Ford Bronco 1.5 Ecoboost ongelmat

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco on tehnyt voitokkaan paluun markkinoille, ja siitä lähtien ihmiset ovat kerääntyneet Ford-jälleenmyyjien luo ostamaan sellaisen. Uusi Bronco esitteli myös täysin uuden Bronco Sportin, joka on Broncosta enemmän jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu versio pienemmillä moottoreilla, pienemmällä koolla ja pienemmällä hinnalla.

Yksi vuoden 2021 Ford Broncon moottorivaihtoehdoista on 1,5 litran EcoBoost-moottori, joka tunnetaan polttoainetehokkuudestaan ja vaikuttavasta tehosta. Kuten kaikissa ajoneuvoissa, myös Ford Broncon 1,5L EcoBoost -moottorissa on kuitenkin oma osuutensa ongelmista, joista omistajien on syytä olla tietoisia.

Nämä ongelmat voivat vaihdella pienistä, helposti korjattavista ongelmista vakavampiin ongelmiin, jotka voivat vaikuttaa ajoneuvon suorituskykyyn ja turvallisuuteen. Tässä artikkelissa perehdymme joihinkin yleisimpiin Ford Bronco 1.5L EcoBoost -moottorin ongelmiin, joita omistajat ovat raportoineet.

Yleisimpiä Ford Bronco 1.5 EcoBoost -ongelmia ovat jäähdytysnestevuodot, turboahtimen ongelmat, polttoainesuuttimien ongelmat, palaneiden sytytystulppien ja kelojen ongelmat sekä hiilikerrostumat. Jotkin näistä voivat olla todella vakavia ja johtaa valtavan kalliisiin korjauskustannuksiin, minkä vuoksi meidän on puhuttava niistä tarkemmin jäljempänä!

Jäähdytysnestevuodot

Näyttää siltä, että Ford Bronco Sportissa, joka on varustettu suositulla 1,5 litran EcoBoost-moottorilla, on raportoitu useita tapauksia jäähdytysnestevuodoista. Jäähdytysnestevuodot voivat johtaa moottorivaurioihin, kun jäähdytysneste vuotaa sylintereihin aiheuttaen syttymishäiriöitä tai voimakasta ylikuumenemista, joka voi vaurioittaa moottoria korjauskelvottomaksi.

Vuonna 2020 jätetyn oikeusjutun mukaan väitetyt jäähdytysnestevuoto-ongelmat koskevat useampaa kuin yhtä Ford EcoBoost -moottoria, mukaan lukien 1,5 litran EcoBoost-moottori, jota käytetään Ford Bronco Sportissa. Muiden raporttien mukaan 1.5L EcoBoost -moottori on lopetettu toistuvien jäähdytysnestevuoto-ongelmien vuoksi, mutta Ford ei ole vahvistanut tätä.

  Ford Kuga Turbo ongelmat

Turboahdinongelmat

1.5L Ford Bronco Sportin turboahdin on tunnettu mahdollisista ongelmista, jotka voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia, kuten auton limp-tilan kytkeytymisen tai tehon menetyksen/asentamisen. Puhuimme jo jäähdytysnestevuodoista, mutta olisit yllättynyt huomatessasi, että nämä kaksi ongelmaa liittyvät toisiinsa.

Jäähdytysneste, joka pääsee vuotamaan, voi päästä turboahtimeen, jolloin pakoputkesta tulee paljon valkoista savua. Jos korjaat vuodon riittävän pian, ratkaiset ongelman kokonaan. Jos et kuitenkaan tee niin, voit päätyä vakaviin turbo-ongelmiin, jotka edellyttävät turboahtimen vaihtoa.

Polttoainesuuttimen ongelmat

Tukkeutuneet polttoainesuuttimet voivat myös olla ongelma 1,5L EcoBoost Bronco Sport -moottorissa, ja ne aiheuttavat todennäköisesti heikon kiihtyvyyden, lisääntyneen polttoaineenkulutuksen ja mahdollisesti jopa moottorivirheitä. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on tarkastettava koko polttoainejärjestelmäsi keskittyen ensisijaisesti ruiskutussuuttimiin.

Joskus voit puhdistaa ne ja kaikki on kunnossa, mutta monet mekaanikot ja asiantuntijat suosittelevat, että ruiskut on parasta vaihtaa, jos ne likaantuvat liikaa tai niitä ei ole puhdistettu vähään aikaan. Kannattaa aloittaa ensin mainitusta ja katsoa, mitä tapahtuu, ja jos tämä ei auta, voit sitten siirtyä vaihtamaan kaikki injektorit.

Poltettu sytytystulppa ja käämi -ongelmat

Nämä ongelmat voivat vaihdella sytytystulppien ennenaikaisesta kulumisesta siihen, että ne eivät toimi kunnolla, jolloin moottori syttyy väärin tai käy rajusti. Likaiset tai likaantuneet sytytystulpat voivat myös johtaa moottorin suorituskykyongelmiin, kuten huonoon polttoainetalouteen ja kiihtyvyyteen monien muiden suorituskyvyn haittojen ohella.

  Ford Transit Connectin luotettavuus

Jos sytytystulpat palavat ennenaikaisesti, ne on vaihdettava, ja sama koskee myös sytytyskeloja. Jotkut pitävät tätä osana säännöllistä huoltoa, mutta on raportoitu paljon palaneista kipinöistä ja keloista paljon ennen suositeltuja huoltovälejä.

Hiilen kertyminen

1,5-litrainen EcoBoost-moottori, kuten monet suoraruiskutusmoottorit, on alttiimpi hiilen kertymiselle verrattuna vanhempiin porttipaineruiskutusjärjestelmiin. Tämä johtuu siitä, että suoraruiskutusmoottorit ruiskuttavat polttoainetta suoraan palotilaan ohittaen imuventtiilit.

Perinteisissä porttipaineruiskutusjärjestelmissä polttoaine kulkee imuventtiilien läpi, mikä auttaa jossain määrin puhdistamaan niitä. Oli miten oli, paras tapa korjata asia on käyttää niin sanottua Walnut blasting -hiilisaostumien puhdistustekniikkaa, joka poistaa kaikki saostumat ja pitää moottorin puhtaana vielä monta kilometriä.

UKK-osio

Onko Ford Bronco Sport parempi kuin Ford Bronco?

Pohjimmiltaan Ford Bronco on malliston todellinen lippulaiva, mikä tarkoittaa, että Bronco Sport ei ole parempi. Tämä näkyy molempien mallien hintalapussa sen lisäksi, että Broncossa on enemmän vaihtoehtoja, tehokkaampia moottoreita ja jopa todellisia huipputehokkaita vaihtoehtoja, joita Bronco Sportissa ei ole.

Jos kuitenkin haluat mukavan jokapäiväisen maastoauton, jossa on tehokkaat moottorit ja suhteellisen edullinen hintalappu, Bronco Sportilla on tätä enemmän kuin tavallisella Bronco Sportilla.

Onko Ford Bronco Sport maastokelpoinen maasturi?

Bronco Sportissa on jämäkkä ja kyvykäs rakenne, johon kuuluu suuri maavara, saatavana oleva 4×4-ajovoimansiirto ja maastokäyttöön suunnatut ominaisuudet, kuten Terrain Management System ja saatavana olevat maastopaketit. Se on rakennettu vankalle unibody-alustalle, ja siinä on erilaisia maasto-ominaisuuksia, kuten oma maastojousitusjärjestelmä, liukulevyt ja maastorenkaat.

  Ford Kuga plug-in hybridin yleiset ongelmat

Se ei ole yhtä utilitaristinen tai kyvykäs kuin tavallinen Bronco, mutta se voi silti pärjätä myös maastossa, varsinkin jos valitset kalliimman ja paremmin varustellun mallin. Jälkimarkkinat ovat kasvussa, ja Bronco Sportiin on tarjolla kaikenlaisia hienoja modifikaatioita, jotka tekevät siitä entistäkin maastokelpoisemman.

Pitäisikö minun ostaa Ford Bronco Sport?

Ford Bronco -nimimerkillä on suuri merkitys NA-markkinoilla, sillä Bronco on aina ollut valtavan suosittu auto. Vaikka Bronco Sport ei ole yhtä suorituskykyinen kuin normaali Bronco maastossa, se on kuitenkin suorituskykyisempi kuin normaali Bronco tiellä.

Jos siis etsit maantiekäyttöön suunnattua katumaasturia, joka tekee kaiken, mitä siltä pyydät, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Ford Bronco Sportin ostamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z