Fiat 500:n yleiset ongelmat

Fiat 500:n yleiset ongelmat

Fiat 500 on kaupunkiauto, jolla on erinomainen käsiteltävyys, hyvä polttoainetaloudellisuus, ikoninen retrohenkinen muotoilu ja kohtuullinen luotettavuus. Sillä on kuitenkin myös useita ongelmia, joihin kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita vastaamaan. Mutta mitkä ovat Fiat 500:n yleisiä ongelmia?

Fiat 500:n yleisiä ongelmia ovat viallinen kytkin, jousitusongelmat, moottoriongelmat, sähköongelmat, ohjausongelmat, viallinen vetoakseli, voimansiirto-ongelmat ja pään tiivisteen vika. Huomaa, että nämä ongelmat ovat yleisempiä joissakin mallivuosissa kuin toisissa. Valitse siis Fiat 500 -mallivuosi viisaasti.

Mitkä ovat Fiat 500:n yleisiä ongelmia?

Jousitusongelmat

Suuri osa Fiat 500:n käyttäjistä on raportoinut jousitusongelmista. Useimmat käyttäjät kertovat, että jousitusongelmiin liittyy auton etuosasta kantautuvia kolisevia ja nakuttavia ääniä. Ongelma on kuitenkin yhdistetty jousitukien kiinnikkeiden ennenaikaiseen kulumiseen. Varmista siis, että jousitukien kiinnikkeet vaihdetaan ongelman korjaamiseksi.

Viallinen kytkin

Koska monia Fiat 500 -malleja on käytetty autokouluissa, monissa niistä on tämä ongelma. Saatat huomata makean hajun autossa ollessasi. Tämän lisäksi kytkin saattaa luistaa ajoittain. Tämä on merkki siitä, että kytkin on palanut. Vie autosi mekaanikolle, jotta he voivat vaihtaa huonon kytkimen.

Sen lisäksi, että kytkin on palanut loppuun, kytkimen painelevy oli altis murtumaan ja rikkoutumaan. Tämän seurauksena vaihteiden vaihtaminen vaikeutuu. Tämä ongelma on yleinen vuosien 2012-2016 Fiat 500 -malleissa. Vaihda kytkimen painelevy, niin korjaat myös tämän ongelman.

Ohjausongelmat

Fiat 500 -mallissa on ollut aiemmin useita ohjausongelmia. Yleisimmät ohjausongelmat ovat ohjauksen menetys ja ohjaustehostimen menetys. Näiden ongelmien korjaaminen on kuitenkin helppoa ja saumatonta. Jos autossasi on ohjauksen menetys, saatat joutua vaihtamaan koko ohjausjärjestelmän. Sitä vastoin, jos autossa on ongelma ohjaustehostimen menetyksen kanssa, sinun on vaihdettava ohjaustehostimen moottori.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Fiat kutsui takaisin suurimman osan vuoden 2014 Fiat 500 -malleista, joissa oli ohjaustehon menetys ajon aikana. Suurin syyllinen oli viallinen johdotus ohjauspylvään alapuolella. Toisaalta ohjaustehostimen menetys tapahtuu, kun tehdään manöövereitä, kuten pysäköintiä tai peruutusta.

Teho-ongelmat

Tämä on yksi Fiat 500 -mallien suosituimmista ongelmista. Tästä huolimatta tämä ongelma on yleisempi vuosien 2014 ja 2015 malleissa, joissa on 1,6-litrainen moottori. Käyttäjät raportoivat, että moottorit eivät pysty tuottamaan tarvittavaa tehoa, jota tarvitaan tehokkaaseen mäenlaskuun. Suurin syy tähän ongelmaan oli ohjelmisto. Ohjelmiston päivittäminen siis korjaa tämän ongelman.

Pään tiivisteen vikaantuminen

Tämä ongelma on yleinen Fiat 500 -malleissa, jotka on valmistettu vuosina 2008 ja taaksepäin. Valmistaja julkaisi takaisinkutsun, jonka tarkoituksena oli vaihtaa dieselin pään tiiviste, jossa oli useita ongelmia. Ennen kuin siis ostat vuonna 2008 valmistetun Fiat 500 -mallin, sinun kannattaa tarkistaa pään tiiviste ja varmistaa, että edellinen omistaja on vaihtanut sen.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat myös suuri ongelma Fiat 500:n käyttäjille. Monet käyttäjät ovat valittaneet useiden sisätilojen lisävarusteiden toimintahäiriöistä Fiat 500:ssa. Joitakin raportoituja ongelmia ovat kellon toimintahäiriö, paneelin valojen vilkkuminen, ovien lukituksen avaaminen avaimenperällä ei onnistu, puhelinjärjestelmä ei toimi ja istuinten eteenpäin taittaminen ei enää toimi.

Voit korjata tämän ongelman antamalla mekaanikon tarkistaa auton ohjelmiston ja johdotusjärjestelmän.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Moottorin ongelmat

Moottoriongelmat ovat yleisiä lähes kaikissa Fiat-malleissa. Fiat 500 ei ole poikkeus, sillä myös siinä on useita moottoriongelmia. Käyttäjät ovat esimerkiksi valittaneet pakoputkesta tulevasta hyvin tummasta savusta. Tämän ongelman pääasiallinen syy on polttoaineen kanssa likaantunut öljy. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on huuhdeltava koko öljyjärjestelmä.

Viallinen vetoakseli

Tämä ongelma on yleinen vuoden 2018 jälkipuoliskolla valmistetuissa Fiat 500 -malleissa. Lisäksi ongelmat tapahtuvat oikeanpuoleisessa vetoakselissa. Yksi tärkeimmistä viallisen vetoakselin merkeistä on voimakas tärinä, joka tulee auton alta ajon aikana. Jos sinulla on tällainen ongelma, sinun kannattaa käydä mekaanikon luona vaihtamassa huonot vetoakselin osat.

FAQ

Onko Fiat 500 luotettava?

Verrattuna useimpiin luokkansa autoihin Fiat 500:n luotettavuus on hieman edellä. Useimmat luotettavuuslaitokset antavat sille arvosanan 3,5 pistettä viidestä. Tämä on pienempi verrattuna kilpaileviin automerkkeihin, kuten Hondaan, Volkswageniin ja Toyotaan. Kaiken kaikkiaan se on silti edullisempi ylläpitää, ja se tulee edulliseen hintaan.

Kuinka kauan Fiat 500 kestää?

Fiat 500 kestää 200 000-300 000 kilometriä. Jotta auto kestäisi näin pitkään, se tarvitsee kuitenkin asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Lisäksi on noudatettava asianmukaisia ajotapoja. Siksi kiinnostuneiden ostajien on oltava valmiita noudattamaan valmistajan suosittelemia huoltopalveluja, jotta auto kestäisi.

Mikä on Fiat 500:n korkea ajokilometrimäärä?

Fiat 500 on pieni mutta luotettava ja kestävä auto. Jos sitä huolletaan hyvin, tämä auto voi ajaa yli 150 000 kilometriä ennen vakavia korjauksia. Jos siis olet ostamassa käytettyä Fiat 500:aa, harkitse sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Onko Fiat 500:n huolto kallista?

Ei, Fiat 500:n ylläpito on paljon halvempaa kuin useimpien sen kilpailijoiden. Fiat 500:n huolto maksaa keskimäärin noin 406 dollaria. Tämä voi kuitenkin nousta myös valitsemastasi mallivuodesta riippuen. Sitä paitsi Fiat 500:n varaosat kuuluvat luokkansa kalleimpiin.

Minkä Fiat 500:n mallivuoden ongelmista on eniten?

Fiat 500 on ollut markkinoilla vuodesta 1957 lähtien. Vuosien varrella heillä on ollut sekä luotettavia että epäluotettavia malleja. Näin ollen Fiat 500 -mallivuosi, jossa on eniten ongelmia, on Fiat 500 2016. Sitä seuraavat tiiviisti mallivuodet 2014 ja 2012. Kaikista näistä malleista on raportoitu yli 30 ongelmaa, mikä on melko paljon verrattuna muihin mallivuosiin.

Päätelmät

Fiat 500:ssa voi olla useita edellä mainittuja ongelmia, mutta se on myös luotettava, hauska ajaa, helppo pysäköidä, taloudellinen ja tyylikäs. Oikealla hoidolla ja huollolla Fiat 500 voi kuitenkin kestää yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z