Fiat 500L Vaihteiston ongelmat

Fiat 500L

Fiat 500L on rakennettu tarjoamaan mukavuutta perheille. Sen tilavan matkustamon ja tavaratilan ansiosta. Mutta kuten useimmissa farmariautoissa, myös tässä autossa on useita ongelmia, kuten vaihteisto-ongelmia. Mutta mitä ovat Fiat 500L:n vaihteisto-ongelmat?

Joitakin Fiat 500L:n yleisiä vaihteisto-ongelmia ovat vaikeudet vaihtaa vaihteita, kytkinongelmat, vähäinen vaihteistonesteen määrä ja vaihteiden hyppiminen tai jauhaminen kiihdytyksen aikana. Lisäksi jotkut ihmiset ovat rekisteröineet konepellin viheltäviä ääniä, polttavaa hajua, tärisevää vaihteistoa ja viallisia solenoideja.

Mitkä ovat yleisiä Fiat 500L:n vaihteisto-ongelmia?

Vaihteiden vaihtamisvaikeudet

Tämä on yksi tärkeimmistä Fiat 500L:n omistajien kokemista ongelmista. Se on myös yleinen vuoden 2014 Fiat 500L:ssä, että se pakotti valmistajan vetämään takaisin joitakin malleja. Tärkein syy, miksi tämän auton omistajat kokevat yleensä tämän ongelman, on alhainen vaihteistoneste. Joissakin tapauksissa se voi johtua siitä, että auto toimii saastuneella nesteellä.

Tämän ongelman korjaamiseksi käyttäjien on vaihdettava tai täytettävä vaihteistoneste.

Alhainen vaihteistoneste

Kun Fiat 500L:lläsi on ajettu useita kilometrejä, autossasi voi alkaa esiintyä erilaisia ongelmia, kuten tämä. Tärkein syy alhaiselle vaihteistonesteen määrälle on vuoto, joka johtuu haljenneesta tai puhjenneesta vaihteistokaukalosta. Jos vaihteistoallas on haljennut, autostasi katoaa nestettä, kunnes se korjataan.

Paras tapa korjata tämä ongelma ei ole täyttää nestettä uudelleen vaan korjata tai vaihtaa haljennut vaihteistoallas.

Kytkinongelmat

Tästä ongelmasta ovat raportoineet sekä manuaali- että automaattivaihteisen Fiat 500L:n käyttäjät. Kytkin auttaa ohjaamaan vaihteiden vaihtamista. Jos siis kytkin on vaurioitunut, se voi johtaa vaihteiston huonoon suorituskykyyn. Jos kytkinongelmia ei hoideta ajoissa, ne voivat vaurioittaa vaihteistoa, jonka korjaaminen voi tulla kalliiksi.

  Fiat Argo - yleiset ongelmat

Varmista, että ammattitaitoinen mekaanikko tutkii ja korjaa kytkimen ennen kuin se vahingoittaa vaihteistoa.

Hyppääminen tai narskuttelu kiihdytyksen aikana

Jos autosi hyppii tai nykii kiihdyttäessä, tämä on merkki siitä, että kytkinasennelmat ovat kuluneet. Lisäksi tämä ongelma on yleisempi Fiat 500L -malleissa, joissa on 5-vaihteinen Dualogic-automaattikäsivaihteisto. Kuitenkin myös jotkut kaksoiskytkin-automaattivaihteiston käyttäjät ovat raportoineet vastaavasta ongelmasta.

Paras ratkaisu on vaihtaa kuluneet kytkinosat.

Polttava haju

Kuten useimmissa vaihteistoissa, jos huomaat, että autosi vaihteistosta tulee polttava haju, tämä on merkki siitä, että neste on ylikuumentunut. Lisäksi sinun on syytä tarkistaa nesteesi, sillä se voi olla saastunut tai vanha eikä pysty hoitamaan voitelutehtäviään kunnolla.

Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla vanhan tai saastuneen vaihteistonesteen uuteen nesteeseen.

Konepelliltä kuuluu viheltäviä ääniä.

Vaihteistosta kuuluva viheltävä tai vinkuva ääni voi olla merkki useista vaihteistoon liittyvistä ongelmista. Yleisin niistä on alhainen nestetaso. Se voi kuitenkin olla myös todennäköistä, että Fiat 500L:ssäsi on kuluneet vaihteiston hammaspyörät ja vikaantunut momentinmuunnin.

Arvailujen välttämiseksi sinun kannattaa siis teettää auton diagnoosi ammattitaitoisella mekaanikolla ja ratkaista ongelma.

Viallinen solenoidi

Yleisiä merkkejä viallisesta vaihteiston solenoidista ovat, ettei vaihteisto vaihdu vapaalta tai että vaihteiden vaihtaminen on epätasaista ja aiheuttaa kivikkoista tai tärisevää tunnetta. Tämä johtuu siitä, että viallinen solenoidi ei vastaanota oikeita signaaleja tai avaudu riittävästi vaihteiston vaihtamiseksi.

  Fiat Pandan vaihteisto ongelmat

Voit korjata tämän ongelman korjaamalla tai vaihtamalla huonon vaihteiston solenoidin.

Vapiseva vaihteisto

Jos huomaat, että vaihteistosi tärisee kiihdyttäessäsi, tarkista vaihteistonesteen taso tai solenoidi. Alhainen vaihteistoneste voi saada auton tärisemään kiihdyttäessä. Tämä ongelma on hoidettava nopeasti, sillä se voi johtaa kalliisiin korjauksiin. Pyydä mekaanikkoa tarkastamaan auto ja joko täyttämään neste uudelleen tai vaihtamaan huono solenoidi.

Muut Fiat 500L:n ongelmat

FAQ

Kuinka kauan Fiat 500L:n vaihteisto kestää?

Fiat 500L:n vaihteisto voi kestää yli 150 000 kilometriä. Monet käyttäjät ovat kertoneet ajaneensa yli 100 000 kilometriä ilman suurempia ongelmia tai korjauksia. Lisäksi auto on erittäin kestävä, sillä se voi ajaa yli 250 000 kilometriä, jos sitä myös huolletaan hyvin.

Millainen vaihteisto Fiat 500L:ssä on?

Tässä autossa on kolme erilaista vaihteistoa. Siinä on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, kaksoiskytkinvaihteisto ja Aisinin kuusivaihteinen perinteinen momentinmuunninautomaatti. Sen lisäksi siinä on viisivaihteinen kaksoiskytkinautomaattinen manuaalivaihteisto.

On tärkeää huomata, että Pohjois-Amerikan markkinoilla on tarjolla vain Aisinin 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Miksi Fiat palautti vuoden 2014 Fiat 500L:n?

Chrysler kutsui takaisin yli 19 500 vuoden 2014 Fiat 500L -mallia vaihteisto-ongelman vuoksi. Valmistaja ilmoitti, että automaattivaihteisto ei vaihtanut helposti pysäköinnistä. Lisäksi kyseiset vaihteistot eivät välttämättä ota tai ottavat hitaasti vastaan aiottua vaihteenvalintaa.

  Yleisiä ongelmia Fiat Ulyssessa

Näin ollen kyseiset mallit kutsuttiin takaisin ja ongelma korjattiin.

Kuinka paljon Fiat-vaihteiston vaihto maksaa?

Fiat-vaihteiston vaihtokustannukset vaihtelevat 1800 ja 3400 dollarin välillä. Hinta voi olla halvempi tai kalliimpi riippuen siitä, vaihdetaanko osia vai koko vaihteisto. Vaihteiston vaihtaminen on kuitenkin melko työlästä ja aikaa vievää.

Kuinka usein Fiat 500L:n vaihteistoneste tulisi tutkia?

Voit tutkia Fiat 500L -vaihteistonesteesi niin usein kuin haluat. Säännöllisellä tarkastuksella varmistat, että autossasi on oikean tasoista ja oikeantyyppistä nestettä, jotta se toimii moitteettomasti. On kuitenkin erittäin suositeltavaa tarkistaa tai vaihtaa autosi vaihteistoneste 30 000-60 000 kilometrin välein.

Johtopäätös

Nyt kun tunnet joitakin Fiat 500L:n yleisiä vaihteisto-ongelmia, on erittäin tärkeää huoltaa autoasi asianmukaisesti, jotta se kestää pidempään. Ja vaikka eri Fiat-mallivuosilta on raportoitu vaihteisto-ongelmia, Fiat 500L -mallivuosi 2014 on malli, jossa on eniten ongelmia. Valmistaja joutui kutsumaan tämän vuosimallin takaisin, koska vaihteisto vaihtui helposti pois päältä.

Kaiken kaikkiaan Fiat 500L on edelleen erinomainen auto, ja sillä voi ajaa yli 200 000 kilometriä asianmukaisella hoidolla ja huollolla

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z