Ford B Max ongelmat

Ford B Max ongelmat

Ford valmistaa joitakin markkinoiden edullisimmista ja luotettavimmista autoista. Yksi tällaisista autoista on Ford B-Max, joka on monikäyttöinen pakettiauto. Tämä auto on pieni mutta tilava, taloudellinen ja käytännöllinen. Mutta mitkä ovat Ford B Maxin yleisiä ongelmia?

Ford B-Maxin yleisiä ongelmia ovat dieselhiukkassuodatinongelmat, automaattivaihteisto-ongelmat, akun tyhjenemisongelmat, sähköongelmat, ohjausjärjestelmäongelmat ja viallinen takalasi. Verrattuna muihin luokkansa autoihin Ford B-Maxissa ei ole paljon ongelmia.

Mitkä ovat Ford B-Maxin yleisiä ongelmia?

Automaattivaihteiston ongelmat

Suurin ongelma, josta useimmat Ford B-Maxin käyttäjät ovat valittaneet, on automaattivaihteisto. Vaihteiston ongelmat alkavat jo 20 000 kilometrin kohdalla. Joitakin asioita, joita saatat kokea silloin, ovat liukuminen, tärinät ja erilaiset vaihdekuviot MPV:ssä.

Joitakin merkkejä huonosta automaattivaihteistosta ovat liukuminen, ylikuumeneminen, nestevuoto, moottorin tarkastusvalon syttyminen, epätavalliset äänet ja tärinä tai narskuttelu. Jos huomaat jonkin näistä merkeistä yli 20 000 kilometrin ajamisen jälkeen, tiedä, että sinulla on huono automaattivaihteisto.

Automaattivaihteiston korjaaminen voi olla aikaa vievää ja kallista, mutta se on erittäin tärkeää. Vaihtoehtoisesti voit päättää vaihtaa koko vaihteiston.

DPF-ongelmat

Tämä ongelma on yleinen 1,5-litraisella moottorilla varustetussa Ford B-Maxissa. Dieselhiukkassuodattimessa (DPF) alkaa ilmetä ongelmia, kun se on sammutettu kesken regenerointiprosessin. Tämä aiheuttaa öljyjärjestelmän saastumisen polttoaineella, jolloin öljytaso nousee hitaasti. Tämän seurauksena se voi aiheuttaa moottorivaurioita.

Toinen DPF-ongelma on, että DPF tukkeutuu. Tämä on yleistä kaikissa Ford-malleissa. Tämä voidaan kuitenkin välttää säännöllisellä puhdistuksella. Jos hiukkassuodatin on kuitenkin vaurioitunut tai kulunut, se on vaihdettava.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - kumpi on parempi?

Ohjausjärjestelmän ongelmat

Toinen ongelma, jota Ford B-Maxin käyttäjien pitäisi odottaa, on ohjausjärjestelmän ongelmat. Ohjaus saattaa olla vaikea kääntää tai se ei reagoi kovin herkästi. Tämä johtuu yleensä ohjaustehostinnesteen vuodosta. Muita syitä voivat olla kuluneet ohjaustehostimen hihnat tai ohjaustehostimen nesteen saastuminen.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on aloitettava ohjaustehostinnesteen tarkistamisesta. Varmista, että autossa on ihanteellinen nestetaso, ja jos nestetaso on alhainen, täytä se uudelleen. Mutta jos ohjauspumppu on vaurioitunut tai haljennut, se on ehkä vaihdettava, jotta se toimisi moitteettomasti.

Akun tyhjenemisongelma

Useat käyttäjät ovat raportoineet Ford B-Maxin akun tyhjenemisestä. Useimmissa tapauksissa syynä oli auton sähkövika. Ennen kuin siis päättelet, että sinulla on huono akku, tarkista, toimiiko autosi elektroniikka hyvin. Sitä paitsi jotkut ihmiset unohtavat sammuttaa sähköt, mikä johtaa lopulta akun tyhjenemiseen.

Vialliset takaikkunat

Jotkut Ford B-Maxin käyttäjät ovat raportoineet viallisesta takaikkunasta. Tämän seurauksena ikkunan sulkemisesta tai avaamisesta tulee hankalaa. Suurin syy tähän ongelmaan on vialliset ikkunan tiivisteet. Koska ikkunatiivisteitä ei ole asennettu kunnolla, ne voivat vanhetessaan vioittua. Sinun on siis vaihdettava huonot ikkunatiivisteet uusiin.

Sähköongelmat

Tärkein syy Ford B-Maxin sähköongelmiin on nopeasti tyhjenevä akku. Jos akku siis tyhjenee, jotkin sähköosat kärsivät. Seurauksena voi olla palanut sulake, johdotusongelmia ja niin edelleen. Varmista aina, että Ford B-Maxin akku on aina ladattu, jotta vältät useimmat näistä ongelmista.

  Ford F-150 Raptor luotettavuus

FAQ

Onko Ford B-Max luotettava?

Kyllä, Ford B-Max on erittäin luotettava auto. Se kuuluu niihin harvoihin Ford-malleihin, joista on alle 200 valitusta. Lisäksi varaosien ja huollon kustannukset ovat edulliset, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa tämän auton ylläpitoon. Useimmat luotettavuuslaitokset antavat tälle autolle keskimääräistä paremman luotettavuusluokituksen, mikä on myös hyvä.

Onko Ford B Maxin huolto kallista?

Ei, Ford B-Max on yksi edullisimmista Ford-malleista huollettavaksi. Sen varaosat ovat halpoja ja samoin huolto. Sitä paitsi autosta on vähän valituksia, eli se ei hajoa usein. Kaiken lisäksi sen polttoainetaloudellisuus on alhainen ja tieliikennevero edullinen.

Onko Ford B-Max pieni auto?

Kyllä, Ford B-MAX on supermini-MPV. Vaikka tämä auto on pieni, se on tilavampi kuin useimmat luokkansa autot. Kiitos sen korotetun rakenteen, joka tarjoaa enemmän tilaa ihmisille ja lastille. Se on yksi markkinoiden parhaista pienistä MPV-autoista, sillä se on erittäin käytännöllinen. Voit siis kuljettaa enemmän kuin keskimääräisessä MPV:ssä.

Miksi Ford lopetti Ford B-Maxin valmistuksen?

Ford lopetti Ford B-Maxin valmistuksen, koska se ei ollut kovin kannattava. Ford oli aiemmin ilmoittanut, että se jatkaa kannattamattomien mallien lopettamista ja korvaa ne kannattavilla malleilla. Ford B-Max oli yksi näistä malleista. Tämän auton omistajat ovat kuitenkin hyvin tyytyväisiä ja onnellisia ostokseensa.

  Ford Mustangin luotettavuus

Kuinka kauan Ford B-Max kestää?

Vaikka Ford B-Max ei ole ollut markkinoilla pitkään, se on yksi kestävimmistä supermini-MPV-autoista. Viimeisen vuosikymmenen aikana, jonka tämä auto on ollut olemassa, käyttäjät ovat raportoineet harvoista ongelmista, joten se on erittäin luotettava. Ford B-Maxin pitäisi siis lukita yli 200 000 kilometriä, jos sitä huolletaan hyvin.

Yhteenveto

Ford B-Max on hieno supermini-MPV, jossa on tilavat sisätilat ja toimivat liukuovet, ja se on erittäin käytännöllinen. Kaiken lisäksi tämä MPV on polttoainetehokas, luotettava ja siinä on runsaasti turvavarusteita. Vaikka Ford B-Maxissa on monia hienoja ominaisuuksia, siinä on myös joitakin ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien on syytä varautua käsittelemään.

Kaiken kaikkiaan tämä on mukava ja edullinen auto, josta pienet perheet pitävät. Se on erittäin taloudellinen ja halpa omistaa. Sen lähtöhinta on kuitenkin hieman korkeampi kuin sen kilpailijoiden.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z