminen auton ollessa sammutettuna ja akun tyhjeneminen ajon aikana.

Jos sinulla on tällaisia ongelmia, sinun kannattaa tarkistaa vaihtovirtageneraattori, akun kaapelit ja akun tila. Jos vaihtovirtageneraattori on huono, vaihda se. Varmista, että vaihtovirtageneraattori testataan varaosaliikkeessä. Lisäksi sinun tulisi testauttaa ja vaihtaa akku, jos se on huono. Lopuksi, jos ongelma johtuu kaapeleista, tarkista, onko niissä korroosiota, ja puhdista ne.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Sähköongelmat

Jos autossasi on sähköongelmia, ensimmäinen syyllinen on akku. Mutta jos akku toimii kunnolla, on mahdollista, että johdinsarja on vaurioitunut tai rikki. Tällaisen ongelman korjaamiseksi sinun on vietävä auto mekaanikolle tarkastettavaksi.

Huomaa, että useimpia johdinsarjaongelmia ei korjata takuun puitteissa. Lisäksi saatat joutua vaihtamaan koko johdinsarjajärjestelmän. Tämä voi maksaa 1 800-4 000 dollaria sijainnistasi riippuen.

Latausongelmat

Useat käyttäjät ovat ilmoittaneet, että heillä on ollut vaikeuksia käyttää muun tyyppisiä latureita. Huomaa, että Fiat tarjoaa Fiat 500e -käyttäjille Fiat EVSE -laturin, joka lataa auton tasolla 1. Eräs käyttäjä yritti käyttää Clipper-creek LCS-25 EVSE -laturia kotonaan, mutta se ei pystynyt lataamaan hänen autoaan.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi sinun on varmistettava, että hankit tai käytät yhteensopivaa laturia Fiat 500e -laitteesi kanssa. Esimerkiksi LCS-25 EVSE toimii erittäin hyvin 500e:n kanssa. Huomaa, että LCS-25 EVSE on tason 2 laturi.

Voimansiirto-ongelmat

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Fiat 5003:n käyttäjät ovat raportoineet myös useista vaihteisto-ongelmista. Jotkut niistä ovat auton nykiminen, vaihteen vaihtaminen, vaihteen vikaantuminen, vaihteen juuttuminen pysäköintiin ja paljon muuta. Toisin kuin kaasukäyttöisessä Fiat 500:ssa, Fiat 500e:n vaihteistojärjestelmässä on muutamia osia. Siksi korjaaminen on melko helppoa ja saumatonta.

Voit korjata Fiat 500e:n vaihteisto-ongelmat viemällä auton mekaanikolle tarkastettavaksi. Mekaanikko paikallistaa sitten ongelman ja korjaa viallisen osan. Jos vaihteisto on vaurioitunut pahasti, koko järjestelmä on ehkä vaihdettava.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

FAQ

Onko Fiat 500e luotettava?

Fiat-autot kuuluvat kaikkein vähiten luotettaviin, kun kyseessä on valtavirta-auto. Koska sähköautot ovat kuitenkin luotettavampia kuin kaasuautot, Fiat 500e:n pitäisi olla luotettavampi kuin sisaruksensa. Sitä paitsi jotkin luotettavuuslaitokset ovat arvioineet sen luotettavuuden hieman keskimääräistä paremmaksi, mikä on hyvä merkki.

Onko Fiat 500e:n huolto kallista?

Ei, Fiat 500e:n ylläpito on halvempaa kuin muiden vastaavien autojen. Tämä johtuu siitä, että vastaavanlaisen auton keskimääräiset vuotuiset ylläpitokustannukset ovat noin 650 dollaria, kun taas Fiat 500e:n ylläpito maksaa 400-500 dollaria. Koska Fiat 500e on täyssähköinen, muutama asia voi mennä pieleen, mikä tekee siitä vielä halvemman kuin Fiat 500:sta.

Kuinka kauan Fiat 500e:n akku kestää?

Fiat 500e toimitetaan 24 kWh:n perusakulla, mutta siitä on myös variantti, joka on varustettu suuremmalla 42 kWh:n akulla. Keskimäärin näiden akkujen pitäisi kestää 100 000 kilometriä, mikä on erinomaista. Akut voidaan kuitenkin vaihtaa, jos ne kuluvat loppuun. Fiatin akun pitäisi siis kestää keskimäärin 3-4 vuotta.

Kuinka kauan kestää ladata Fiat 500e täyteen?

Se riippuu siitä, minkä tyyppistä akkua käytät Fiat 500e -autossasi. Jos kyseessä on 24 kWh:n litiumioniakku, täyteen lataaminen tyhjästä 120 voltin pistorasiassa kestää noin 24 tuntia. Jos taas kyseessä on suurempi 85 kWh:n akku, se latautuu 80-prosenttisesti vain 35 minuutissa pikalaturin avulla.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Lopuksi, jos päätät käyttää 7,4 kWh:n kotiseinäpistorasiaa, auton täyteen lataaminen kestää hieman yli kuusi tuntia.

Miksi Fiat 500e -radioni ei toimi?

Jos olet yrittänyt kytkeä Fiat 500e -radion päälle, eikä se toimi, kannattaa kokeilla irrottaa akku noin 15 minuutiksi. Kokeile sen jälkeen kytkeä akku takaisin ja katso, toimiiko se. Tämä temppu yleensä vapauttaa radion, jos se on jäätynyt. Jos tämä temppu ei toimi, kokeile tarkistaa sulaketaulun sulakerasiassa oleva sulake, sillä se saattaa vaatia vaihtamista.

Johtopäätös

Fiat 500e on pieni ja päästötön auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Tästä huolimatta tässä autossa on myös useita ongelmia, joihin kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita puuttumaan, kun he hankkivat sen. Fiat 500e:n tärkeimmät ongelmat ovat ohjelmisto-ongelmat, sähköongelmat, vaihteisto-ongelmat, latausongelmat ja akkuongelmat.

Kuten useimmat autot, Fiat 500e voi kestää yli pitkän ajan, jos käyttäjä huoltaa sitä asianmukaisesti ja noudattaa valmistajan suosittelemia määräaikaishuoltoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z