Fiat Argo – yleiset ongelmat

Fiat Argo

Fiat Argo kuuluu Etelä-Amerikan automarkkinoiden suosituimpiin kompakteihin viistoperäisiin autoihin. Tämä auto on tyylikäs, tilava, turvallinen, käytännöllinen, tehokas ja edullinen. Siinä on kuitenkin joitakin ongelmia, joiden kanssa käyttäjien pitäisi odottaa olevan tekemisissä tulevaisuudessa. Mutta mitkä ovat yleisiä Fiat Argon ongelmia?

Fiat Argon yleisiä ongelmia ovat vikaantuvat iskunvaimentimet, kojelautaongelmat, huonot jarrut, sähköongelmat, jousitusongelmat ja ohjauspyörän toimintahäiriöt. On kuitenkin tärkeää huomata, että useimmat käyttäjät eivät ole kokeneet useimpia näistä ongelmista, koska Fiat Argo ei ole ollut markkinoilla pitkään.

Mitkä ovat Fiat Argon yleiset ongelmat?

Kojelaudan ongelmat

Tämä on yksi yleisimmistä ongelmista uusimmissa Fiat Argo -malleissa. Fiat julkaisi vuoden 2023 Fiat Argoa koskevan takaisinkutsun. Kojelaudassa uskotaan olleen kokoonpanovirhe. Tämän seurauksena ongelma aiheuttaa joidenkin auton järjestelmien, kuten sivuston painikkeen, kuljettajan turvatyynyn, nuolinäppäinten ja ohjauspyörän hallintalaitteiden, tahattoman aktivoinnin tai deaktivoinnin.

Jos tätä ongelmaa ei korjata, se voi johtaa vakaviin onnettomuuksiin tai jopa matkustajien kuolemaan. Jos siis aiot hankkia tai jo omistat Fiat Argon, on tärkeää varmistaa, että valmistaja korjaa ongelman.

Vikaantuvat iskunvaimentimet

Vaikka Fiat Argo ei ole ollut markkinoilla pitkään, käyttäjien on syytä odottaa tätä ongelmaa. Iskunvaimentimien pettäminen on hyvin yleistä useimmissa Fiat-malleissa. Näin ollen Fiat Argon käyttäjien on odotettava tätä ongelmaa auton ikääntyessä.

Fiat Argon iskunvaimentimet kuluvat nopeammin ja aiheuttavat epämiellyttävän äänen aina, kun kuljettaja kääntää ohjauspyörää. Tästä huolimatta asianmukaisella huollolla mekaanikko varmistaa, että tätä ongelmaa ei esiinny vaihtamalla iskunvaimentimet ajoissa.

  Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

Huonot jarrut

Toinen yleinen ongelma useimmissa Fiat-malleissa ovat huonot jarrut. Kompaktien Fiat-mallien jarrut ovat hyvin arvaamattomat ja tehottomat. Joissakin tapauksissa jarrut toimivat hyvin, kun taas toisissa tapauksissa ne saattavat olla tehottomat.

Ensimmäinen paikka, joka kannattaa tarkistaa, jos sinulla on jarruongelmia Fiat Argossasi, on jarrupuristimen jousien ja takimmaisten metallisten jarruputkien välinen kosketus. Tämä aiheuttaa yleensä jarrunesteen menetyksen, jolloin jarrut ovat tehottomammat ja epäluotettavammat.

Voit korjata tämän ongelman pyytämällä mekaanikkoa tarkistamaan kosketuspinnan ja jarruputket. Vaihda vaurioituneet osat ongelman korjaamiseksi.

Jousitusongelmat

Fiat Argossa on luotettava jousitusjärjestelmä. Kuitenkin myös tämä järjestelmä vaurioituu jonkin ajan kuluttua, varsinkin jos autoa ei huolleta kunnolla. Jos huomaat takajousituksesta tulevan kolkuttavan äänen, kun ajat yli nopeuskuoppien tai epätasaisen pinnan, tämä on merkki huonosta jousituksesta.

Vie autosi mekaanikolle tarkastuttamaan holkit. Jos jousituksen holkkeja ei ole voideltu tarpeen mukaan, tämä ongelma voi ilmetä. Lisäksi tämä ongelma voi syntyä myös, jos jousitusholkit ovat vaurioituneet. Vaihda vaurioituneet osat, jotta toiminta olisi sujuvaa.

Toimintahäiriöinen ohjauspyörä

Useimmissa Fiat-malleissa ohjaustehostimen rattiin liittyy ongelmia. Monet Fiatin käyttäjät ovat raportoineet, että ohjaustehostin vetää toiselle puolelle tai joskus se ei toimi lainkaan. Jos tämä ongelma ilmenee sinun Fiat Argossasi, se on merkki siitä, että ohjaustehostinmoottori tai ohjauspylväs on viallinen.

  Fiat 500:n yleiset ongelmat

Varmista, että tunnistat viallisen osan ja pyydät mekaanikkoa vaihtamaan sen. Näin ohjaustehostimesi toimii taas moitteettomasti.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat myös hyvin yleisiä useimmissa Fiat-malleissa. Fiat Argo ei ole poikkeus, sillä jotkut käyttäjät ovat raportoineet autonsa sähköongelmista. Merkkejä sähköongelmista ovat akkuongelmat, palavan muovin haju, moottori ei käynnisty hyvin ja ajovalot ja muut valot eivät toimi kunnolla.

Paras tapa korjata sähköongelmat on tarkistaa varavirtageneraattori, sulake, akku ja johtosarja tai kaapelit. Jos sulake on palanut, vaihda se. Jos johdot ovat löystyneet tai katkenneet, varmista, että ne on korjattu. Ja jos vaihtovirtageneraattori on huono, vaihda se.

FAQ

Onko Fiat Argo luotettava auto?

Kaiken kaikkiaan Fiat ei ole kovin luotettava automerkki. Silti useimmat sen automalleista, kuten Fiat Argo, ovat saavuttaneet hieman keskimääräistä luotettavuutta paremman luotettavuuden. Tämä johtuu siitä, että tämä malli ei ilmoita paljon liikkeeseenlaskijoita 100:aa ongelmaa kohden, mutta siinä on silti huomattavia ongelmia. Lisäksi Fiat Argon varaosia on melko haastavaa löytää.

Kuinka kauan Fiat Argo kestää?

Kuten useimpien Fiat-mallien, myös Fiat Argon pitäisi kestää yli 200 000 tai 250 000 kilometriä, jos sitä huolletaan hyvin. Jotta näin tapahtuisi, omistajan on noudatettava Fiat Argon suositeltua huoltoaikataulua. Lisäksi hänen on noudatettava asianmukaisia ajotapoja tai auto ei kestä pitkään.

  Fiat 124 Spider - yleiset ongelmat

Mikä on Fiat Argon yleisin ongelma?

Koska Fiat Argo ei ole ollut markkinoilla pitkään, sillä ei ole paljon raportoituja ongelmia. Tästä huolimatta tällä autolla on useita yleisiä ongelmia, joista yleisin on kojelautaongelmat. Sen jälkeen tulevat jarru- ja ohjauspyöräongelmat.

Onko Fiat Argon huolto kallista?

Ei, Fiat Argon ylläpito on melko edullista. Tämä johtuu siitä, että tämä malli ei ole yhtä ongelmallinen kuin suosittu Fiat 500 -malli. Varaosien löytäminen Fiat Argoon on kuitenkin melko haastavaa. Lisäksi varaosien kustannukset ovat hieman korkeammalla tasolla. Keskimäärin Fiat Argon vuosittaiseen huoltoon on varattava 550-600 dollaria.

Loppupäätelmät

Kaiken kaikkiaan Fiat Argo on mukava hatchback, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hauskan ajaa. Auto on turvallinen, mukava, tilava, käytännöllinen, taloudellinen ja halpa ylläpitää. Jos pidät hyvää huolta Fiat Argosta, se voi kestää yli 13 vuotta.

Useimmat edellä käsittelemistämme yleisistä ongelmista voidaan välttää. Varmista vain, että noudatat Fiatin suosittelemia huoltopalveluja. Tee myös korjaukset ajoissa, jotta vältät ongelmien kärjistymisen ja kalliit korjaukset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z