Fiat 500L:n vaihteisto-ongelmat

Fiat 500L

Fiat 500L:n vaihteistolla on tärkeä rooli nopeuden lisäämisessä tai vähentämisessä. Jos vaihteisto siis kärsii jostain syystä, auto ei toimi kunnolla. Mitä Fiat 500L:n vaihdelaatikko-ongelmat sitten ovat?

Fiat 500L:n vaihdelaatikko-ongelmiin kuuluvat muun muassa jauhava ääni vaihteita vaihdettaessa, vähäinen vaihteistonesteen määrä, vaikeudet vaihteiden vaihtamisessa ja viallinen vaihteiston solenoidi. Jotkut omistajat ovat myös raportoineet rikkoutuneesta vaihteensiirrosta, viallisista vaihteiston ohjausmoduuleista, viallisesta kytkimen pääsylinteristä ja viallisista kytkinlevyistä tai laakereista.

Mitkä ovat yleisimmät Fiat 500L:n vaihteisto-ongelmat?

Nihisevä ääni vaihteita vaihdettaessa

Tämä ongelma on yleinen Fiat 500L -malleissa, joissa on manuaalivaihteisto. Useimmat käyttäjät valittivat, että he kuulivat jauhavaa ääntä vaihtaessaan eri vaihteelle. Suurin syy tämän ongelman taustalla on huono kytkin, joka ei pääse irrottautumaan kunnolla moottorista, jolloin vaihteet eivät vaihdu sujuvasti.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on käytävä kokeneen mekaanikon luona vaihtamassa huono kytkinjärjestelmä.

Vähäinen vaihteistonesteen määrä

Vaihteistoneste on tärkeä osa vaihteistojärjestelmää. Jos vaihteistoneste on siis vähissä huolimattomuuden tai vuodon vuoksi, sinun on täytettävä neste uudelleen, jotta vaihteisto toimisi kunnolla. Riittävän vaihteistonesteen puute voi estää autoa menemästä vaihteelle.

Varmista siis aina, että autossasi on riittävästi vaihteistonestettä. Ja jos sinulla on vuoto, se on korjattava, niin pian kuin mahdollista!

Vaihteiden vaihtamisen vaikeus

Onko sinulla vaikeuksia vaihtaa vaihteita Fiat 500L:ssä? On erittäin todennäköistä, että vaihteistossasi ei ole tarpeeksi nestettä tai kytkinjärjestelmässä on ongelma. Ammattitaitoisen mekaanikon suorittama 500L:n tarkastus on elintärkeää taustalla olevan ongelman selvittämiseksi.

  Fiat 595:n yleiset ongelmat

Siitä huolimatta on yleensä ratkaisevan tärkeää tarkistaa vaihteistoneste ja varmistaa, että se on oikealla tasolla ja hyvässä kunnossa, jotta vältät useimmat vaihteenvaihto-ongelmat.

Viallinen vaihteiston solenoidi

Toinen merkittävä syy siihen, että Fiat 500L ei vaihda vaihteita, on viallinen vaihteiston solenoidi. Vaihteiston solenoidi auttaa kuljettajaa menemään vaihteelle ja pois vaihteelta ohjaamalla vaihteiston öljynpainetta. Jos se on siis vioittunut, kuljettaja ei voi vaihtaa vaihteita.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen vaihteiston solenoidi.

Rikkinäinen vaihteen kytkentä

Kun Fiat 500L:llä ajetaan useita kilometrejä, joitakin ongelmia voi alkaa ilmetä kulumisen tai vanhenemisen vuoksi. Yksi vaihteiston osista, jotka todennäköisesti kuluvat ajan myötä, on vaihteiston vaihteen välityslenkki. Jos tämä osa on vaurioitunut tai kulunut, se estää myös vaihteiston vaihteen kytkemisen.

Käy ammattitaitoisen mekaanikon luona tarkastamassa ja korjauttamassa vaurioitunut tai kulunut vaihteen välitys.

Viallinen kytkimen pääsylinteri

Tämä ongelma koskee vain manuaalivaihteistolla varustettuja Fiat 500L -malleja. Pääsylinterin tehtävänä on antaa oikea määrä painetta kytkimen kytkemiseksi ja irrottamiseksi, mikä auttaa kuljettajaa vaihteiden vaihtamisessa. Jos tämä osa siis vikaantuu, sinulla on vaikeuksia vaihtaa vaihteita.

Tämä ongelma voidaan korjata korjaamalla tai vaihtamalla vioittunut pääsylinteri.

Viallinen vaihteiston ohjausmoduuli

Vaihteiston ohjausmoduulin tehtävänä on tulkita tietoja päättääkseen, millä vaihteella olet tai pitäisikö vaihtaa ylös- tai alaspäin. Jos vaihteiston ohjausmoduuli on viallinen, et voi vaihtaa vaihteita helposti tai vaihteet saattavat vaihtaa väärin.

  Parhaat Fiat 500 -lisävarusteet

Pyydä ammattitaitoista mekaanikkoa tarkastamaan ja vaihtamaan viallinen vaihteiston ohjausmoduuli.

Viallinen kytkinlevy tai laakereiden laukaisulaakerit.

Kytkinlevy ja vapautuslaakerit auttavat siirtämään painetta, kun painat kytkinpoljinta alaspäin kytkimen irrottamiseksi, mikä auttaa vaihteen vaihtamisessa. Jos siis jokin näistä osista on vioittunut, et vaihda vaihteita tarkoitetulla tavalla. Tämä ongelma voidaan kuitenkin korjata korjaamalla tai vaihtamalla viallinen osa.

FAQ

Kuinka paljon Fiat 500L:n vaihteiston korjaaminen maksaa?

Viallisen 500L:n vaihteiston korjauskustannukset vaihtelevat kyseessä olevan ongelman mukaan. Esimerkiksi yksinkertainen korjaus, kuten löysän vaihdekepin korjaaminen, on halvempi kuin koko kytkinjärjestelmän vaihtaminen. Vakavat vaihteisto-ongelmat voivat maksaa 300-1 500 dollaria.

Mikä on Fiat 500L:n ja 500x:n tärkein ero?

Tärkein ero Fiat 500L:n ja Fiat 500X:n välillä on se, että 500L on paljon suurempi kuin 500x. Fiat 500L:ssä on 1,6 tuumaa pidempi pyörien väli, mutta siinä on myös suuri tavaratila, joka on 22,4 kuutiometriä, kun 500x:ssä se on vain 14,1 kuutiometriä. Ja kun takaistuimet pudotetaan, 500L on vielä suurempi, sillä tilaa on 68 kuutiometriä ja 39,8 kuutiometriä.

Mitkä ovat Fiat 500L:n yleiset ongelmat?

Fiat 500L on tilava ja käytännöllinen farmari. Se toimii myös hyvin, ja se on erittäin taloudellinen. Siihen liittyy kuitenkin myös erilaisia ongelmia, kuten moottoriongelmia, ikkunoiden ailahtelua, kovaäänistä ajoa, infotainment-järjestelmien toimintahäiriöitä, jarruongelmia ja paljon muuta.

  Onko Fiat Cronos hyvä auto?

Miten korjataan vaihteensiirto-ongelma?

Ensimmäinen ja helpoin tapa korjata vaihteensiirto-ongelma on tarkastaa nestetaso. Mutta jos et ole varma ongelmasta, on ratkaisevan tärkeää, että ammattitaitoinen mekaanikko tekee diagnoosin ja täydentää nestettä tai vaihtaa vaurioituneen osan.

Voinko vaihtaa Fiat 500L:n vaihdelaatikon kotitallissa?

Vaikka vaihdelaatikko on mahdollista vaihtaa kotona, on parempi jättää se asiantuntijoiden tehtäväksi. Tämä johtuu siitä, että vaihdelaatikon vaihtaminen voi kestää 8-10 tuntia. Tähän sisältyy vaurioituneen vaihdelaatikon irrottaminen, korjaaminen ja asentaminen uudelleen.

Sitä vastoin jos palkkaat ammattimaisen mekaanikon, hän voi veloittaa 400-700 dollaria. Toisaalta he tekevät kiitettävää työtä eivätkä mokaa.

Bottom line

Fiat 500L:n omistajien on syytä varautua erilaisiin vaihdelaatikko-ongelmiin, kuten hiostavaan ääneen kiihdytettäessä, vaikeuksiin vaihtaa vaihteita, rikkoutuneeseen nivelvaihteistoon, vähään vaihteistonesteeseen ja vialliseen vaihteiston solenoidiin. Jos autoa kuitenkin huolletaan ja hoidetaan asianmukaisesti, useimmat näistä ongelmista voidaan välttää ja ne auttavat pidentämään auton käyttöikää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z