Ford Bronco Raptor ongelmat

Ford Bronco Raptor ongelmat

Ford Bronco Raptor on Bronco-malliston huippumalli, ainakin toistaiseksi. Bronco Raptor ottaa tavallisen Bronco-mallin, suurentaa sitä melkoisesti muhkeilla korin osilla, suurilla vanteilla ja renkailla, korottaa ajokorkeutta merkittävästi ja lisää siihen 400 hv:n 3.0L EcoBoost V6 -moottorin, joka on Fordin mukaan ”täydellinen” Broncoon.

Luotettavuuden osalta asiat eivät ole niin täydellisiä kuin Ford toivoi, sillä Broncossa on useita ongelmia keskeisten järjestelmien, kuten pääasiassa moottorin, kanssa. Auto näyttää kärsivän myös erilaisista varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten sekä pehmeästä että kovasta katosta. Lisäksi myös tiivisteet näyttävät olevan ongelma, sillä Bronco kärsii veden sisäänpääsystä.

Bronco kärsii myös erilaisista jousitusongelmista, kuten puutteellisesti kiristetyistä pulteista ja viallisista alemmista ohjaustangoista. Myös ylikuumeneminen näyttää olevan ongelma, ja monet uskovat, että Ford kiirehti Broncon tuotantoa niin paljon, ettei autoa testattu kunnolla.

Lopuksi Bronco Raptor kärsii myös erilaisista sähköongelmista, erityisesti infotainment-järjestelmässä ja jopa monissa keskeisissä sähköisissä komponenteissa, jotka voivat aiheuttaa auton pysähtymisen tai virran katkeamisen.

Ford Bronco Raptor – Moottoriongelmat

Ford Bronco Raptor kärsii moottoriin liittyvistä ongelmista, joita esiintyy tyypillisesti Ford Explorer ST:n kaltaisissa autoissa, koska niissä on sama moottori ja vaihteisto. Ensimmäiset moottoria koskevat valitukset näyttävät viittaavan yleiseen hienostuneisuuden puutteeseen, mutta myös siihen, että moottori voi täristä suuremmissa nopeuksissa tai menettää tehonsa kokonaan.

Jotkut toimittajat ovat valittaneet, että auto ei tahdo käynnistyä, erityisesti lämpimämmissä ilmastoissa. On myös lisättävä, että jotkut Ford-asiantuntijat arvelivat, että polttoainepumppu on ensisijainen syy kaikkien näiden ongelmien esiintymiseen ja että Fordin pitäisi selvittää ja ratkaista se ennen kuin Bronco Raptor tulee markkinoille täydessä kapasiteetissa.

  Ford C Max Luotettavuus

Ford Bronco Raptor – varusteongelmat

Ford Bronco on saatavana joko pehmeällä tai kovalla katolla, mutta näyttää siltä, että molemmat ovat ongelmallisia. Alkaen pehmeästä katosta, monet Broncon vakituiset omistajat ovat todenneet, että katon laatu on kyseenalainen ja että on todella epätodennäköistä, että pehmeä katto kestäisi huomattavan pitkään.

Kovakatto-ongelma on todennäköisesti eniten puhuttu ongelma uudessa Broncossa, sillä Ford on hieman pihistellyt laadusta kovakattoa suunnitellessaan. Ihmiset valittavat, että kattoa on vaikea kohdistaa ja että tietyt osat ovat alttiita kuoriutumaan ja hajoamaan.

Ford Bronco Raptor – Jousitusongelmat

Ford Bronco Raptor on todellinen maastoauto, ja se käy ilmi heti, kun sen näkee. Broncon maastokelpoisuus on kuitenkin jonkin verran heikentynyt, koska Bronco kärsii jousitusongelmista. Merkittävimmät ongelmat liittyvät erilaisiin valmistusvirheisiin, kuten väärin kiinnitettyihin pultteihin.

Myös alemmat ohjausvarret ovat kyseenalaisia, koska monet Broncon omistajat ovat raportoineet ongelmista. Tällaiset ongelmat ovat kaikkein vaarallisimpia, sillä ne voivat helposti johtaa kuolemaan. Ford on jo tehnyt Broncolle muutamia takaisinkutsuja, joista monet liittyivät suoraan viallisiin jousitusosiin.

Ford Bronco Raptor – ylikuumenemisongelmat

Upouusi auto ei usein ylikuumene, mutta Bronco varmasti ylikuumenee. Jotkut sanovat, että Ford ei testannut uutta Broncoa perusteellisesti, koska se tuotiin kiireesti markkinoille, kun taas toiset uskovat, että Ford ei vain tehnyt Broncon kanssa lainkaan hyvää työtä. Oli miten oli, monet toimittajat ja tulevat omistajat ovat raportoineet Broncon näyttävän ylikuumenemiseen liittyviä virheilmoituksia.

  Ford Bronco Luotettavuus

Jotkut toimittajat ovat testanneet Bronco Raptoria, ja he sanovat, että auto sai aikaan ”4WD System Disabled” -varoitusvalon, joka heikentää Broncon maastokykyä täysin.

Ford Bronco Raptor – Sähköongelmat

Ford Bronco Raptor on suhteellisen hyvin varusteltu auto, varsinkin verrattuna vanhaan Broncoon, jossa oli vain ohjauspyörä ja neljä rengasta. Ford ei kuitenkaan yleisesti ottaen ole mikään mestari, kun on kyse toimivista sähköisistä velhoista, ja se näkyy melko selvästi uudessa Bronco Raptorissa.
Jotkin turvajärjestelmät, kuten turvatyynyt ja etutörmäysvaroitin, olivat myös ongelmallisia, ja Ford kutsuu ne takaisin. Infotainment-järjestelmä voi häiriintyä, kaistalla pysymisen avustin voi pettää, ja koko auto voi menettää virran ja siirtyä pysäköintitilaan.

UKK-osio

Onko Ford Bronco Raptor sen arvoinen?

Ford Bronco Raptor maksaa peräti 22 000 dollaria kuin seuraavaksi eniten Ford Bronco Wildtrak. Toki siinä voi olla 400 hv ja se voi olla yksi tehokkaimmista myynnissä olevista pienemmistä katumaastureista, mutta Bronco Raptor ei oikeastaan ole alunperinkään mikään pieni katumaasturi. Se on kasvanut melkoisesti Raptor-paketin myötä, ja jotkut pitävät sitä hieman liian suurena.

Joka tapauksessa, jos rakastat Broncoa ja haluat uusimman ja kovimman Broncon, jonka rahalla saa, niin kyllä, se on sen arvoinen. Toisaalta, jos et ole Bronco-fani yleensä tai pidät vain ikonisesta Broncosta, uusi Bronco Raptor ei varmasti ole rahan arvoinen.

  Ford Taurus Luotettavuus

Onko Ford Bronco Raptor parempi kuin Ford F150 Raptor?

Ford Bronco Raptor maksaa melko paljon saman verran kuin Ford F150 Raptor, joten on järkevää ajatella, että monet potentiaaliset asiakkaat vertailevat näitä kahta mallia ja päättävät, kumman hankkivat. Mielestäni F150 on kokonaisuutena parempi auto, ja sen pitäisi olla ensimmäinen valinta.

Ensinnäkin F150 Raptor on jo nyt hyväksi todettu auto, sillä se on Yhdysvaltojen myydyin auto nro 1. Toiseksi siinä on käyttökelpoinen sänky, ja vaikka se onkin suurempi, se on paljon käytännöllisempi. Bronco on ehkä parempi maasturi, mutta F150 on parempi kaikessa muussa.

Aikooko Ford tarjota Broncoon V8-moottorin?

On monia ihmisiä, jotka eivät ole innostuneita ajatuksesta omistaa Bronco, jossa on V6-moottori. Näyttää kuitenkin siltä, että Ford on tuomassa markkinoille Ford Broncon, joka tarjoaa Mustang GT:stä saatavan 5.0L V8:n. V8-moottorilla varustetun Broncon nimi on Bronco DR.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z